Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał deadswine Zobacz post
    Przeglądałem dziś katalog a tam 7,1 do 100km/h przedtem podawali chyba 6,6?

A kolejny powód do porównania Giuli z Passatem to to ze Giulia w ofercie do biznesu kosztuje dokładnie tyle co Passat a już też ma coś wyposażenia. Jak dodamy aktywny tempomat jest około 4k droższa, ale ma lepsze osiągi(mowa o benzynie)
    Passat ma silnik poprzecznie i przedni napęd. To jak byś porównywał hulajnogę z rowerem - też są 2 kółka i da się oboma jeździć. To, że są w tej samej cenie, tym bardziej świadczy o tym, jak korzystną ofertą jest Giulia - jeśli mówimy o ludziach, których interesuje motoryzacja, a nie ekraniki i kamery cofania.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Nie alfa

Domyślnie

Ty wiesz że podobno większość klientów BMW nie ma pojęcia że ich auta mają napęd na tył i ich to nie obchodzi? I dlatego bmw wprowadza coraz więcej aut z napędem na przód.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał deadswine Zobacz post
    Ty wiesz że podobno większość klientów BMW nie ma pojęcia że ich auta mają napęd na tył i ich to nie obchodzi? I dlatego bmw wprowadza coraz więcej aut z napędem na przód.
    No i o czym to świadczy, o ile tak jest ?
    A wiesz, że wśród młodzieży coraz więcej _marzy_ o smarrtfonie jakimśtam a nie o samochodzie?
    Że w USA coraz mniej osób robi prawa jazdy?
    Że uważają samochód za kosztowny ciężar ?
    Ale jeszcze chyba są tacy którum zwisa co ma smartfon i ilurdzeniowy procesor, a potrafią wyczuć różnice , miedzy źle a dobrze wyważonym wozem i je dla przyjemności wykorzystać. Widać w Alfie ktoś tam to posprawdzał, i stwierdził że wystarczająca ilość takich osób jest, spokojna głowa. A że tu i ówdzie wyskoczy ktoś z porównaniem z passatem i mazdą. Cóż, ja też nie widzę różnicy między galaxy, a iphonem czy inną xperią, za co pewnie dostałbym baty na forum pryszczatych nastolatków

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Większość klientów BMW 1, a nie BMW w ogóle, jeśli dobrze pamiętam.... Poza tym te "coraz więcej" to Active Tourer i coś jeszcze?

No i tutaj zarzut kolegi wobec Giulii jest w ogóle w płot, bo podstawowe BMW 316i to już w ogóle się ani ze sportem, ani z luksusem nie kojarzy, dla kogoś, kto patrzy na duże koła, spojlery, czy nawigacje.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Znawca Avatar azar
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta 1.4

Domyślnie

Może to już utarty frazes ale z Alfą jest tak jak z miłością. Nie jest racjonalna po prostu chcesz być z tą osoba. Tak jest z Alfistami. Po prostu chcą jeździć Alfami. Nieracjonalna była potrzeba wymiany zawieszenia w 156 co 10tys ale wtedy nie chciałem jeździć żadnym innym samochodem. W dodatku wadliwa pompa ciepła padła na polskiej granicy i zrobiła demolkę z silnika. Nie zraziło mnie do następnej Alfy. Update mapy w 159 zapomnij, wadliwe podnośniki tylnych szyb, branie oleju, ale to i tak najlepszy samochód jaki miałem. Zamarzająca skrzynia biegów w 147 i spalanie z kosmosu oraz ogólne problemy z twin sparkiem. Mogłem jeździć golfem ale nie chciałem. Teraz kupuję Giulię. Za tę cenę bym mógł mieć niezłe Audi, Mercedesa, BMW, Lexusa, Vw ale nie chcę bo po prostu chcę jeździć Alfą. Te samochody dają mi taką frajdę z jazdy jak i wizualną, że rekompensują wszystkie wady. To jak uśmiech osoby którą kochasz.

Użytkownik Rowerzysta Avatar janek
    Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto
    było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24

Domyślnie

Cytat Napisał Doc83 Zobacz post
    Jednocześnie krytykujecie nowego passata. W cenie Giuli z kilkoma dodatkami mamy 180 Km benzyna labo 190 km diesel, aktywny tempomat do 200 km/h, nawigacje 8 cali z kartą sim (informacja o korkach, car net guide, gogle street view, Mirror link, android auto, car play), head ups display, kamerę cofania i inne udogodnienia. Giulia w tej cenie jest goła. Można zaklinać rzeczywistość, ale dla przeciętnego użytkownika aktywny tempomat i informacje o korkach są 100x ważniejsze niż karbonowy wał czy napęd na tył. W dziale nasze belle forumowicz chwali się giulią rosso. Jego auto ma wyświetlacz 6,5 cala i brak nawigacji (twierdzi że, używa z telefonu). Jedyny powód używać tej z telefonu to brak informacji o korkach. Ale wiecie co? Inni producenci aut mają wtyk karty sim i informacje o korkach. W tym właśnie problem. Telefon to się przyklejało do szyby 10 lat temu.
    Ma nawigację ale wbudowane w auto są słabe na Polskę. Porównaj dowolną nawigację wbudowaną nawet z kartą SIM z Automapą czy Naviexpertem, gdzie ulica zamyka się w 2 minuty po zakorkowaniu a nie gdy już jesteś w korku i nie można wyjechać. Jak się jeździ po dużym mieście to jazda z mapami globalnego producenta nie ma sensu, za wolna reakcja na zmiany. Mi po prostu szkoda czasu na stanie w korku Dodatkowo nawigacja w telefonie wie gdzie mam spotkania z outlooka i wysyła mi powiadomienia kiedy wyjść z miejsca w którym jestem żeby dojechać na czas. Czasy wbudowanych się kończą a zastąpią je rozwiązania typu Apple Car Play. Moje urządzenie synchronizuje się ze wszystkimi innymi oprócz auta i tutaj jest problem tak naprawdę.

Użytkownik Znawca Avatar azar
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta 1.4

Domyślnie

Cytat Napisał janek Zobacz post
    Ma nawigację ale wbudowane w auto są słabe na Polskę. Porównaj dowolną nawigację wbudowaną nawet z kartą SIM z Automapą czy Naviexpertem, gdzie ulica zamyka się w 2 minuty po zakorkowaniu a nie gdy już jesteś w korku i nie można wyjechać. Jak się jeździ po dużym mieście to jazda z mapami globalnego producenta nie ma sensu, za wolna reakcja na zmiany. Mi po prostu szkoda czasu na stanie w korku Dodatkowo nawigacja w telefonie wie gdzie mam spotkania z outlooka i wysyła mi powiadomienia kiedy wyjść z miejsca w którym jestem żeby dojechać na czas. Czasy wbudowanych się kończą a zastąpią je rozwiązania typu Apple Car Play. Moje urządzenie synchronizuje się ze wszystkimi innymi oprócz auta i tutaj jest problem tak naprawdę.
    Zgadzam się w 100% Mam nadzieję, że w Giulii będzie jakaś aktualizacja żeby był mirror ekranu z telefonu. To idealne rozwiązanie. Nawigacje samochodowe są mega drogie i szybko się dezaktualizują. Wolę wydać 5 tys na telefon niż na nawigację samochodową, której i tak nie używam. W telefonie mam Yanosika + Google Maps. Więcej mi nie trzeba. Dlatego wziąłem Giulię bez nawigacji.

Co do "przeciętnego użytkownika", któremu nie jest potrzebny karbonowy wał to my nie jesteśmy przeciętnymi użytkownikami i nam jest potrzebny karbonowy wał Reszta niech sobie kupuje Passata.
    Do zobaczenia na światłach

Użytkownik Rowerzysta Avatar pawelek
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Giulietta 1.4 TB

Domyślnie

Cytat Napisał zyto Zobacz post
    Przejedź się z Pragi do Bratysławy i z powrotem.
    TRUE, co prawda ostrava- praga, gdzie 70% to jednak normalana droga, ale zjechanie na asfalt to ulga

Cytat Napisał zyto Zobacz post
    Nawet kobietę już przekonałem.
    szczęściarz. Ja będę musiał jeszcze w to poinwestować (wycieczki, nowe meble w kuchni), przez co Giulia się z rok-dwa odwlecze.
    Szczęśliwie giulietta sprawuje się bez zastrzeżeń.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia 2.0

Domyślnie

Panowie pewnie lepiej się orientują,a mnie czeka na dniach zakup nowego aparatu.Czy Alfa ma teoretycznie szansę szybciej nawiązać współpracę z Androidem,czy iOS?

Użytkownik Rowerzysta Avatar janek
    Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto
    było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24

Domyślnie

Cytat Napisał Trevor Zobacz post
    Pytanie bardziej kierowane miało być do Ciebie. Nie znam całej korespondencji.
    Dopinam wersję super i miałem zamawiać pod koniec tego tygodnia.
    Tak naprawdę to interesowałyby mnie tylko fotele z lepszym trzymaniem i podp lędźwiową - zastanawiam się na ile to możliwe.
    Jak nie wiadomo to trudno.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Jeśli celują w rynek USA to raczej zaczną od iRzeczy.

Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk