Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
http://allegro.pl/sekwencja-stag-300...598283030.html
Nawet w poczesnej 2800 to malo na dobry zestaw.. lepszy reduktor +150zl, lepsze wtryskiwacze + 300zl.... a teraz jeszcze montaż z sercem a nie najtansza masówka... +500zl... bo jeszcze przydaloby się tomasetto super w butli, szerokie faro zamiast miedzi itpStrojenie na trasie z sondą szerokopasmową to również kosztuje więcej jak autoadaptacja!
I to jest cala prawda o LPG, ludzie oszczędzają na oszczędzaniu a później jest lipa... byle do przodu... a jak zacznie się sypać to do żyda, albo mówić że gaz jest Feee...
3500-3700zl.... tyle gdzieś trzeba mieć. Jest kilka dobrych zakładów w kraju, co znają się na rzeczy i robią to napradę profesjonalnie, ale za te niecałe 3000zl to można R4 zgazować, a nie V-kę![]()
DolnySlask - Boleslawiec. Zgorzelec. Jelenia Gora
Chetnie Pomoge w zakresie:
AlfaDiag FiatEcuScan MultiEcuScan - diagnostyka
MPPS KWP2000 Galletto - zgrywanie map paliwa
STAG KME - instalacje LPG
Aż taki tragiczny ten zestaw nie jest nie przesadzaj
Myślę,że jest wielu gazowników w polsce ,którzy robią to dobrze i nie życzą sobie plus 500
Praktycznie cena prawie taka sama .Faro to bardziej wygoda przy montażu a nie wieksza wydajność
Moja cena to uwzględnia
To nie turbo.
Spokojnie można wystroić i bez tego wolnossaka
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Mnie nie interesuje cena. Instalacja ma byc najlepsza na daną chwile, na najlepszych dostępnych gratach, taka, która nie zabierze hp silnikowi oraz będzie sie sprawywała dobrze przez dobych pare lat. Pomijam kwestie butli, gdyż to indiwidualna sprawa użytkownika czy chce w koło, czy normalny walec. Tak więc jakby ktoś był skłonny wypisac poszczególne najlepsze graty dostepne do v6 (bez butli) to będe wdzięczny.
Ja Ci napisze co mam w BMW R6, reduktor Zavoli Zeta S, wtryskiwacze Magic-Jet (dwie listwy po 3szt i przed nimi po filtrze gazu fazy lotnej), sterownik 4GAS 3D (czyli STAG 300 PLUS), przewód do reduktora od butli z tworzywa niebieski w środku fi 6mm.
Dzięki Panowie za wszystkie odpowiedzi choć czasem nie na temat :d nie chodziło o kłótnie który lepszy choć może i przemyślę kupno dieslanarazie zostaje przy mojej bęzynce 1.6
zobaczymy co pokaże nowy rok na stacjach
zamykam temat
![]()
MagicJet to kiepskie wtryski po 50zl/szt. Trzeba kupic conajmniej jakieś podróbki dobrych wtryskow czyli 100zl/szt.. daje to +300zl do V6. Reduktor MagicIII, który lubi się rozszczelnić i w układ chłodzenia napompować gaz to również KIEPSKI ZAKUP!! Chociażby z faktu na ryzyko poważnego uszkodzenia motoru! Nie znam nikogo kto zgazuje V6 za 600zlchyba tylko w poczesnej
![]()
DolnySlask - Boleslawiec. Zgorzelec. Jelenia Gora
Chetnie Pomoge w zakresie:
AlfaDiag FiatEcuScan MultiEcuScan - diagnostyka
MPPS KWP2000 Galletto - zgrywanie map paliwa
STAG KME - instalacje LPG
Rozwiń myśl czemu MagicJet to złe wtryski co sie z nimi takiego złego dzieje?? Sam na nich jeżdżę i wiele osób również i jakoś specjalnie nie widać aby z nimi były problemy. Są tanie i wydajne. Nawet jakby sie popsuły to jak sam piszesz koszt 50zł za szt to też cena nie wygórowana aby je potem wymienić na nowe. Najwidoczniej swojego czasu były to dość dobre wtryski bo w wielu autach je widziałem. Potem pojawiły sie wtryski Hana odpowiednik drogiego Keihina i w obecnej chwili są dość popularne.
Jakie są twoim zdaniem dobre podróbki dobrych wtrysków?
Ostatnio edytowane przez Cannabis ; 10-09-2012 o 19:27