Witam.
Ktoś z Was wie czy i gdzie w Krakowie może ktoś pomóc z montażem manetek? (rok produkcji 2018r.) ewentualnie Mazury...
Czy taka modyfikacja wiąże się z utratą gwarancji? niestety w żadnym ASO Alfy nie potrafią mi odpowiedzieć i mnie zbywają...
Pozdrawiam
a w Bielsku-Bialej moze byc? mam manetki nawet w tym momencie na stanie
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Daję znać (sorry że nie w Bazarze, ale tam nikt tego nie przeczyta, a zanim zaakceptują ogłoszenie to tydzień przeleci), może komuś się przyda, tym bardziej że obecnie z zakupem w ASO może być ciężko jeśli nie ma na magazynie w PL (np do Giulii nie ma). mam używaną obudowę kolumny kierownicy do Stelvio (góra + dół), pod łopatki. Ponieważ nie mam już czasu robić retrofitów, wyprzedałem prawie cały stock części które miałem na zapas kupione, z atrakcyjnych rzeczy została mi właściwie tylko ta obudowa. 95zł z wysyłką paczkomat lub kurier. Wersja z auta EU (choć szczerze to nie wiem czym się różnią USA, mają jednak ciut inne numery). Kontakt na priv. Jak się sprzeda skasuję post.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Cześć!
Przejrzałem cały temat natomiast zabieram się do dołożenia łopat do mojej Giuli i mam parę pytań, które tylko utwierdzą mnie w tym co przeczytałem w tym temacie:
1. Łopatki do Stelvio i Giuli są takie same, tak? nie ma znaczenia więc z jakiego auta je kupie?
2. Nie mam grzania kierownicy ani asystenta - rozumiem, że tak naprawdę sam przełącznik nie ma znaczenia ponieważ łopatki "są uniwersalne" więc zakładając, że kupie dowolny przełącznik z łopatkami czy to od Stelvio czy Giuli i zdemontuje łopatki do będą pasował i mogę je podłączyć do swojego auta?
3. Nie ma ktoś przypadkiem do sprzedania łopatek?
dziękuję za odpowiedź i pomoc!
1.tak
2.nie ma znaczenia, przekładasz same łopatki, jeśli kupujesz luzem to koniecznie z wiązką/mikrostykami - już były na allegro oferty ze zdemontowanymi a takie do niczego się nie przydadzą - w takim wypadku też potrzeba 4 wkręty, idzie dobrać w sklepie metalowym (średnica zewnętrzna ok 2.7mm o ile pamiętam)
3.tu jest raczej problem obecnie - sensownych ofert od dłuższego czasu nie ma a w ASO trzeba kupować cały zestaw ze zwijaczem i dźwigenkami - nominalna cena rzędu 2800 dla pierwszych lepszych jakie raz sprawdzałem (minus rabat)
Bardzo dziekuje za szybka odpowiedz!
Znalazlem cos takiego
https://allegro.pl/oferta/tasma-prze...ource=facebook
Rozumiem, ze powinno pasowac?zamowie, wymontuje lopaty i wedlug instrukcji podlacze do swojej Giuli, ktora fabrycznie ich niestety nie ma.. mam wersje USA - przelacznik bez zmian? Rowniez powinien miec mieisce na lopatki i ich podlaczenie
![]()
taśma "zwijak" jest inna w autach z USA, wiec będziesz musiał przełożyć.