Strona 12 z 27 PierwszyPierwszy ... 2345678910111213141516171819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 269

Temat: Jak się Wam sprawuje Giulietta?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

A jak toto montowane jest - może to przykleić*? (oczywiście nie do zderzaka )

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Mam pytanie do osób posiadających ksenonowe światła .... w poprzednim aucie przy włączaniu świateł soczewki robiły kontrolny przebieg tak jakby w górę i w dół i ustawiały sobie poziom. Nie zauważyłem takiego ruchu w Julce .... możecie napisać czy u Was przy włączaniu jest widoczny jakoś efekt samopoziomowania ?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar milleniusz
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

To się dzieje przy odpaleniu silnika, nie przy włączeniu świateł. Przyjrzyj się, raczej trudno to przegapić, bo ruch jest znaczny i zauważalny, najpierw idą w dół, potem do góry, a na końcu robią zeza.

adadzio
    Gość

Domyślnie

dokladnie, też potwierdzam. Bi-ksenonki w Julci robią selftest po odpaleniu silnika (i zawsze muszą to robić) a nie po wlaczeniu swiateł np. na postoju.
    Najlepiej po zmierzchu podjedz gdzies pod jakąś scianę, zgaś silnik. Odpal ponownie i strzel oczami Julii po niej. Napewno zauważysz.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Faktycznie jest wszystko ok Dzięki

andre56
    Gość

Domyślnie światła

w mojej Julce też światła się ustawiają

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Cytat Napisał Sierek Zobacz post
    Prawa. Już zamówiona w serwisie, na gwarancji. Przy okazji obejrzeliśmy wszystkie klapki w Julkach w salonie. W każdej klapka nie jest rewelacyjnie dopasowana
    Popatrzyłem dziś u siebie i faktycznie - prawa idealnie działa i jest dobrze spasowana, natomiast lewa ma delikatne przesunięcie (około 1 mm) i przy zamykaniu potrafi oprzeć się o zderzak ...

Da się to jakoś "na sucho" wyciągnąć żeby sprawdzić to mocowanie, ewentualnie poprawić - zanim gdzieś zgubie i będę czekał w ASO ze 3 tygodnie na głupią klapkę

Użytkownik Rowerzysta Avatar Sierek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Gulietta QV

Domyślnie

Serwis przed montażem zakładał, ze nie będzie trzeba zdejmować zderzaka. Niestety "w boju" okazało się, że jest to niezbędne. Nie doszukali się natomiast żadnych regulacji położenia klapki poza drobnymi korektami mocowania.
    Liczyłem, że jakimś kodem serwisowym da się wysunąć spryskiwacze "na sucho", niestety zdjęli zderzak. Z 30 min roboty zrobiło się 3h.

Jeszcze jedno - klapka przyszła w 4 dni, malowanie jej trwało tydzień, potem kilka dni doszło ze względu na obłożenie serwisu.
    Jeszcze jedno uzupełnienie - okazało się, że odpadła mi klapka z jakimś elementem spryskiwacza, więc do zamówienia nie była tylko klapka, po przyjściu części musieli coś domawiać.
    Ostatnio edytowane przez Sierek ; 13-04-2011 o 17:27

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Cytat Napisał Sierek Zobacz post
    Serwis przed montażem zakładał, ze nie będzie trzeba zdejmować zderzaka. Niestety "w boju" okazało się, że jest to niezbędne. Nie doszukali się natomiast żadnych regulacji położenia klapki poza drobnymi korektami mocowania.
    Liczyłem, że jakimś kodem serwisowym da się wysunąć spryskiwacze "na sucho", niestety zdjęli zderzak. Z 30 min roboty zrobiło się 3h.

Jeszcze jedno - klapka przyszła w 4 dni, malowanie jej trwało tydzień, potem kilka dni doszło ze względu na obłożenie serwisu.
    Jeszcze jedno uzupełnienie - okazało się, że odpadła mi klapka z jakimś elementem spryskiwacza, więc do zamówienia nie była tylko klapka, po przyjściu części musieli coś domawiać.
    U mnie taka drobna korekta by może pomogła - bo różnica jest tak jak pisałem może 1mm. Szkoda że nie można się do tego dobrać w warunkach domowych bez takiej gimnastyki ze zderzakiem .... pozostaje jeździć i mieć nadzieje że nie odpadnie

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Giulietta 1,4 MA 170KM Black Etna

Domyślnie klapka

Dwie identyczne historie. U mnie też odpadła z kawałkiem spryskiwacza i w sumie trwało to miesiąc, zanim zostało zrobione na gwarancji, i to dopiero w drugim warsztacie, bo pierwszy stwierdził, że nie mogło samo odpaść, ktoś urwał a więc podpada pod wandalizm lub kradzież i od tego jest ubezpieczenie. Olałem ich i pojechałem do drugiego warsztatu, gdzie też musiałem się trochę podenerwować, i w końcu zrobili mi wielką łaskę, że na gwarancji. Mam nadzieję, że czytelnicy tego forum będą mieli mniej problemów, kiedy im też odpadnie. To ewidentnie jakaś wada montażu. Po naprawie klapka jest lekko krzywo, ale wszystko działa, nie opiera się o zderzak.