Cieknie CI tam, bo jest to kanał wodny przechodzący przez kolektor ssący do głowicy. Nową uszczelkę między kolektor a głowicę dałeś?
A hamulec twardy, bo gdzieś podciśnienia nie podłączyłeś, to i serwo martwe.
Cieknie CI tam, bo jest to kanał wodny przechodzący przez kolektor ssący do głowicy. Nową uszczelkę między kolektor a głowicę dałeś?
A hamulec twardy, bo gdzieś podciśnienia nie podłączyłeś, to i serwo martwe.
Były: Alfa SW 156 2004r 1.9 JTD 16v 140km, Alfa SW 159 2007r 2.4 JTDm Q4 210km
Jest: Alfa SW 159 TI 2010r 2.0 JTDM 170km
uszczelke starą dałem co teraz mogę zrobic oczywiscie rozebrać i zamówić nową uszczelkę.Aha mi tam cieknie plyn z chłodnicy
czasem nie naderwał ci się ten króciec przy kolektorze, albo opaska słabo trzyma
ewidetnie cieknie z takiego kwadratowego wejscia między aluminiowa i plastikową częscią kolektora,chyba,że żle włożyłem bo już raz prawie skończyłem i zobaczełem,że właśnie tego elementu nie włożyłem i musiałem znowu się wracać.I teraz jestem znowu w trakcie rozbierania,tylko,że znowu pompa mocno siedzi.Muszę sciągacz zrobić.A gdzie szukać problemu z hamulcami pod serwem?i czy to normalne,ze tam leci plyn z chlodnicy
Że leci to nie normalne, pewnie źle zamontowałeś tą plastikową rurkę. Ona siedzi na wcisk i uszczelnią ją oring. Opaska też może puszczać jak nią poruszałeś - ja wszystkie opaski zmieniłem na nowe, skręcane, bo te fabryczne są kiepskie.
Co do hamulców, pewnie nie podłączyłeś przewodu podciśnienia od serwa do popmy vacuum, jak stoisz przed autem to po prawej stronie u góry na przedzie silnika jest pompa vacuum, zaraz za niątaki "mosiężny" króciec wychodzący w stronę akumulatora, na nim powinien być założony wężyk z szybkozłączką (taką jak na filtrze paliwa) i ten wężyk idzie do serwa hamulców.
z uszczelki nie cieknie,ju nie mam sily dzisaiaj moze jutro zobacze,a czy bede musial odpowietrzac hamulce?
no faktycznie pompa vacum nie podlaczona ,ta rurka sie schowala za akumulator
- - - Updated - - -
panowie a propo znacie duzo przypadkow urwaych klap i jakie ewentualne koszty naprawy sa
Ostatnio edytowane przez jackblackxxx ; 24-10-2015 o 20:14 Powód: blad
Kilka tys. zł. W zależności co narobiła urwana klapka. A przypadków było naprawdę sporo...
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10