Mam Brere ;]
Witam koledzy alfacholicy zamieszczam parę. Materiałow o moim radiu
Ownice c200 w wersji 2gb i32 wbudowanej
Dokładny film dodam jak zainstaluje aplikacji więcej
Radio działa dobrze raz zdarzyło się zawieszenie jak zalonczem silnik odrazu dałem kamerę cofania a radio jeszcze się nie uruchomiło. Jeżeli się zalonczy żadnych zawiasów działa płynie wszystko. YouTube, internet mam z telefonu bluetooth działa odtwarzanie z niego muzy kontakty, strony internetowe lądują się szybko
MINUSY
Główne ustawienia brak polskiegiego tylko angielski
Trochę długo się uruchamia koło 20 sekund
Sterowanie z kierkwnicy pełne działa tylko na oryginalnych aplikacjach radia w sensie następna piosenka i tak dalej jedynie glosnoś działa w każdej aplikacji ale to jeszcze sprawdzę z innymi aplikacjami na androida.
Montaż radia kłopotliwy ja ramkę musiałem przycinać szlifowac ale udało się
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Kupiłem Ownice C200 jak kolega wyżej - wydaje się, że opanowana jest większość rzeczy instalacyjnych oprócz kamery cofania.
Czy ktoś orientuje się w którym miejscu znajdę + z światła wstecznego (aby jak najmniej tapicerki demontować) w 159 SW - kamera wejdzie w miejsce jednego z ori podświetleń tablicy rejestracyjnej?
W okolicy zawiasów powinieneś mieś wtyczkę z sygnałami na klapę.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Panowie jak wyglada kwestia sterowania z kierownicy przy radiach niefabrycznych?
Było opisane kilka stron temu.
Potrzebny adapter za 250zł
Jest: Alfa Romeo GIULIA Veloce 2.0 280KM
Była: Alfa Romeo 156 1,9 JTD 120KM 2001
Była: Alfa Romeo 147 1,6 T.Spark 120KM 2003
Jest: Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 2006 120KM -> 150KM by ConMir.pl - polecam.
Adapter/interfejs do sterowania to obecnie 190-200 zł, natomiast w przypadku jak mamy na pokładzie Bose trzeba dokupić jeszcze jeden adapter/interfejs za około 90-100zł. Nie kupujcie byle gdzie - odsyłam do działu Bazar-Usługi i znajduje się tam stosowny dział na pierwszej stronie, gdzie grasuje kolega z forum Proxim@Ar. Dobry i szybki kontakt, konkurencyjne ceny, pełne doradztwo (jak ktoś pomyślał,że ja coś z tego mam,że go tu i ówdzie polecam to nie, nie mam z tego nic - po prostu wole dać zarobić swoim bo warto).
Ostatnio edytowane przez SirVampir ; 08-12-2016 o 23:50
Hej, przeglądnąłem sobie większość stron w tym temacie i pozwolę sobie odświeżyć temat bo niestety nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na moje pytanie, czy ktoś miał może styczność z radiem JOYING2GB-RAM-32G-ROM-Android-5-1-1-Quad-Core-Universal-Car-Radi-Audio dostępnym na ali?
Wygląda obiecująco, quad core 2gb ram, sterowanie z kierownicy (o ile się nie mylę) bez adaptera, więc jedyne co musiałbym dokupić to ramka? Czy jest coś co mogłoby mnie negatywnie zaskoczyć? Są jakieś problemy z dopasowaniem dwu-dinowego radia do 159?
AR 159 przed lifterm 2008, fabrycznie mam zwykłe radyjko i chciałbym je zamienić na coś na androidzie.
Co myślicie?
Piotr.