Strona 12 z 37 PierwszyPierwszy ... 2345678910111213141516171819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 361

Temat: aux

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Brązowy kabel to uziemienie, idzie do złącza C020 czy jest niezbędny- nie wiem, ja bym zostawił, a z tego co kojarzę to kabel AUX nie korzysta z tego pina.... wiem tylko, że w instrukcji instalacji kabla AUX (dział Zrób To Sam) jegomość nie ma żadnych wtyczek, a ma multikierę. Dziwne.
    Te 3 kabelki z zielonej wtyczki idą do złącza D075, a to wg eLearn nazywa się PHONE COUPLING (cokolwiek to jest... nigdy nie słyszałem, żeby ktoś miał coś innego jak B&M czy Connect Nav). Na początku myślałem, że to są kabelki z multikiery, ale wg schematu jest co właśnie "instalacja pod telefon".
    I teraz co ciekawe- dla B&M bez MEDIA PLAYER te 3 kabelki z zielonej wtyczki idą bezpośrednio do centralki B&M (ale wtedy nie ma tych 3 kabelków w żółtej wtyczce- zostaje tylko jeden brązowy).
    A jak ktoś nie ma B&M (tak jak ja) to są właśnie te 3 kabelki w zielonej kostce (wspomniana już instalacja pod telefon) plus brązowy kabelek w zółtej.

Odpowiadając na pytanie za 100 pkt- zmieniarkę podłączasz tam gdzie jest niebieska wtyczka. Używa się ją w trybie CD, a B&M będzie działać jak do tej pory.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar vojtas
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM

Domyślnie

A z kad wiadomo ze ma się to Blue&Me ?

Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Jeżeli wejdziesz w menu komputera i znajdziesz B&M to znaczy, że jest. A jak nie ma to znaczy, że nie ma
    Ale... jest jeszcze taka opcja- jeżeli nie ma w menu, a mruga licznik całkowitego przebiegu to jest szansa, że B&M jest tylko się zawiesiło i trzeba zrobić osiowanie proxy.
    Można też na forum zapytać w odpowiednim wątku o rozkodowanie VIN- tam będzie opisane całe wyposażenie fabryczne samochodu.

A tak w ogóle to zszedłem do samochodu, wyjąłem radio i odłączyłem wszystkie te 3 kolorowe kostki (jeden kabel w żółtej kostce i trzy kabelki w zielonej). Nic się nie dzieje, sterowanie multikiery działa, żadnych błędów nie ma, licznik nie mryga. Radio gra- słowem można odłączać bezkarnie.

ALE! Nie można odłączyć jeżeli są 4 w zółtej kostce- wtedy w najlepszym wypadku nie będzie działać B&M, a w najgorszym coś się spali...

BTW pisze się "skąd"
    Ostatnio edytowane przez AirAjti ; 26-04-2015 o 18:41
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

Użytkownik Świeżak Avatar flash1pl
    Mieszka w
    Bedzin-Grodziec
    Auto
    159 1.9 JTDM

Domyślnie

Odpowiadając na pytanie za 100 pkt- zmieniarkę podłączasz tam gdzie jest niebieska wtyczka. Używa się ją w trybie CD, a B&M będzie działać jak do tej pory.[/QUOTE]

i to właśnie chciałem usłyszeć, tzn przeczytać
    p.s. musi być jakaś dedykowana do alfy, czy pójdzie każda np Yatour

Mieszka w
    Lubin
    Auto

Domyślnie

Nie wiem... ja bym się upewniał u sprzedawcy.
    Na forum był wątek o emulatorach zmieniarek- znajdź, poczytaj i wyciągnij wnioski. Bo ktoś kiedyś mówił, że niektóre emulatory zmieniarek mają beznadziejną jakość dźwięku.

Użytkownik Świeżak Avatar flash1pl
    Mieszka w
    Bedzin-Grodziec
    Auto
    159 1.9 JTDM

Domyślnie

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    Nie wiem... ja bym się upewniał u sprzedawcy.
    Na forum był wątek o emulatorach zmieniarek- znajdź, poczytaj i wyciągnij wnioski. Bo ktoś kiedyś mówił, że niektóre emulatory zmieniarek mają beznadziejną jakość dźwięku.
    ok, dzieki za info i pomoc, teraz skupiam sie na szukaniu

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    alfa 159 2005

Domyślnie

szukam od kilku dni i wciąż nie mogę znaleźć poprawnej odpowiedzi, a pytanie padło nawet w tym temacie.
    Czy do alfy 159 z navi da się podłączyć Auxa? jeśli tak to jakim kablem/jak/ proszę o pomoc bo bardzo mi na tym zależy a zdaje się że nie ma odpowiedzi. Jeśli komuś się udało proszę o kontakt na priv albo najlepiej na opis jak to zrobił w tym temacie, to może i innym uda się pomóc

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 16v 150 KM

Domyślnie

Witam forumowiczów, mam ten sam problem co koledzy piszący w tym artykule. Jednak zamieszczone odpowiedzi nie wyjaśniły w stu procentach moich wątpliwości co do Aux. Po naciśnięciu dwukrotnie przycisku CD, radio nie przechodzi na Aux. Nic się nie dzieje, po wciśnięciu Src+On też nic się nie dzieje, radio się uruchamia i tyle. W tylnej częsci radia mam trzy kostki tzn. ziel. żół. nieb. i tylko do zielonej podpięte są dwa kabelki. Teraz uprzejmie proszę o konkretną wypowiedź (zamiszczam dodatkowe materiały w postaci zdjęć) czy do tego radia da się podpiąć Aux ? Jeżeli nie to jaki jest inny sposób na zewnętrzne źródło dźwięku oprócz oryginalnej zmieniarki cd oraz emulatora typu Yatour gdyż czytałem tutaj że jakość dźwięku jest słabsza niż CD a szkoda wydawać 250 zł za coś co będzie grało średnio.

P.S. A tak przy okazji, do czego służy przycisk TA na jednym ze zdjęć ? Pozdrawiam.
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Bez*tytułu.jpg
Wyświetleń:	257
Rozmiar:	65.4 KB
ID:	168805   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMAG0816.jpg
Wyświetleń:	275
Rozmiar:	41.4 KB
ID:	168806   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMAG0817.jpg
Wyświetleń:	254
Rozmiar:	83.0 KB
ID:	168807   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMAG0823.jpg
Wyświetleń:	268
Rozmiar:	81.6 KB
ID:	168808   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMAG0829.jpg
Wyświetleń:	108
Rozmiar:	95.9 KB
ID:	168809  

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMAG0831.jpg
Wyświetleń:	273
Rozmiar:	101.9 KB
ID:	168810   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMAG0833.jpg
Wyświetleń:	262
Rozmiar:	133.0 KB
ID:	168811  

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał 11PLN Zobacz post
    W tylnej częsci radia mam trzy kostki tzn. ziel. żół. nieb. i tylko do zielonej podpięte są dwa kabelki. Teraz uprzejmie proszę o konkretną wypowiedź (zamiszczam dodatkowe materiały w postaci zdjęć) czy do tego radia da się podpiąć Aux ?
    Tam gdzie masz żółtą kostkę powinno być w radio kilka dodatkowych pinów na wejście liniowe. Nie masz, czyli nie podłączysz AUX.
    Jeżeli nie to jaki jest inny sposób na zewnętrzne źródło dźwięku oprócz oryginalnej zmieniarki cd oraz emulatora typu Yatour gdyż czytałem tutaj że jakość dźwięku jest słabsza niż CD a szkoda wydawać 250 zł za coś co będzie grało średnio.
    AUX w radioodtwarzaczach w 159 ma średnią jakość sam w sobie, te same MP3 nagrane na płytę CD i odtworzone w moim odtwarzaczu w 159 grają znacznie lepiej niż ten sam plik puszczony z telefonu przez AUX. Skrzypce grają tak samo, ale kontrabas i wiolonczela już nie.

P.S. A tak przy okazji, do czego służy przycisk TA na jednym ze zdjęć ?
    Tzw. Traffic announcement, czyli radio automatycznie włącza stację radiową, która w danej chwili nadaje informacje o korkach i wypadkach na drogach. W Polsce nie używane – kiedyś było wręcz nawet zabronione albo w jakiś tam inny sposób wyginęło, z powodu takich, a nie innych decyzji na szczeblu państwowym.
    Do poczytania:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Traffic...ata_systems%29
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Radio_Data_System

Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Tzw. Traffic announcement, czyli radio automatycznie włącza stację radiową, która w danej chwili nadaje informacje o korkach i wypadkach na drogach. W Polsce nie używane
    Poważnie? To nie wiem jakim cudem Hyundai i30 (niestety, auto zastępcze z OC sprawy) mi ostatnio włączył TA znienacka (w Polsce).

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia