Na oponeo.pl masz odpowiedź na tacykażdy model auta i wybrane felgi do danego modelu
~via samsung
Na oponeo.pl masz odpowiedź na tacykażdy model auta i wybrane felgi do danego modelu
~via samsung
225/45
Ludzie............. A instrukcje to czytał??????????????
A ja mam założone 225/50/17 i takie polecam, na zimę na pewno wyższy profil się przyda w razie jakiejś dziury itp.
Możliwości jest wiele. Generalnie dobór opon podlega pod te same prawidła we wszystkich autach. Nie ma znaczenia czy to alfa. Informacji w necie jest od groma łącznie z tabelami dopasowania opon. A instrukcja pisze co jest fabrycznie.
No to co pisze instrukcja,bo halas robisz a odpowiedzi nie udzieliles,dodam ,ze instrukcji takowej nie posiadam![]()
Fabrycznie jest oczywiście 225/45/17 ale na profilu 50 jeździ się naprawdę OK, zawsze to trochę więcej mięsa w razie czego. Licznik według GPS zawyża wskazania o 5km/h, ciutkę więcej moje poprzednie auto przekłamywało przy seryjnym kole.
Na stronie Alle... wpiszesz opony, 17 i wyskoczą wymiary![]()
Ponieważ masz ją sobie ściągnąć..... Ludzie nie robią tak prostej i podstawowej czynności jak czytanie instrukcji obsługi zakupionego urządzenia i dlatego na forum pojawia wie ciągle masa głupich pytań w stylu "gdzie znajdę bezpiecznik", "jqka żarówka", czy pytanie o fabryczny rozmiar opon. Zrób sobie prezent i przeczytaj instrukcję.
A niby poco jest to forum?jakos inni potrafili rzeczowo odpowiedziec a nie bic piane ,no ale Ty masz instrukcje a inni rzyczliwosc,pozdr