A może to po prostu błąd w opisie?
A może to po prostu błąd w opisie?
„Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”
Blaise Cendrars
Nie ma spryskiwaczy - więc nie są to oryginalne światła ksenonowe. A jak świeci ogromna większość nieoryginalnych to doskonale wiem, wystarczy wyjechać wieczorem na ulicę i trafić na odpowiedniego golfa czy kadeta z przeciwka. Zgadzam się, że takie światła jeśli dobrze zrobione i wyposażone w soczewki oraz samopoziomowanie i czyszczenie reflektorów (spryskiwacze/wycieraczki) są użyteczne i nie oślepiają innych. Tutaj raczej jednak jest inaczej.
Ostatnio edytowane przez psylo ; 12-02-2012 o 13:47
moim zdaniem jezdzenie bez samopoziomowania, spryskiwaczy i w ogole na kombinowanych swaitlach niesie za soba podstawowe ryzyko.:
w momencie kolizji/wypadku z naszym udzialem, druga strona zawsze moze oswiadczyc ze np. kierowca zostal oslepiony przez nasze swiatla, a ich podstawowa ekspertyza wykaze ze sa niezgodne z przepisami, to jestesmy w tak zwanej czarnej dupie.
Takze jesli juz przerabiac to na orginalne lampy ksenonowe, samopoziomowanie + uklad czyszczenia albo w ogole nie przerabiac.
We wspomnianym przypadku jesli rzeczywiscie sa ksenony a nie ma spryskiwaczy - dla mnie wniosek jest prosty.
Witam
Transakcja z Glovashem przebiegła pomyślnieTak jak mówiliście, że będę zadowolony...i jestem
Na jeździe próbnej tylko wyszło, że coś ściąga w lewo... Mam nadzieję, że cokolwiek tam poszło, niedrogo się naprawi, sam zacznę od zamiany kół
Wrażenia z jazdy - bezcenne, furka naprawdę ładnie utrzymana, zawieszenie czasem nieco ciut za niskie jak na te polskie drogi, bo małe obcierki niekiedy się zdarzały (szczególnie w koleinach).. Przesiadłem się z LPG 60km i z początku ciężko mi było opanować auto...
, ale w drodze powrotnej......rozwinąłem skrzydła, a tu widzę jest co rozwinąć
Także dzięki Wszystkim za wszelkie porady![]()
Nie wiem czy kiedyś kupię już coś innego niż Alfę...jest bardzo w moim stylu
![]()
Pozdrawiam serdecznie ! Szczęśliwy posiadacz Rosso Alfa Romeo 147 1.9 JTD![]()
Donarello, gratulacje, ale jeżeli lampy mają faktycznie tanie hidy, to albo je wywal albo załóż zestaw taki jaki powinien być ...bo... nie chciał bym cie spotkać w nocy z naprzeciwka jak mnie oślepiasz
Witamy w klubie
Teraz przygotuj się na "znajomych", którzy mają golfy, astry i inne takie tam, którzy płacząc przy swoich pojazdach pod blokiem bo nie odpaliły, prosząc Cię o pomoc będą gadali: "Alfe kupiłeś? Weź, taki złom!!! Przecież to się psuje! Trzeba było Golfa kupić!" Hehehehehehhehe
Pozdrawiam
Mam nadzieję, że ALF się będzie sprawował...
Co do dywagacji na temat Xenonów - Błąd w ogłoszeniu MotoGratka..
Auto nie ma żadnych HIDów tylko zwykłe H7 Philips BlueVision.
Tak więc kolega nikogo nie będzie oślepiał...
Na diagnostyce wyszło, że są ustawione idealnie, więc bez panikiPoza tym do wymiany wahacz górny i tulejki wahacza dolnego, także na tygodniu zakupię skądś, bo jeszcze nie wiem czy w sklepie, czy na Allegro taniej wyjdzie.
![]()