Ok, to trochę mnie uspokoiłeś. Sprawdzałem też ostatnio ciśnienie paliwa i według FES było ok.
Jak sprawdzić dawki paliwa? Jest taki parametr w FESie?
Ok, to trochę mnie uspokoiłeś. Sprawdzałem też ostatnio ciśnienie paliwa i według FES było ok.
Jak sprawdzić dawki paliwa? Jest taki parametr w FESie?
Dawka ogólna paliwa [mm3/w]
Ja podejrzewam że raczej problem jest ze stylem jazdy a nie z samochodem. Obroty ok. 2000 to trzymam jak jadę 90 na 5. Jak przyspieszam to redukcja.
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Ekonomia
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Uwierz mi, że ja też nie jeżdżę na niskich obrotach. W mieście praktycznie góra 3, czasem 4 bieg. Czuć wyraźnie, że silnik po nagrzaniu nie chodzi tak jak powinien. Jakby dostawał właśnie za mało paliwa albo powietrza.
Chyba znalazłem przyczynę. Na pasie przednim, tuż obok zamka maski jest sobie niepozorna wtyczka, od której w dół, wzdłuż silnika idzie sobie dosyć luźny kabel. Zastanawiałem się dokąd biegnie. Okazało się, że do katalizatora wstępnego. Po rozłączeniu wtyczki zobaczyłem że byla mega zawalona i zaśniedziała w środku. Na rozłączonej wtyczce odpaliłem auto i wywaliło błąd czujnika temperatury kat wstępnego. I teraz pytanie - czy ten czjunik ma jakiś znaczący wpływ na pracę silnika?
Bo po dokladnym wyczyszczeniu tej wtyczki środkiem do styków auto jeździ jak dawniej
Wytapatalkowane z SGS2