Temat: Auta elektryczne i ogólnie powszechna elektryfikacja

Użytkownik Fachowiec Avatar Kurynio
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Stelvio Q, wcześniej Stelvio 2.0 280

Domyślnie

[MENTION=53152]Tomtrz[/MENTION], chyba koledze umknęło. Naprawdę twierdzisz, że dozwolona emisja CO2 jest na tym samym poziomie, co za Euro4 czyli bodajże, jak w roku 2007???

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomtrz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    były alfy, jest Jaguar

Domyślnie

Cytat Napisał Kurynio Zobacz post
    [MENTION=53152]Tomtrz[/MENTION], chyba koledze umknęło. Naprawdę twierdzisz, że dozwolona emisja CO2 jest na tym samym poziomie, co za Euro4 czyli bodajże, jak w roku 2007???
    A to nie sprawdziłeś sobie jeszcze? No tak, dla norm Euro 4, 5 i 6 jest taki sam dopuszczalny poziom emisji CO. Tam zmienił się po drodze cykl testowy, ale wartosci pozostały bez zmian.
    Jaguar S-type 4.2 V8
    Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
    Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
    Citroen Xantia Activa II V6 - była
    Citroen Xantia II 2.0 16V - była
    Skoda Felicia 1.3 MPI - była

Użytkownik Znawca
    Auto
    Były 159-ki

Domyślnie

Cytat Napisał Tomtrz Zobacz post
    A to nie sprawdziłeś sobie jeszcze? No tak, dla norm Euro 4, 5 i 6 jest taki sam dopuszczalny poziom emisji CO. Tam zmienił się po drodze cykl testowy, ale wartosci pozostały bez zmian.
    mistrz samozaorania.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    były alfy, jest Jaguar

Domyślnie

Cytat Napisał Machaju Zobacz post
    mistrz samozaorania.
    No nie, mylisz normy euro, ze zbiorczymi limitami dla producentow samochodów. I jak bedzie z tymi krajami Europejskimi i mixami energetycznymi?
    Jaguar S-type 4.2 V8

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

I co do tego ma czy mam dzisiaj elektryka, czy go nie mam? Bo ja nie rozumiem. Jesli cie to tak bardzo interesuje, to nie ma problemu, bo to zadna tajemnica - zaden mi sie nie podoba za bardzo, a jak juz w miarę, to ma 2 serwisy w Polsce (Tesla).
    Gdzie jest ten drugi serwis Tesli w Polsce?
    Jeden jest w Ząbkach, a drugi?

Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał FXX Zobacz post
    Gdzie jest ten drugi serwis Tesli w Polsce?
    Jeden jest w Ząbkach, a drugi?

Może Tesla ma serwis door to door i zabiera auto dając zastępcze oddając z ustawieniami lusterek foteli i radia jak było.
    W sumie czemu nie przy tak potężnych dopłatach dla wizjonera przedsięwzięć.

W sumie o czym tu mowa w ogóle wobec chyba wiadomo jak zaraz galopujących cenach prądu z powodu jego niedoborów. Już wszyscy kopalnie otwierają. Już atom taki zły nie taki zły. Bo geshaft rusko szkopski nie za bardzo wyszedł.

Jakie dbanie o płuca. Jakie dbanie o zdrowie. Sympatyczna Greczynka kozłem ofiarnym żeby odwrócić uwagę od poważniejszych spraw jak się ludzie zaczęli zastanawiać skąd kurde ten prąd miał dla tych zdrowych samochodów być. Czy nad kontraktami z tym od niebieskiej tabletki.

Ja nie śledzę ale gdzies indziej na świecie takie kary za CO2 dla aut istnieją? W USA , ul można sobie -zrobic- auto i jeździć. Ba w tym elektryka sobie zrobić. Można w E U zrobić sobie elektryka- nie truje- i jeździć ?
    Już pomijając choć w sumie nie wiem czemu niezliczone istnienia w Azji i Afryce.

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Może Tesla ma serwis door to door i zabiera auto dając zastępcze oddając z ustawieniami lusterek foteli i radia jak było.
    W sumie czemu nie przy tak potężnych dopłatach dla wizjonera przedsięwzięć.
    Nie, Tesla ma serwis mobilny, ale nadal jest to ten sam serwis w Ząbkach.
    Drugi najbliższy Serwis Tesli jest chyba w Berlinie (?).

Mieszka w
    Lublin
    Auto

Domyślnie

QUOTE=Tomtrz;2333313]A to nie sprawdziłeś sobie jeszcze? No tak, dla norm Euro 4, 5 i 6 jest taki sam dopuszczalny poziom emisji CO. Tam zmienił się po drodze cykl testowy, ale wartosci pozostały bez zmian.[/QUOTE]
    [MENTION=53152]Tomtrz[/MENTION]
    Ja nie wiem, naprawdę. Próbujesz zakląć rzeczywistość, wierzysz w to co piszesz? To, że nie ma w normie, to naprawdę się nie zmieniły wymogi? Serio? Specjalnie napisałem, że nie w normie, tylko z czasów normy euro 4, czyli 2007 roku. Człowieku w samym 2019 roku dopuszczalna norma to było 130 g/km. W 2007 roku norma ta wynosiła 164,9 g/km. Od 2021 to 95g/km. Za każdy przekroczony gram jest kara. Ty naprawdę, tego nie wiesz, nie widzisz czy udajesz?

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    były alfy, jest Jaguar

Domyślnie

Cytat Napisał Kurynio Zobacz post
    QUOTE=Tomtrz;2333313]A to nie sprawdziłeś sobie jeszcze? No tak, dla norm Euro 4, 5 i 6 jest taki sam dopuszczalny poziom emisji CO. Tam zmienił się po drodze cykl testowy, ale wartosci pozostały bez zmian.
    [MENTION=53152]Tomtrz[/MENTION]
    Ja nie wiem, naprawdę. Próbujesz zakląć rzeczywistość, wierzysz w to co piszesz? To, że nie ma w normie, to naprawdę się nie zmieniły wymogi? Serio? Specjalnie napisałem, że nie w normie, tylko z czasów normy euro 4, czyli 2007 roku. Człowieku w samym 2019 roku dopuszczalna norma to było 130 g/km. W 2007 roku norma ta wynosiła 164,9 g/km. Od 2021 to 95g/km. Za każdy przekroczony gram jest kara. Ty naprawdę, tego nie wiesz, nie widzisz czy udajesz?[/QUOTE]

jeszcze raz, te normy dotyczą samych producentow i ogółu produkowanych aut, a nie konkretnych samochodów. Nadal mozesz kupic auto, jakie chcesz, producent musi je zoffsetowac innym, ktore emituje mniej i to juz nie zmartwienie uzytkownika. No ale jak ty chcesz brac problemy producenta na barki, jak jakis fanatyk od apple, to co ja moge poradzic?
    Jaguar S-type 4.2 V8

Mieszka w
    Lublin
    Auto

Domyślnie

No ale jak ty chcesz brac problemy producenta na barki, jak jakis fanatyk od apple, to co ja moge poradzic?
    Błagam, do kogo te głodne kawałki o fanatykach? Głupiego udajesz? Nie ma to wpływu na cenę samochodu i faktyczne wycofywanie modeli z większą emisją?
    Ale oczywiście żadnego mitycznego zakazu nie ma, no przecież. Jesteśmy debilami, którzy sobie coś tam pieprzą od rzeczy, a przecież wszystko jest dozwolone, a że ma wywaloną przez kary cenę w kosmos, a finalnie nieoferowanie lub wycofywanie ze sprzedaży to przecież pikuś. Jakiś wyimaginowany problem. Przecież normy się nie zmieniły. Hipokryzja w czystej formie
    Ostatnio edytowane przez Kurynio ; 28-12-2022 o 09:43