[MENTION=53152]Tomtrz[/MENTION], chyba koledze umknęło. Naprawdę twierdzisz, że dozwolona emisja CO2 jest na tym samym poziomie, co za Euro4 czyli bodajże, jak w roku 2007???
[MENTION=53152]Tomtrz[/MENTION], chyba koledze umknęło. Naprawdę twierdzisz, że dozwolona emisja CO2 jest na tym samym poziomie, co za Euro4 czyli bodajże, jak w roku 2007???
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Jaguar S-type 4.2 V8
Może Tesla ma serwis door to door i zabiera auto dając zastępcze oddając z ustawieniami lusterek foteli i radia jak było.
W sumie czemu nie przy tak potężnych dopłatach dla wizjonera przedsięwzięć.
W sumie o czym tu mowa w ogóle wobec chyba wiadomo jak zaraz galopujących cenach prądu z powodu jego niedoborów. Już wszyscy kopalnie otwierają. Już atom taki zły nie taki zły. Bo geshaft rusko szkopski nie za bardzo wyszedł.
Jakie dbanie o płuca. Jakie dbanie o zdrowie. Sympatyczna Greczynka kozłem ofiarnym żeby odwrócić uwagę od poważniejszych spraw jak się ludzie zaczęli zastanawiać skąd kurde ten prąd miał dla tych zdrowych samochodów być. Czy nad kontraktami z tym od niebieskiej tabletki.
Ja nie śledzę ale gdzies indziej na świecie takie kary za CO2 dla aut istnieją? W USA , ul można sobie -zrobic- auto i jeździć. Ba w tym elektryka sobie zrobić. Można w E U zrobić sobie elektryka- nie truje- i jeździć ?
Już pomijając choć w sumie nie wiem czemu niezliczone istnienia w Azji i Afryce.
QUOTE=Tomtrz;2333313]A to nie sprawdziłeś sobie jeszcze? No tak, dla norm Euro 4, 5 i 6 jest taki sam dopuszczalny poziom emisji CO. Tam zmienił się po drodze cykl testowy, ale wartosci pozostały bez zmian.[/QUOTE]
[MENTION=53152]Tomtrz[/MENTION]
Ja nie wiem, naprawdę. Próbujesz zakląć rzeczywistość, wierzysz w to co piszesz? To, że nie ma w normie, to naprawdę się nie zmieniły wymogi? Serio? Specjalnie napisałem, że nie w normie, tylko z czasów normy euro 4, czyli 2007 roku. Człowieku w samym 2019 roku dopuszczalna norma to było 130 g/km. W 2007 roku norma ta wynosiła 164,9 g/km. Od 2021 to 95g/km. Za każdy przekroczony gram jest kara. Ty naprawdę, tego nie wiesz, nie widzisz czy udajesz?
[MENTION=53152]Tomtrz[/MENTION]
Ja nie wiem, naprawdę. Próbujesz zakląć rzeczywistość, wierzysz w to co piszesz? To, że nie ma w normie, to naprawdę się nie zmieniły wymogi? Serio? Specjalnie napisałem, że nie w normie, tylko z czasów normy euro 4, czyli 2007 roku. Człowieku w samym 2019 roku dopuszczalna norma to było 130 g/km. W 2007 roku norma ta wynosiła 164,9 g/km. Od 2021 to 95g/km. Za każdy przekroczony gram jest kara. Ty naprawdę, tego nie wiesz, nie widzisz czy udajesz?[/QUOTE]
jeszcze raz, te normy dotyczą samych producentow i ogółu produkowanych aut, a nie konkretnych samochodów. Nadal mozesz kupic auto, jakie chcesz, producent musi je zoffsetowac innym, ktore emituje mniej i to juz nie zmartwienie uzytkownika. No ale jak ty chcesz brac problemy producenta na barki, jak jakis fanatyk od apple, to co ja moge poradzic?
Jaguar S-type 4.2 V8
Błagam, do kogo te głodne kawałki o fanatykach? Głupiego udajesz? Nie ma to wpływu na cenę samochodu i faktyczne wycofywanie modeli z większą emisją?
Ale oczywiście żadnego mitycznego zakazu nie ma, no przecież. Jesteśmy debilami, którzy sobie coś tam pieprzą od rzeczy, a przecież wszystko jest dozwolone, a że ma wywaloną przez kary cenę w kosmos, a finalnie nieoferowanie lub wycofywanie ze sprzedaży to przecież pikuś. Jakiś wyimaginowany problem. Przecież normy się nie zmieniły. Hipokryzja w czystej formie
Ostatnio edytowane przez Kurynio ; 28-12-2022 o 09:43