Zależy w którym wydaniu 164. Poza tym doooooobrze go obspawaj bo silnik odjedzie a Ty zostaniesz w miejscu![]()
Zależy w którym wydaniu 164. Poza tym doooooobrze go obspawaj bo silnik odjedzie a Ty zostaniesz w miejscu![]()
Nie bądź taki skromny, wal swapa 2.0 TS-a od razu do malucha:
http://www.youtube.com/watch?v=ATdxdfTvst8
Poldżer przyciężki jest
164 i 155 miały - moim zdaniem - silniki 2.0 TS wspólne, ale to jakoś od chwili gdy 155 przychodziła na świat (1991/92). Początkowe TS-y montowane w 75 i 164 miały inny zapłon - rozdzielacz z napędem z wałka rozrządu.
Nie mam pojęcia jak ewoluowały mocowania TS-ów ośmizaworowych.
Mocowania są chyba takie same, inne są łapy.
Z mocowaniami się nie martwię bo i tak pewnie trzeba będzie kombinować. Mam do kupienia silnik od 164 z palcami rozdzielacza po obu stronach wałka. Najchętniej to bym te rozdzielacze wyrzucił i zrobił to na czujnik położenia wału, bo jak umieszczę silnik wzdłużnie to nie będę miał dostępu do jednego rozdzielacza. Co mi będzie potrzebne żeby tak zrobić? Wiadomo cewki inne, wiązka przewodów do kompa, komp od nowszej wersji, co jeszcze ?
grzybek_bgi znalazłem twój temat w bazarku, masz może do sprzedania kompa, wiązki przewodów, czujniki, moduł zapłonowy, cewki itd. ? A może silnik też byś sprzedał ?
Niestety nie mam, silnik zostaje do zrobienia a drugi w tym czasie będzie jeździł. Reszta też nie wchodzi w grę bo będzie wsio potrzebne, przynajmniej na początek.
Nie 16V nie chcę, Ponoć te 8v to solidniejsza konstrukcja. Jaka nie uda mi się kupić osprzętu to chyba spróbuję odpalić ten silnik na polonezowskim kompie i innych duperszmitach.
A z innych pojemnościowo silników by podeszły graty do silnika 2.0 ? czy nie bardzo.
Ostatnio edytowane przez Tomasz1600 ; 07-04-2012 o 20:03