Strona 110 z 181 PierwszyPierwszy ... 1060100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120160 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,091 do 1,100 z 1804

Temat: Co myślicie o chińskim radiu z odtwarzaczem DVD, GPS i DVB-T zamiast fabrycznego?

Użytkownik Świeżak Avatar daw7007
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał JAC0 Zobacz post
    Najbardziej mnie interesuje moment przejścia kabla w bagażniku przez zderzak aż do podświetlenia rejestracji, mowisz ze bezproblemowo bez zdejmowania zderzaka sie uda? Co trzeba tam rozkręcać w środku aby to przeciągnąć? Masz SW czy Berlina? Dzięki, pozdro.

przejście zrobiłem przy lampie w bagażniku, mam sedana, jak wyciągniesz uszczelkę otworu bagażnika to będziesz mieć szparę , tedy poprowadź kabel, na wysokości lampki rejestracyjnej odchyliłem delikatnie górną krawędź zderzaka(jest na zatrzaskach )i przeciągnąłem sztywnym prętem wtyczkę do lampki oświetlenia P mało miejsca ale wystarczy

Użytkownik Znawca Avatar Luck
    Mieszka w
    KRA KNS
    Auto
    AR9 1,8 MPI LPG + Julka 1,4 TB

Domyślnie

Można tez poprowadzić przewód pod belkę tylną od strony koła. Wygląda ona tak: Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	5033247734_1.jpg
Wyświetleń:	32
Rozmiar:	327.9 KB
ID:	207072Zielone kółko: Tędy przechodzi ori wiązka przez gumowy przegub. Lub w punkcie X zółtym, tylko należy zrobić przewiert wiertłem odpowiadającym wielkości wtyczki. Czerwone miejsce jest tylko zalepione czymś bitumicznym, więc przewiert jest przez jedną blachę i dokładnie w miejscu lampki zderzaka. Ten sposób właśnie ja wybrałem ponieważ przewodów nie chciałem ciąć ani przedłużać i z tej strony miałem bliżej do sterowanie światłem wstecznym wzbudzanie kamery. Otwór wywiercony zabezpieczyć przeciw korozji.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 159 1.9JTDM 150KM '06r

Domyślnie

Cytat Napisał hideto Zobacz post
    No więc odebrałem przesyłkę i jestem pod wielkim wrażeniem. Wszystko działa jak powinno, można się wieloma rzeczami bawić itp itd.

Podłączyłem radyjko do zasilacza, do wzbudzenia się potrzebuje też sygnału 'po kluczyku' czyli będzie trzeba zbocznikować sygnał z zapalniczki. Po odłączeniu tego sygnału układ pobiera dokładnie 0,01A czyli w sumie nie ma się co martwić. Nie ma problemu z wygaszaniem ekranu, jest do tego przycisk wirtualny, a kolejne wzbudzenie wykonuje się dwuklikiem. Podłączyłem kamerę cofania którą kupiłem od Viakena i wszystko działa (kamerkę ogólnie polecam, dobry obraz, od razu obrócony w poziomie itp. Podłaczyłem antenę GPS (tę z zestawu) sygnał jest niezwykle dokładny i nie ma problemu z jego użyciem. Sprzęt bez problemu paruje się z moim iPhonem, Lumią i androidem kolegi. Pobawiłem się też przyciskami z kierownicy i jest tak jak sądziłem, układ wykrywa zmianę rezystancji. Na stykach jest obecne napięcie 3,3V i jego spadek jest zapewne przekształcany na dany przycisk. Jest możliwość ustalenia dokładności, dzięki czemu nie ma problemu z niedokładnościami elementów.

Teraz jedyne czego mi brakuje to trochę czasu by to wszystko spiąć do kupy i wstawić do auta, oraz układu od @Mały_777.

Z tego co widziałem na XDA chłopaki tam mają zrobiony nowy rom, może też obczaję co on daje.
    Dzieki za odpowiedz. Ile radyjko cie wynioslo - calosciowy koszt i z jakiego gps korzystasz w radiu?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Amsterdam / Wodzisław Śląski
    Auto
    AR 159 2.4 Q4 Ti

Domyślnie

Cytat Napisał daw7007 Zobacz post
    ja kupiłem radio w navipremium dedykowane z androidem 5.1 , ogólnie to fajnie to chodzi, ma wszystkie zalety tableta, nawigacja jak i janosik oraz spotify działa dobrze w tym samym czasie montaż tez prosty wszystko pasuje , ja dokładałem kamerę cofania , tu trochę jest zabawy aby przeciągnąć instalacje Załącznik 206936Załącznik 206937
    A jak sprawuje się Bluetooth i sterowanie z kierownicy?
    AR 159 2.4 Q4, Ti '09 Sedan

Użytkownik Świeżak Avatar daw7007
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał noe9 Zobacz post
    A jak sprawuje się Bluetooth i sterowanie z kierownicy?
    wszystko działa jak fabryka, sterowanie łącznie z przełączaniem źródeł dźwięku , jak i bluetooth , nawet nie montowałem dodatkowego mikrofonu który jest w zestawie bo mnie dobrze słychać na wbudowanym

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    159 2,4 210

Domyślnie

Cytat Napisał Songoku Zobacz post
    Dzieki za odpowiedz. Ile radyjko cie wynioslo - calosciowy koszt i z jakiego gps korzystasz w radiu?
    Za radio zapłaciłem dokładnie: 1900 zł.
    Samo radio to jednak koszt 1230 zł. Reszta to dodatkowe przewody (~200zł), cło (~150zł) i przesyłka DHLem (~300zł można przesłać pocztą chińską/polską ale wtedy czeka się około 30 dni roboczych. Koszt takiej wysyłki to 0zł)

Biorąc więc pod uwagę to co nam oferuje się na allegro jest to moim zdaniem bardzo dobra oferta.

Podając więcej szczegółów.
    Radio wymaga tzw '12V po kluczyku' których w naszym radiu fabrycznym nie ma. Warto to pociągnąć, ponieważ po zwarciu tego przewodu z plusem radio będzie non stop zasilone i będzie pobierało około 0,7A. Trzeba sobie podciągnąć przewodzik z zapalniczki/bezpieczników.
    Dodatkowo poza samym sygnałem z kamery cofania, warto sobie przeciągnąć jeszcze kabelek dwużyłowy z kamery do radia. Po co ? Otóż radio ma specjalny kabelek na który podajemy 12V i wtedy na drugim kabelku pojawia się 12V a radio przełącza się w tryb 'reverse' Polega to na włączeniu aplikacji AVIN i uniemożliwienie jej wyłączenia do czasu zapięcia innego biegu niż wsteczny.
    Parowanie z telefonem jak wspominałem działa (niezależnie od producenta) radio bez problemu pobrało kontakty i zachowało je w pamięci.
    Nie ma sensu używania anteny GPS z naszej alfy ponieważ w zestawie jest bardzo dobra antena, z kablem umożliwiającym jej montaż np na podstawie lusterka.
    Do anteny radiowej trzeba kupić przejściówkę: http://multisort.pl/u/f/e/7/fe7c412e..._CAR-RAD10.jpg (ISO-DIN).
    Radio ma wyprowadzone zasilanie wzmacniacza antenowego więc można spokojnie użyć anteny oryginalnej auta
    Jedyne co mnie na chwile obecną zawiodło, to trudności ze znalezieniem miejsca składowania tzw. bootlogo czyli obrazka statycznego który wyświetla się tuż po załączeniu radia przed animacją ładowania (którą zmieniłem bez problemu) oraz brak możliwości użycia mikrofonu z zestawu do sterowania głosem aplikacji googlowskich.
    Z nawigacji, zainstalowane mam trzy. Google Maps, Janosik i AutoMapa. Wszystko zakupione legalnie z googleplay za złotówki. Dodatkowo kupiłem również Nova Launcher co umożliwia mi edycję wyglądu ekranu głównego.

Fizycznie jeszcze radia nie zainstalowałem. Urlop zaczyna mi się 25 sierpnia i wtedy zacznę się bawić. Muszę jeszcze wyprowadzić gdzieś w dostępne miejsce przewody CANowskie auta i przewody SWC radia, tak by kombinować ze sterowaniem w późniejszym czasie. Może Mały zrobi mi układ o który prosiłem a jeśli nie, będę musiał go wykonać sam - zakupiłem sobie w tym celu Arduino i samo przełączanie rezystorów i podawanie ich na radio mam już przetestowane. Została jedynie kwestia odczytu CAN i filtrowania wiadomości.

Użytkownik Rowerzysta Avatar JAC0
    Auto
    alfa

Domyślnie

A czemu nie chcesz skusić się na gotowy moduł sterowania z kierownicy z Allegro ? Znalazłem kiedyś taki, który działa z chinolami. Też będę musiał to zrobić bo od zimy jeżdżę bez sterowania z kierownicy. Niby bez problemu, ale rączki świerzbią

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    159 2,4 210

Domyślnie

Bo mówimy o module connect2 który wysyła tylko 5 przycisków z 10.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Rowerzysta Avatar JAC0
    Auto
    alfa

Domyślnie

Mnie sprzedawca zapewniał, że taki moduł:

http://archiwum.allegro.pl/oferta/ad...978513303.html

+ taka wtyczka:

https://car-tronic.pl/przewod-chinsk...onnects2-p6681

obsługują wszystkie przyciski w chińskim radiu.

Jak to zatem jest?
    Ostatnio edytowane przez JAC0 ; 15-08-2016 o 19:01

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    159 2,4 210

Domyślnie

Popytam w tym sklepie. Może ta opcja faktycznie działa a taniej i tak bym tego nie zrobił.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk