Strona 110 z 137 PierwszyPierwszy ... 1060100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,091 do 1,100 z 1367

Temat: Alfa Romeo 4C GTA (2012)

Użytkownik Alfa i Omega Avatar tomito
    Mieszka w
    Kielce / Gdańsk
    Auto
    AR 156 1.8 TS 2003 benzyna | Chevrolet Tahoe 2002 5.3 V8 | W oczekiwaniu aż Stelvio stanieje...

Arrow

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    tomito nikt Cie nie zmusza do jazdy alfa
    Dokładnie, napisałem to jakiś czas temu - być może 156 będzie moją ostatnią... ale w jakimś stopniu jeszcze prawdziwą Alfą. Nie lubię rzeczy udawanych, albo robi się coś na 100% albo lepiej dać sobie spokój. W czasach, gdzie psią kupę można sprzedać jako super produkt byleby dobra reklama była słowa te stają się mocniejsze i niektórych bolą... rozumiem to. Ale rzeczywistości nikt nie oszuka.

Nigdy nie narzekałem, że coś się w AR psuje, bo auto miało to coś czego inne nie mają, chciałem jeździć kawałkiem historii motoryzacji, czymś czego inni nie są odważni doświadczyć. Jak zabiera się ostatnią, najważniejszą cechę - indywidualność marki to znikają prawdziwi fani, marka umiera. Nie mniej jednak, życzę grupie Fiat jak najlepszej sprzedaży AR i poszukiwaniu nowej grupy docelowej, nie jest tak że się obrażam na markę. Po prostu nie mają mi nic do zaoferowania, tyle. Jedyne co mnie wkurza to afiszowanie się historią tak bogatą i piękną na tle obecnych produktów.
    Jedyny miarodajny wskaźnik jakości kodu jednostka WTF/min - czyli programisty dzień powszedni...
    Wielki błysk - czarny pysk czyli elektronika dzień powszedni...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

tomito 200% racji,a może nawet i 300....Amen.Widze jeździsz jeszcze jedna motoryzacyjna sportowa historia i pieknoscia Fiatem Siena...u la la jak to się buja i pokonuje zakrety.Ciekawe co kupisz następne co nie będzie udawane i zrobione na 200% a nie na 100%??Sport motorowy to może być na torze/lub Oesie,a na drodze i w codziennej eksploatacji chyba cos innego się liczy wiec jak kupisz ten bolid F1 albo jakies prawdziwe WRC czy cos podobnego pochwal się nam.Pozdrawiam

Mieszka w
    Kielce / Gdańsk
    Auto
    AR 156 1.8 TS 2003 benzyna | Chevrolet Tahoe 2002 5.3 V8 | W oczekiwaniu aż Stelvio stanieje...

Arrow

tomito 200% racji,a może nawet i 300....Amen.Widze jeździsz jeszcze jedna motoryzacyjna sportowa historia i pieknoscia Fiatem Siena...u la la jak to się buja i pokonuje zakrety.Ciekawe co kupisz następne co nie będzie udawane i zrobione na 200% a nie na 100%??Sport motorowy to może być na torze/lub Oesie,a na drodze i w codziennej eksploatacji chyba cos innego się liczy wiec jak kupisz ten bolid F1 albo jakies prawdziwe WRC czy cos podobnego pochwal się nam.Pozdrawiam
    Widzę, że odbierasz pewne rzeczy bardzo emocjonalnie. Powiem Ci tak, z wiekiem człowiek mądrzeje, przynajmniej odbiera argumenty na zimno.

Nie oczekuję pojazdów klasy F1 czy WRC wprost z fabryki, choć patrząc np. na AR 156 Cup jaki się u nas odbywał - modyfikacji nie było za wiele, to o czymś świadczy. Po prostu czuję, że AR ucieka z wizją jakiej ja oczekuję. Ktoś inny jest szczęśliwy, ktoś inny nie. Takie jest życie, nie da się zadowolić wszystkich. Widocznie Sergio Marchionne doszedł do wniosku, że bardziej opłacalne będzie takie podejście jakie jest obecnie. To nie jest wina wizjonerów AR, bo oni zniknęli już dawno z pola bitwy. Nie wiem czy ktoś pamięta transparenty pracowników z Arese w prasie, to daje wystarczające świadectwo nastrojów w samej AR we Włoszech. Cieszę się, że powstała 8C, cieszę się z 4C, jednak do reszty linii modelowej, nazwijmy to cywilnej - mam obiekcje. Nie tylko ja, choć z grupy fanatyków jakich znam chyba jestem najbardziej wytrwały. Niektórzy po premierze Giulietty powiedzieli "dziękuję", mają do tego pełne prawo tak samo jak niektórzy mogą twierdzić, że to super auto. Z resztą, długo by pisać, inne fora aż dymią od podobnych dyskusji.

Póki co powinniśmy się jeszcze cieszyć, że AR nie kupił VW i że AR w ofercie ma jeszcze jakieś auta, a nie Chryslera...

A co do Fiata Sieny to moje pierwsze własne auto jakie posiadałem od momentu odebrania prawa jazdy i porównywanie jego do AR nie ma sensu, to był projekt budżetowy. Jako student bardzo dobrze wspominam eksploatację tego pojazdu i na tamte warunki - był idealny, zjeździłem całą Polskę "Hienką", ani razu nie zawiodła. Gdyby nie alternator - samochód ten byłby całkowicie bezawaryjny, jeździ do tej pory pomimo 15-stu lat czego innym życzę w ich autach. A co do osiągów... to 1.6 16v zawstydził nie jedno BMW, Audi czy inny sprzęt w tym AR. Kto miał Sienę 1.6 16v, ten wie, że z tym silnikiem to wariatka... http://www.youtube.com/watch?v=UYBBhB8YSuA
    Ostatnio edytowane przez tomito ; 24-05-2013 o 22:47
    Jedyny miarodajny wskaźnik jakości kodu jednostka WTF/min - czyli programisty dzień powszedni...

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał tomito Zobacz post
    Póki co zaniechałem poszukiwań 159, zacząłem przeglądać Autoscout w poszukiwaniu kolejnej 156 Giugiaro z 1.8 TS lub V6 Busso, ale tych drugich bardzo mało, prawie w ogóle nie występują. Ostatecznie być może skuszę się na 156 Crosswagon Q4... trudno... będę klekotać
    Czyli co, 156 Crosswagon w klekocie jest dla Ciebie bardziej sportowa niż 159 V6 czy TBi?
    Nie twierdzę, że 159 to auto sportowe, bo takim oczywiście nie jest, ale brakuje mi tutaj konsekwencji w Twoim myśleniu...

alfagt19jtd
    Gość

Domyślnie

a myślisz że nie ma więcej takich którym nie odpowiada design 159/Brera/Spider ?
    może są tacy którym nie pasują w AR te ostre linie i woleliby krągłe AR ?

wyb acz ale dla mnie stylistyka ww to w prostej linii Focus i jego detale... pisałem o tym na tym forum
    od momentu premiery tych aut... ich "sukces" rynkowy w pewien sposób to potwierdza

silnik pod maską ? taxi z NY z V8 jest sportowe ? nie jest - może nie chodzi tylko o KM,Nm i Rpm a o coś jeszcze ?
    czekam na nowe auto ze znaczkiem AR w klasie GT, może w końcu uda im się czegoś nie spieprzyć

chociaż patrząc na ekranik 4C czy jego reflektory - śmiem bardzo w to wątpić... podobnie jak i wątpię w nowe GT

Mieszka w
    Kielce / Gdańsk
    Auto

Arrow

Cytat Napisał pafka Zobacz post
    Czyli co, 156 Crosswagon w klekocie jest dla Ciebie bardziej sportowa niż 159 V6 czy TBi?
    Nie twierdzę, że 159 to auto sportowe, bo takim oczywiście nie jest, ale brakuje mi tutaj konsekwencji w Twoim myśleniu...
    Naturalnie, że nie. 156 CW Q4 brana jest pod uwagę, bo:

+ świetnie się prowadzi jak na 156 przystało, jak nie lepiej ze względu 4x4;
    + poszukiwałem drugiego auta do wypadów poza miasto, na ryby, a tu prześwit i 4x4 jest dla mnie wystarczający;
    + miałbym to co kocham - połączenie 156 i lekkiego cross-country, auto bardzo mi się podoba
    + w wydaniu CW Q4 jest to najmłodsza 156 dostępna na rynku

Minusy?

- diesel
    - słaba dynamika

Coś za coś

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Julka Mito i 4C sa bardziej kragle....hahahaha zmiencie auta na VWiki i Wladcow pierscieni

- - - Updated - - -

tomito sam sobie przeczysz pisząc ze chcesz sportowe auto, a bierzesz pod uwagę klekota hahahahaha

Mieszka w
    Kielce / Gdańsk
    Auto

Arrow

Cytat Napisał alfagt19jtd Zobacz post
    [...] chociaż patrząc na ekranik 4C czy jego reflektory - śmiem bardzo w to wątpić... podobnie jak i wątpię w nowe GT
    Zewnętrznie 4C dopracowali, poza faktycznie tymi reflektorami (nie pamiętam, chyba MG takie miało) - mogli nawiązać do 8C bardziej. Wnętrze trochę rozczarowuje, nie surowością ale brakiem detali które nawiązują do jej zewn. stylistyki.

- - - Updated - - -

[...] tomito sam sobie przeczysz pisząc ze chcesz sportowe auto, a bierzesz pod uwagę klekota hahahahaha
    Masz odpowiedź powyżej.

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

widziałem tomito.Zastanow się proszę o co Ci chodzi bo ja Ciebie już nie rozumiem.Ty chyba tez nie wiesz o co Ci chodzi

alfagt19jtd
    Gość

Domyślnie

dopracowali ? niczego nowatorskiego z zewnątrz nie widzę, już dawno był Lotus i inne małe autka mające za zadanie szybko się poruszać
    (głośno i twardo przy okazji)
    czekam na ładne dwudrzwiowe auto ze znaczkiem AR ale w klasie GT - samochodu do jazdy nie gokarta

detale wnętrza 4C - ależ dopracowali polecam listewkę na desce od strony pasażera