http://www.autosklep24.pl/pl/searchq...,g%C3%B3ra,156
Vema, Impregom - to chyba najlepsze co można zaproponować
http://www.autosklep24.pl/pl/searchq...,g%C3%B3ra,156
Vema, Impregom - to chyba najlepsze co można zaproponować
Damian a orintujesz sie czy wszystkie tulejki mają te krzyzyki czy sa jakies trwaksze konstrukcje bo w tych pierwszych wystarczy ze wytra sie krzyzyki i juz zaczyna sie robic luz
Generalnie nie jestem zwolennikiem wymiany tulei. 2 tuleje dają praktycznie wartość nowego wahacza (FAST) 99PLN więc na zdrowy rozsądek nie ma to sensu.
poniewaz temat dotyczyl tez firmy ktora reprezentuje (somad.pl) to zglebilem pochodzenie tych wahaczy i nie jest tak jak mowi PH od Stachury ze biora te OE od fiata bezposrednio... Wlasnie caly problem polega na tym ze biora je z drugich rak... ale to i tak nie zmienia faktu ze ktos probowal wcisnac no name pod logo OE
p.s. ktos wczesniej napisal ze Boge nie istnieje . BOGE, LEMFORDER, SACHS to istniejace marki nalezace do ZF
lemforder i sachs istnieje jako zew firma. boge nie istnieje jako zew firma tzn nie robi produktów do aftermarketu poza koncern zf
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv
[QUOTE=somad;846381]poniewaz temat dotyczyl tez firmy ktora reprezentuje (somad.pl) to zglebilem pochodzenie tych wahaczy i nie jest tak jak mowi PH od Stachury ze biora te OE od fiata bezposrednio... Wlasnie caly problem polega na tym ze biora je z drugich rak... ale to i tak nie zmienia faktu ze ktos probowal wcisnac no name pod logo OE
Siostra pracuje w fiacie i zajmuje się dystrybucją jak i zamówieniami dla hurtowni, sklepów. Oni do dziś nie maja i nie mieli problemu z podróbkami, ale kilku sprzedawców informowało że z innych źródeł napływają części zawieszenia (przeważnie wahacze, górne, dolne, łączniki) które są podrabiane i sprzedawane jako oryginały Fiata.
co nie zmienia faktu ze pewien dytrybutor czesci *czytaj pracownik, lub firma ktora im dostarczala omawiane wahacze , chcial/chcieli sie szybko dorobic kosztem ostaniego ogniwa czyli uzytkownika...
Co do BOGE - amigas, skad masz te info...? Napisze Ci prosciej - bylem/widzialem
Boge czy Lemforder nadal produkuja. Nadal te marki istnieja nie tylko wirtualnie ale sa to miejsca (fizyczne) w ktorych sie produkuje i nadaje ceche Boge. Pierwszy lepszy przyklad 22116 (pudelko Lemforder w srodku Boge) - towar aftermarketowy jak nic.... Gdyby Boge mialo byc wirtualne to pudelko mialoby ceche Boge a w srodku cos tam....
Wiem ze temat troche schodzi na bok ale nie w temacie czesci troche siedze i nie opieram wiedzy tylko na tym co "co mamy na polce".
a ja jednak zamówiłem wahacze teknorot i mam zamiar jutro zainstalowac im kalamitki zobaczymy jaki będzie efekt
alfa romeo jest 159 & 147 była 166 3.0.v6 super!!156jtdx2 147jtd8v
No i tak wahacze teknorota juz załozone wyprasowałem uleje nawierciłem otwory przegwintowałem i załozyłem kalamitki cała operacja jest bardzo prosta . wahacze teknorota fabrycznie nie są niczym smarowane , ja przesmarowałem solidnie i wprasowałem . zdemontowałem również gume ze sworznia i okazało się ze fabrycznie smaru na nim było jak na lekarstwo więc dołozyłem od siebie maxymalnie ile weszłoprzebieg obecny 208 tys km zobaczymy ile po takich operacjach przeżyją . Wachacze teknorot płaciłem po 155 zł za szt .
alfa romeo jest 159 & 147 była 166 3.0.v6 super!!156jtdx2 147jtd8v
Gratuluje Ci samozaparcia ale wytłumacz mi jedno ?
Zapłaciłeś 155 PLN za wahacz który przerobiłeś wkładając w to pracę i czas jednocześnie tracąc gwarancje.
Wahacz Vemy z fabrycznymi kalamitkami kosztuje 150 PLN po rabatach i jest gotowy do montażu i objęty gwarancją.
Gdzie sens ??