Radca prawny kupującego będzie tak pokazywał swojemu klientowi (kupującemu) sprawę, żeby ten płacił za jego porady i pisma. Nie ma znaczenia czy jego działania są sensowne czy nie.
Moim zdaniem – jeśli pompa oleju faktycznie jest uszkodzona mechanicznie to trzeba iść w tym kierunku, że z taką pompą nie przejechałby 700 km bez awarii. Awaria musiała nastąpić już na miejscu po dojechaniu do celu, a jej przyczyna to uszkodzenie mechaniczne przez nowego właściciela. Ale to też jest trudne do udowodnienia, bo mamy tutaj opinię rzeczoznawcy przeciwko drugiemu. A sąd nie musi znać się na mechanice i rozumieć. Pytanie kolejne – jak dużo auto przejechało po naprawie po kolizji?
To nie Maras odebrał powód, tylko kupujący straszy.Witam , posiadam komplet dokumentów : opinie rzeczoznawcy , fakture za naprawe oraz fakture za holowanie pojazdu . Według opini rzeczoznawcy przyczyną awari było pęknięcie pompy olejowej w skutek przebytej kolizji . Kupiłem samochód z przeszłością pokolizyjną ale po dokonanej naprawie . Opinia wskazuje że naprawa pokolizyjna nie została wykonana rzetelnie i nie został przywrócony stan techniczny z przed kolizji . Decyzją rzeczoznawcy odpowiedzialność za powstałe uszkodzenia z tytułu rękojmi ponosi sprzedający . W dniu dzisiejszym odebrałem przygotowany pozew ale wolal bym sprawe załatwic polubownie ponieważ wolałbym mieć zwrot cześć kosztów teraz niż zwrot całość po długim czasie jaki wymagaja rozprawy sądowe . W wypadku braku odzewu w poniedziałek składam pozew .
Auto bylo zrobione w marcu od tamtej pory procz alternatora nic sie nie dzialo powtarzam jeszcze raz mechanik nic nie robił orzy pompie bo nie byla uszkodzona tylko jak to piszecie ciezko bd to udowodnić wlasnie wyslalem kupującemu smsa żeby wyslal te dokumenty na e-maila w celu weryfikacji ale napisał ze zrobi to dopiero jutro zastanawia mnie troche dlaczego jutro a nie odrazu jakby chcial aie jeszcze z kims skonsultowac nie wiem dziwne to trochę..
Może musi je spreparować![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Ostatnio edytowane przez sebawroc ; 27-01-2017 o 14:58
[MENTION=65215]Maras1823[/MENTION]
Napisz mu że ma Ci wysłać wszystkie papiery dzisiaj, bo jutro zgłaszasz próbę wyłudzenia.
Auto jeździło 3/4 roku od wypadku i wszystko było ok, aż tu nagle po zakupie się zepsuło xD i zdaniem "rzeczoznawcy" ma to związek z kolizją sprzed blisko roku xD
Maras1823 przestań się pieścić z tym delikwentem.
PS. Trochę humoru:
PS2. Mam nadzieję, że moderatorzy się nie obrażą![]()
Ostatnio edytowane przez bobby ; 27-01-2017 o 15:26
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
Z Gliwic i to takie rzeczy kolo mnie się dzieją? Mogę osobiście w Twoim imieniu ładnie poprosić o ta dokumentację jakby była potrzeba.
Ostatnio edytowane przez wiedzmaak ; 27-01-2017 o 17:36