o ja pierdziu![]()
Widze ze pytaniem czy ktos jeszcze zauwazyl ze silnik pracuje ciesze/glosniej na roznych olejach wywolalem burze, czas by niektorzy zastosowali olej/masc na bol dupy i sie troche uspokoili![]()
dobra czas na zmiane oleju i dokonanie wyboru. rozmyslam miedzy oslawionym syntetyczno - forumowa legenda olejem amsoil 5w30, liqiu moly top tec 4300 5w30, ew czym jeszcze innym... co myslicie o produktach naszych rodzimych wytworcow ? lotosie albo orlenie ?
btw. dlaczego lotos quazar c3 kosztuje 262 pln ??
https://www.motointegrator.pl/produk...3-5w30-4-litry
Ostatnio edytowane przez Hesus88 ; 31-12-2014 o 12:05
Zrobiłem 10tys. na Platinum MaxExpert FT 5w30 czyli dedykowanym do samochodów włoskich. Niewiem czy to tylko zabieg marketingowy czy rzeczywiście ten olej się czymś różni od tych dedykowanych do innych marek. Mogę powiedzieć tylko tyle, że praca silnika była głośniejsza niż na Motul 8100 x-cess czy Gulf G. Jeden mechanik mi powiedział, że lepiej zalać Platinum niż Castrolem z rynku polskiego. Godny polecenia to podobno Castrol z rynku niemieckiego lub wielkiej brytanii.
LM Top Tec 4300 5w30 to nie pełen syntetyk tak btw
Osobiscie polecam zapoznac sie z tym artykulem http://www.squadracorse.pl/viewtopic.php?f=14&t=1234
Autor odwalil kawal dobrej roboty, a ja sam zmieniłem zdanie co do koncerniakow. Jeżdzę w tym momencie na oleju australijskim PENRITE Enviro+ 5W40, poprzednio na Millersie 5W40. Oleje te nie są wiele droższe od koncerniaków typu castrol edge czy mobil eps formula, a o jakości chyba nie trzeba mowic. Pozdrawiam.
Tak, nie chcąc się ponownie narazić "guru olejowym" podpowiem nieśmiało z własnej wiedzy zawodowej, że dobór oleju, to nie wyścig, który lepszy tylko dobieranie właściwości oleju do panujących warunków, właściwości konstrukcji oraz materiałów z jakich zbudowane są poszczególne podzespoły. Powinno się je dobierać pod konkretny silnik. Najbliższy w doborze właściwego oleju jest konstruktor, a nie twórca rankingu olei. To, że jakiś olej ma dobre parametry nie oznacza, że nadaje się do danego silnika. Z resztą zwykli śmiertelnicy znają tylko część tej góry lodowej w postaci kilku zbadanych parametrów fizycznych, a nie pełnego składu chemicznego i właściwości fizyko chemicznych.
Ktokolwiek miał do czynienia z projektowaniem maszyn dobrze wie o czym piszę.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
A niby z kąt mam wiedzieć jaki olej jest robiony specjalnie pod mój silnik. Producent tylko podaje jaki jest zalecany z minimalną informacją jaki ma być olej, podaj gdzie można znaleść info jakie ma mieć parametry do danego silnika oczywiście poza tymi podstawowymi na pewno to by wszystkim ułatwiło wybór i nie będzie dylematów jaki olej.
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez krzystof ; 01-01-2015 o 18:46
W instrukcji obsługi. Pewno pisze - Selenia.
Ja do chwili gdy na niej jeździłem nie miałem żadnych "dziwnych efektów" dźwiękowych. Zmieniłem, mimo własnego doświadczenia na polecany tu na forum i silnik pracuje jak sieczkarnia. A co poza efektami dźwiękowymi ? Tego nie wiem. Może jest ok, a może nie.
W poniedziałek lub wtorek zmieniam ponownie olej.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF