Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Na giełdzie jest od wczoraj

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Przecież nie o hałas chodzi, jaki hałas. skąd ten pomysł? a o charakter silnika - robiącego co do niego należy do końca z chęcią, a nie przerywającego przedwcześnie.
    No ale turbo - było to to przewidzenia niestety :-/
    VAG i BMW robią też 2 litrówki turbo, tylko że one wkręcają się dość wysoko. Nowy silnik Alfy może wypaść przy nich podczas testów "mało sportowo" a to nie wpłynie pewnie pozytywnie na sprzedaż.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Rowerzysta Avatar pawelek
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Giulietta 1.4 TB

Domyślnie

Cytat Napisał Cezar_DE Zobacz post
    Ty tak na poważnie z tym szpiegowaniem i komendami 'nie hamuj'? )) ]
    wyręczę kolegę, bo kiedyś przez chwilę bylem blisko (ale nie "w") tematu - stan wiedzy na 2013r: TAK
    Z banalnych rzeczy: każdy procesor Intela po 2012r ma autonomiczny nadrzędny (nad bios-em i wyłącznikiem prądu) układ kontrolno - sterujący, oficjalnie mogący np to: http://www.dobreprogramy.pl/Komputer...ews,60132.html . Komendę "tajna kopia wszystkiego do..." potrafi zrobić samodzielny układ 1*2mm działający ok godziny po całkowitym odcięciu prądu od urządzenia.

3/4 teorii spiskowych jest wytworzona sztucznie, żeby skompromitować te prawdziwe (czyli mała cześć z pozostałej 1/4). Spisek w spisku Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	d32489983281ab6d774d680be330e110,62,37.jpg
Wyświetleń:	111
Rozmiar:	16.4 KB
ID:	216007

Kończąc offtop - dlaczego 5,5k obrotów miałoby nie wystarczyć, skoro ciągnie jak dziel - od 2k? To co fajne w TB120 (o ile 1.4 może być fajne) to ładnie narastające ciągniecie w zakresie 3-5 tys właśnie. 2.2 180 ma +/- tak samo (tryb D)

Użytkownik Rowerzysta Avatar Statyczny
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo Brera 2.2 JTS

Domyślnie

Uwazam ze Alfa ma w swoich szeregach głownie włoskich Januszy, którzy ni cholery nie umieli sprzedać Giulii. Żal mnie bierze, ze nie zrobili ostrego pierd....cia. Gdyby im zależało to reklama Giulii powinna wisieć w każdym mieście, powinno być dostępne sporo testowek, powinni sprzedać trochę reklam do TV, czy wciskać ja recenzentom. Mogło sztuk pare oddać aktorom zeby wzbudzili chęć pożądania czy jakis konkurs zrobić z nią związany. Powinni wejść nagle na wszystkie rynki wszelkimi sposobami, szeroka gamą silnikowa czy wyposazenia. A tak? Cisza, która umieją rozgryźć tylko znawcy Alfy, reszta ludu o tym aucie sie nie dowie, chyba ze ja zobaczy na ulicy, to jedyne wyjście zeby Giulie poznał ktoś jeżdżący podobnym klasowo autem. Dramat. Zaczyna mi to przypominać kantowanie pod stołem, Ze Giulie sprzedają z ciężkim sercem i na sile z niechęcią. No doooobra to idziemy do USA. No doooobra to dejcie ze dwie sztuki na Europę. Doooobra to dajmy reklamę w jednym mieście.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomtrz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    były alfy, jest Jaguar

Domyślnie

Cytat Napisał Statyczny Zobacz post
    Uwazam ze Alfa ma w swoich szeregach głownie włoskich Januszy, którzy ni cholery nie umieli sprzedać Giulii. Żal mnie bierze, ze nie zrobili ostrego pierd....cia. Gdyby im zależało to reklama Giulii powinna wisieć w każdym mieście, powinno być dostępne sporo testowek, powinni sprzedać trochę reklam do TV, czy wciskać ja recenzentom. Mogło sztuk pare oddać aktorom zeby wzbudzili chęć pożądania czy jakis konkurs zrobić z nią związany. Powinni wejść nagle na wszystkie rynki wszelkimi sposobami, szeroka gamą silnikowa czy wyposazenia. A tak? Cisza, która umieją rozgryźć tylko znawcy Alfy, reszta ludu o tym aucie sie nie dowie, chyba ze ja zobaczy na ulicy, to jedyne wyjście zeby Giulie poznał ktoś jeżdżący podobnym klasowo autem. Dramat. Zaczyna mi to przypominać kantowanie pod stołem, Ze Giulie sprzedają z ciężkim sercem i na sile z niechęcią. No doooobra to idziemy do USA. No doooobra to dejcie ze dwie sztuki na Europę. Doooobra to dajmy reklamę w jednym mieście.
    Ja nie wiem na jakim Ty świecie żyjesz
    Widziałem juz reklamy/recenzje Giulii praktycznie w każdej gazecie branżowej, na każdym iększym portalu internetowym na pierwszych stronach (onet, wp, interia). Nawet ostatni widziałem w Rzeczpospolitej recenzje na pół strony. Bilboardów też już widziałem kilka, szczególnie ogromny na A2 przed Warszawą w najlepszym możliwym miejscu, na wysokości przyszłych bramek, gdzie się zwalnia. Miliony osób to widziały. Wiele osób totalnie obcych marce, albo nawet motoryzacyjnych ignorantów wspominało mi o Giulii.
    Owszem, mogli by od razu dać pełną gamę jednostek napędowych i wyposażenia, ale premiera, na którą wszyscy czekali obsunęła by się o 1,5 roku. Poza tym nie widziałem auta, które w dniu premiery by już miało pełną gamę silników/napędów/wyposażenia, a szczególnie w przypadku całkowicie nowych konstrukcji to jest całkowicie normalne.
    Ja rozumiem jakieś gorzkie żale w stosunku do marki i zawyżone oczekiwania, ale no trochę kontaktu z rzeczywistością by się przydało zamiast się pieklić o rzeczy nierealne
    Jaguar S-type 4.2 V8
    Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
    Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
    Citroen Xantia Activa II V6 - była
    Citroen Xantia II 2.0 16V - była
    Skoda Felicia 1.3 MPI - była

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał Tomtrz Zobacz post
    Bilboardów też już widziałem kilka, szczególnie ogromny na A2 przed Warszawą w najlepszym możliwym miejscu, na wysokości przyszłych bramek, gdzie się zwalnia.
    Ten billboard jest mało widoczny i nie rzuca się w oczy. Napisy na nim są tak małe że praktycznie niewidoczne. Jego skuteczność jest zerowa IMHO.
    Dobry billboard (taki ze świecącymi światłami LED to miał tam Luxus.

Cytat Napisał Tomtrz Zobacz post
    Owszem, mogli by od razu dać pełną gamę jednostek napędowych i wyposażenia, ale premiera, na którą wszyscy czekali obsunęła by się o 1,5 roku. Poza tym nie widziałem auta, które w dniu premiery by już miało pełną gamę silników/napędów/wyposażenia, a szczególnie w przypadku całkowicie nowych konstrukcji to jest całkowicie normalne.
    Ja widziałem: Giulietta. Jedynie TCT nie było na początku. (przez powódź w Japoni)

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Użytkownik Rowerzysta Avatar Statyczny
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo Brera 2.2 JTS

Domyślnie

Żyje na takim świecie ze kogokolwiek nie zapytam o Giulie to robi wielkie oczy. Tak wyglada świadomość nt tego samochodu w Polsce. Alfa to dla mnie cudowna marka i dlatego żal mi jest aż tak spapranej akcji marketingowej. Nie można Alfy porównywać do Mercedesa czy BMW, to firmy które sa juz samowystarczalne i ich nowe modele nie potrzebują nadmiaru marketingu (choć i tak go maja), za to Alfa to stosunkowo niewielki gracz i wymaga sie od niego rozpychania łokciami po rynku. Wszystkim nam na tym forum zalezy na dobrym losie tej firmy, a Giulia miała szanse wskoczyć wyżej w rankingach sprzedaży i dać fundusze na nowe modele. A tak? Giulia pozostanie fajnym autem dla wąskiej grupki odbiorców. Po prostu szkoda mi tego i tyle.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    VAG i BMW robią też 2 litrówki turbo, tylko że one wkręcają się dość wysoko. Nowy silnik Alfy może wypaść przy nich podczas testów "mało sportowo" a to nie wpłynie pewnie pozytywnie na sprzedaż.
    Akurat to że się kręcą wysoko nic jeszcze nie znaczy, bo dla mnie ważniejszy jest dźwięk jaki temu towarzyszy. Jeździłem trochę 2.0TFSI i 328i - dla mnie to zwykłe kosiarki (już 2.0EB 240KM lepiej brzmi), nic a nic przyjemnego w tym dźwięku nie ma. Takie auto wkręcasz na obroty tylko po to, żeby szybko zakończyć manerw wyprzedzania, zmienić bieg i znowu delektować się ciszą, a nie żeby słuchać 'ryku' silnika.
    Dlatego też tak ubolewałem, że w jednym z filmików z Giulią 280KM odgłos silnika był zagłuszony przez muzyczkę... Jestem bardzo ciekaw, czy zrobili coś w kwestii 'usportowienia' doznań akustycznych.
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Panowie, proponuję jednak miło zacząć ten dzień, zerknijcie tutaj #367 (temat obok).

Moim zdaniem Giulia w tym wydaniu jest świetna. Veloce w kolorze Blu Misano, kilka naprawdę dobrych zdjęć i filmik.
    Ostatnio edytowane przez Archi ; 24-11-2016 o 09:18
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    Akurat to że się kręcą wysoko nic jeszcze nie znaczy, bo dla mnie ważniejszy jest dźwięk jaki temu towarzyszy. Jeździłem trochę 2.0TFSI i 328i - dla mnie to zwykłe kosiarki (już 2.0EB 240KM lepiej brzmi), nic a nic przyjemnego w tym dźwięku nie ma. Takie auto wkręcasz na obroty tylko po to, żeby szybko zakończyć manerw wyprzedzania, zmienić bieg i znowu delektować się ciszą, a nie żeby słuchać 'ryku' silnika.
    Dlatego też tak ubolewałem, że w jednym z filmików z Giulią 280KM odgłos silnika był zagłuszony przez muzyczkę... Jestem bardzo ciekaw, czy zrobili coś w kwestii 'usportowienia' doznań akustycznych.
    W segmencie D 2 litry to właściwie podstawowy silnik i nie co oczekiwać że będzie ryczał jak wściekły byk Ma być cicho i komfortowo, przecież to nie hothatch tylko zwykły sedan. Problem leży w tym, że Alfa nazwała wersję 280 KM "Veloce" co zwiększa wymagania odnośnie wozu i jeśli ta wersja nie będzie brzmiała i będzie miała odcinkę przy 6 tys. (A wszystko na to wskazuje) to będzie wtopa....

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk