Strona 11 z 20 PierwszyPierwszy ... 234567891011121314151617181920 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 199

Temat: [156] Projekt 20VT

EMP-TURBO
    Gość

Domyślnie

Teddy ,mechanizm lewarka możesz kupić od Seicento chyba 900 i jest identyczny jak w 20VT ,a koszutje na allegro jakieś grosze .........warto kupić nowy , bo później wymiana tego jest trochę nieprzyjemna ,bo można to zrobić tylko od spodu ,odkręcając tłumiki i blachę osłonową ........

www.emp-turbo.pl

Moderator Znawca Avatar Teddy84
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    156 2.0 Turbo/Giulietta 1.4TCT MY'16

Domyślnie

Cytat Napisał EMP-TURBO Zobacz post
    Teddy ,mechanizm lewarka możesz kupić od Seicento chyba 900 i jest identyczny jak w 20VT ,a koszutje na allegro jakieś grosze .........warto kupić nowy , bo później wymiana tego jest trochę nieprzyjemna ,bo można to zrobić tylko od spodu ,odkręcając tłumiki i blachę osłonową ........

www.emp-turbo.pl
    Wiem - moj był wymieniany całkiem niedawno przy okazji zakładania gały z GT więc nie było sensu.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Sopot
    Auto
    Alfa 156 2.0 Turbo

Domyślnie

kioedy auto wyjedzie na doge bo chetnie bym porownal ja ze swoja ?

Mieszka w
    Legnica
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał kivi84 Zobacz post
    kioedy auto wyjedzie na doge bo chetnie bym porownal ja ze swoja ?
    Sądzę że stage 1(nie wiem czy będzie stage 2 ) objedziesz bez najmniejszego problemu mój plan zakłada zdrową serie plus coś z hybrydy FMIC i Ecumastera wiec minimum 220km a co się uda ugrać to się okaże pewnie końcem sezonu letniego jak dobrze pamietam to u Ciebie 300koni i 400 niuta, do tego TS spor lżejszy mimo dodatkowego osprzętu a 20VT to już całkiem spory bydlaczek.
    Przy okazji mały update tego co się dzieje:
    Praca zawodowa jak zwykle krzyżuję mi plany i nie idzie mi tak jak to zakładałem, a i tak poświecam temu każdą wolną chwile. Wszystko już odwszone , odmalowane i powoli składam do kupy. Dla zainteresowanych różnica w łapach skrzyni biegów:

Po lewej potrzebna łapa 2.4JTD 10V po prawej dla porównania 20VT

I tak samo tylna łapa j.w po lewej 2.4JTD 10V. Łapę od strony rozrządu zostawiam, delikatnie tylko zmodyfikuję poduszkę z 20VT, pasuję z 2.4JTD ale trzeba było by cały osprzęt przemieścić na wzór tego z JTD.
    Wykończona pokrywa zaworów

Złożona głowica nowe uszczelniacze docieranie etc.

Kolektor ssacy + listwa paliwowa + wtryski : przed czyszczeniem

Po czyszczeniu i malowaniu:

Stare pierścienie ich wymiana to była trafna decyzją w mocno średnim stanie już były:

i nówki

Wał korbowy dostał komplet nowych panewek
    Stare korbowodowe miały już swoje lata świetności za sobą, wał pomierzony - prosty i nie szlifowany panewki nadal nominał.

A każda część nową uszczelkę: Tu akurat mały fragment kolekcji , uszczelka pompy oleju.
    Ostatnio edytowane przez Teddy84 ; 07-05-2013 o 18:51

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Sopot
    Auto
    Alfa 156 2.0 Turbo

Domyślnie

no u mnie teraz okolo 350KM. Jak juz wsadzasz taki silnik to gwarantuje ci, ze bedzie stage 2. pierwszy szybko ci sie znudzi no i poza tym szkoda aby twoja praca sie zmarnowala najlepiej jakbys odrazu zaladowal jakis wiekszy fmic (ja mam u siebie teraz 600x200x76mm i styka na jeszcze wiecej) wydech zrobic 3"DP + reszta 2.5". Potem jak bedziesz chcial wiecej to wstawisz tylko wieksze turbo i wtryski i bedzie dobrze

Mieszka w
    Legnica
    Auto

Domyślnie

Narazie Fmic wpadł 550x140x65 z FMIC.PL wpadł/ wpadnie w zasadzie bo jeszcze w pudle czeka sobie grzecznie http://fmic.pl/product.php?id_product=197
    Co do kolejnych stadium tego tworu to pewnie bedzie tak jak mówisz sposobów na moc z 20VT jest "pińcet" różnych więc może dojdzie do czegoś z czasem

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Sopot
    Auto
    Alfa 156 2.0 Turbo

Domyślnie

takie dokladnie coolerek mialem na poczatku i troche ciezki motyw byl. okazal sie totalnie za maly nawet na 250 KM temperatury w dolocie bardzo szybko rosly wiec padla szybka decyzja na wsadzenie czegos wiekszego. roznica 120 zł (http://www.fmic.pl/intercoolery/89-i...x180x65mm.html) a masz zapas pewnie do 450KM. temperatury nie przekraczaja temperatury powietrza na dworze. zeby wszedl to odcielismy od dolu 10cm

Mieszka w
    Legnica
    Auto

Domyślnie

takie dokladnie coolerek mialem na poczatku i troche ciezki motyw byl. okazal sie totalnie za maly nawet na 250 KM temperatury w dolocie bardzo szybko rosly wiec padla szybka decyzja na wsadzenie czegos wiekszego. roznica 120 zł (http://www.fmic.pl/intercoolery/89-i...x180x65mm.html) a masz zapas pewnie do 450KM. temperatury nie przekraczaja temperatury powietrza na dworze. zeby wszedl to odcielismy od dolu 10cm
    Jest gdzieś update z tymi poprawkami ?? Na racingforum trochę nie aktualny już wpis.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Sopot
    Auto
    Alfa 156 2.0 Turbo

Domyślnie

nikt tam nic nie uzupelnial bo nikomu sie nie chcialo od tamtego czasu mnostwo rzeczy sie zmienilo B6+ eibachy pro kit, stabilizatory od gta. wiekszy wydech zrobiony z 2 tlumikami, troche dolotu sie przerobilo, nowy stelarz pod wentylator z nierdzewki z nowym wentylatorem spal, regulator cisnienia paliwa, poduszka silnika z poliuretanu, troche gmeralem przy turbo(porting itp), ogo;lnie ciagle cos sie dzieje to jest poprostu nie konczaca sie powiesc.

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

nikt tam nic nie uzupelnial bo nikomu sie nie chcialo od tamtego czasu mnostwo rzeczy sie zmienilo B6+ eibachy pro kit, stabilizatory od gta. wiekszy wydech zrobiony z 2 tlumikami, troche dolotu sie przerobilo, nowy stelarz pod wentylator z nierdzewki z nowym wentylatorem spal, regulator cisnienia paliwa, poduszka silnika z poliuretanu, troche gmeralem przy turbo(porting itp), ogo;lnie ciagle cos sie dzieje to jest poprostu nie konczaca sie powiesc.

Jak upchałes tak duży IC w 156?
    Pewnie nie masz klimy, dobrze zgaduję?

Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
    Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
    "Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."