Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 2345678910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 121

Temat: Podłaczenie DSP do ICS bez wyjścia na DSP

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

No że przeciągnąc trzeba skąd dokąd to mniej więcej wiem ale jak to w życiu bywa to nie będzie takie proste Generalnie
    -radio już wyciągałem (20 minut)
    - skóry montowałem wiec wyjęcie kanapy 10 minut
    - tunel demontowałem bo zmieniałem gałkę ręcznego- 20 minut
    - tapicerki bagażnika ni emiałem przyjemniści ale daje na to max 30 minut
    - półki nie demontowałem ale dajmy na to godzinke
    Daje nam to ze 3 godzinki. Zbyt pięknie to wygląda w teorii ,a czytałem ze jednemu koledze zajeło to 16 godzin, innemu za któryms tam razem miimum 8 wiec gdzieś musi być haczyk i dlatego pytam bo podjarałem sie na to DSP
    [C

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Myślę że jak już kupisz to czas i robota Cię nie przerazi

Użytkownik Alfa i Omega Avatar maestro
    Auto
    Alfa Romeo 166

Domyślnie

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    Masa. Podmiana wiązki to plug&play. Wyciągasz kanapę i przeciągasz przez ścianę grodziową do bagażnika i przez tunel do ICSa. Ewentualnie jak jest problem z tą wtyczką do klimy to przerabiasz. Mnie bardziej zastanawia kto by mi pożyczył tą wiązkę to bym sobie ją skopiował zrobił swoją tylko do samego wzmacniacza. Przecież te wtyczki co są w ICSie można uzupełnić o odpowiednie piny i po sprawie.
    Bo składak to wyszarpał za rewelacyjną kwotę!!! Farciarz
    Nie istnieją żadne schematy do tego?

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Szamotuły
    Auto
    166 2.4 jtd 2002

Domyślnie

starą wiązkę wywal bo wbrew pozorom nie ma az tyle miejsca zeby przez auto szly obie wiązki! szczególnie w okolicach ICS'a.
    tapicerke bagaznika tylko z lewej strony wystarczy, ja chyba stelaż też demontowałem. generalnie poczekaj na cieplejsze dni, bo jest troche plastików przy tylniej półce.
    tunel środkowy cały wywal. masz tam przykręcaną masę której z tunelem chyba nie odkręcisz. boczek od tapicerki kolo nóg pasażera no i ICS. o kanapie nie piszę bo jak wiesz jak to wyciągnąć to no problem. a i chyba jeszcze lewą nakładkę progu z tyłu też demontowałem ale tam miałem uszkodzone przewody od głośnika i chyba dlatego. generalnie co i jak zdemontować bez większej rozpierduchy znajdziesz na forum! ja też posiłkowałem się forum.
    może okazać się, że nie pasuje wtyczka od sterowania klimatyzacją ! dokładnie zerknij na przewody, one maja takie same kolory- tylko 1 przewód jest inny. obcinasz obie wtyczki i lutujesz kolorami. a te co Tobie zostaną w innym kolorze to lutujesz do siebie gdybyś miał z tym problem to pisz śmiało.

maestro- są 4 ohmowe i grają bez problemu, problem by był gdyby wzmak był 4 ohm a głośniki 2ohm. pytałem czytałem i zdecydowałem się na montaz 4ohm ponieważ moje org 2 ohm były uszkodzone, powyrywane przewody z z cewek i niestety po naprawie tylko pierdziały, za naprawe tych 2 glosnikow pewnie zaplacilbym wiecej niz za nowe 4. a 2 ohmowe org do alfy nie moglem dostac...
    przelutowalem sobie tylko wtyczki. a i jeszcze 1 sprawa zainwestuj w dobre wygluszenie półki. popytaj poczytaj, bo przy mocniejszym uderzeniu lubi dac o sobie znać ja mam je na drewnianych dystansach solidnie skrecone i zamontowane jak orginaly membrana do bagaznika.

a na czas nie patrz, zrob to powoli , solidnie ! bez pospiechu.dzień to jest takie minimum. ale 2 dni to już spokojnie wszystko wymienisz i poskładasz.
    Ostatnio edytowane przez skladak ; 12-02-2013 o 16:58

Użytkownik Rowerzysta Avatar Bart Shelby
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Alfa Romeo 166 | 1999 | 2.0 T.S + LPG | Manual + 166 | 2000 | 2.5 V6 | Man

Domyślnie

Witam forumowiczów

Zastanawiałem się sporo nad montażem DSP, lecz podczas tych wszystkich poszukiwań odkryłem inną możliwość. Teraz kieruję się o opinie do Was :
    Czy nie lepiej jest zakupić radio zwykle 1 dinowe ze wzmacniaczem i procesorem DSP. Np takie : http://allegro.pl/sony-cdx-gt660uv-z...017808031.html.
    Ukryć je w schowku pasażera tak aby nie było widoczne, sterowanie będzie się odbywać za pomocą pilota zamontowanego w okolicach skrzyni.
    Uważam że jest to świetne rozwiązanie ponieważ z tego co się dowiaduje, to czy zmieniarka CD czy laudlink nie maja takiej swietnej jakosci, a dzieki temu urzadzeniu bede miał oryginalny mp3 z karty, dodatkowo 4x53 W i procesor DSP taki lub moze i lepszy niz w ics.
    Za reszte pieniedzy które miałbym wydać na zakup DSP, wygłuszę sobie drzwi i być może zmienie sobie głośniki, ale wszystko po kolei.
    CO O TYM SĄDZICIE ?

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

To już było. Zajrzyj w dział tuning car audio. Tam jest między innymi kolega tomaz. Nie ma sensu tu o tym pisać bo nie o tym temat.
    To zupełnie inne rozwiązanie i nie każdemu pasuje mieć drugie radio w schowku. Ale są tacy na forum co tak mają.

ViP Znawca Avatar dareme89
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    166 '04 2.4 20V

Domyślnie

tam jest napisane 53W max, czyli rms okolo 18-17W --> powiedz jak mozna taka moca pociagnac porzadnie glosnik?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR 166 3.0 Sportronic 2002

Domyślnie

Nie będę zakładał nowego tematu, bo to nie ma sensu.
    Mam kilka komplikacji po montażu u siebie dsp.
    Przełożyłem wiązkę, poskładałem, wszystko działa. Prawie.
    Najgorsze jest to, że ics nie widzi zmieniarki. Przedtem widział. Nie wiem czy coś uwaliłem, czy może wiązka jest uszkodzona?
    Druga sprawa, telefon. Czy wystarczy podpiąć antenę ze starej wiązki do ics, i wszystko będzie działać, czy trzeba coś rzeźbić? W nowej wiązce kabla antenowego od telefonu nie było.
    I trzecie, czy jest taka opcja, że było dsp, była zmieniarka, a nawigacji nie?
    Wiem że ta nawigacja to i tak tylko w teorii, ale jak coś było i działało, to wolał bym żeby tak zostało.

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Telefon i navi to elementy niezależne od wiązki dsp.
    Ja mam wiązkę z dsp+tel ale bez navi. A moja alfa fabrycznie miała navi ale znowu tel nie bylo. Także kwestia tego na jaką wiązkę trafisz.każda wiazka dsp miała napewno wejście na zmieniarke. W sumie to nawet wiązki bez dsp miały na nią wyjście. Ja miałem się bawić i przepinac navi ale odpuscilem bo navi nie działa w pl i tak.
    Tak ja to widzę bo nikt się chyba nie zaglebial w temat.
    wysłane z WC
    [C

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Cytat Napisał starykot Zobacz post
    Nie będę zakładał nowego tematu, bo to nie ma sensu.
    Mam kilka komplikacji po montażu u siebie dsp.
    Przełożyłem wiązkę, poskładałem, wszystko działa. Prawie.
    Najgorsze jest to, że ics nie widzi zmieniarki. Przedtem widział. Nie wiem czy coś uwaliłem, czy może wiązka jest uszkodzona?
    Druga sprawa, telefon. Czy wystarczy podpiąć antenę ze starej wiązki do ics, i wszystko będzie działać, czy trzeba coś rzeźbić? W nowej wiązce kabla antenowego od telefonu nie było.
    I trzecie, czy jest taka opcja, że było dsp, była zmieniarka, a nawigacji nie?
    Wiem że ta nawigacja to i tak tylko w teorii, ale jak coś było i działało, to wolał bym żeby tak zostało.
    1. Jeśli nie widzi zmieniarki to prawdopodobnie kabel w tej wiązce z dsp który steruje zmieniarką jest w jakiś sposób uszkodzony, tyle tylko, że ten kabel możesz położyć drugi bez targania całej wiązki.
    2. Trzeba wpiąć antene ale nie jest to jakieś proste bo kiedyś przerabiałem wiazkę z przedlifta do polifta i ten kabel gdzies po drodze łączyłem (nie pamiętam dokładnie)
    3. Jest taka opcja, różne były zestawienia konfiguracyjne auta.
    4. Musisz zaopatrzyć się w jakiś schemat.

Cytat Napisał Masa625 Zobacz post
    Telefon i navi to elementy niezależne od wiązki dsp.
    Masa chyba się mylisz, jak dzwonisz albo ktoś dzwoni do Ciebie to tel masz w głośnikach.
    Ostatnio edytowane przez QBA ; 03-02-2015 o 21:20
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA