Bo konkurencja jest ustabilizowana na rynku? A Alfa wstaje z kolan? Alfa po kilku latach przerwy ma model w klasie D? Sugerujesz, że Alfa powinna od razu wskoczyć na poziomy sprzedaży niemieckiej trójki? Ciekawe rozumowanieCzyli chcesz przez to powiedzieć, że można inwestować 20-30lat miliardy euro w technologię, marketing a tu myk, jeden model po latach bez produkcji, ze słabym marketingiem i już bije wszystkich w sprzedaży?
A ma sens pisać bzdury?Przecież sam sobie tutaj zaprzeczasz
Skoro w ciągu pierwszego roku sprzedało się więcej Giulii niż 159, to chyba nie urażę Cię stwierdzeniem, że Giulia sprzedaje się lepiej niż 159. Czy może żeby pasowało do twoich wizji trzeba pisać "Giulia sprzedaje się gorzej niż 159, ale liczba sprzedanych Giulii w analogicznym okresie jest wyższa niż 159". HAHAHA. Ty na 100% jesteś opłacany.
159+Brera+Spider cycuś
Chciałem zacząć zdanie od "pomyśl na spokojnie", ale zapomniałem że Ci płacą gruby hajs za posty (60gr). Spójrz. Słyszałeś kiedyś, żeby jakakolwiek firma bazowała kompakt albo auto klasy D na płycie od suva? Bo ja nie znam. Pewnie Ty znasz, więc podrzuć kilka przykładów (najchętniej bez prototypów aut marki Łada i podobnych). Cóż, bez Giulii nie byłoby nowej platformy, nowego designu, nowych silników i wielkiej mobilizacji, żeby wstać z kolan. Chyba tego nie zaprzeczysz? Zaprzeczysz, że jeśli Stelvio odniesie sukces, to będzie to owoc fundamentów Giulii, he?
Miło, że uznałeś, że Giulia radzi sobie lepiej niż 159. Poczekaj jeszcze chwilę, minie pół roku i zmiękniesz ze swoimi płatnymi teoriami. Jak widać nie masz wizji i kupujesz fakty. A ja kupuję plotki a fakty sprzedaję leszczom takim jak Ty![]()
Ostatnio edytowane przez 145Q ; 20-03-2017 o 17:49
Zgłaszam ten post do moderacji, dość chyba tego chamskiego obrażania mnie i sugerowania, że ktoś mi płaci za posty. Poza tym daruj sobie tego cycusia czy leszcza, to poziom dyskusji nie na forum. Popisy prymitywnego chamstwa.
Ostatnio edytowane przez Anderson ; 21-03-2017 o 23:40
Hahaha. Założyłem się z jednym forumowiczem, że nie odniesiesz się w sposób merytoryczny do ani jednej kwestii którą poruszyłem (sam poruszyłeś), tylko zaczniesz płakać jak to źle się ktoś do Ciebie zwraca z czego powinieneś się na dobrą sprawę cieszyć.
Przy okazji, możesz zgłosić swoje multi-konta
PS. Dlaczego ostatnio piszesz w liczbie mnogiej? Posty Andersena, to głos jakiegoś szerszego środowiska eksperckiego?
Giulia zawitała do Chin, a jej pierwsza partia 350 sztuk - w tym wersja na otwarcie o nazwie Milano wyprzedała się w 33 sekundy poprzez portal Alibaba![]()
Vendute online 350 Alfa Romeo Giulia in 33 secondi
Sold out in 33 secondi. Il primo lotto di 350 esemplari di Alfa Romeo Giulia Milano posto in vendita in Cina da Tmall, durante il "Tmall Super Brand Day", una promozione online di Alibaba, a seguito dell'accordo siglato oggi per l'apertura del flaghip store della casa automobilistica italiana, è andato esaurito in poco più di mezzo minuto.
Jeśli chodzi o ceny to by uczcić premierę, Alfa Romeo zaoferowała limitowaną edycję modelu Giulia Mediolan za 433,800 renminbi (równowartość 58.256 euro) oraz kolejne 60 sztuk Giulia Quadrifoglo za 1,028,000 RMB (138,054 euro).
I prezzi. Sul sito stampa corporate del gruppo Alibaba, ormai si fa riferimento ad Alfa Romeo come brand di lusso. E, in effetti, le vetture andate in vendita su Tmall sono state proposte a cifre adeguate alle ambizioni; per celebrare il lancio, l'Alfa Romeo ha offerto un'edizione limitata dei modelli Giulia Milano a 433.800 renmimbi cinesi (58.256 euro) ciascuno, poi aggiunto altri 60 esemplari di Giulia Quadrifoglio per 1.028.000 RMB, pari a 138.054 euro cadauno.
http://www.quattroruote.it/news/curi...3_secondi.html
Ostatnio edytowane przez Archi ; 22-03-2017 o 09:06
Alfa Romeo Nel Cuore
Aż przypomniał mi się tekst z targowiska z Jerozolimy: "Special price for you, my friend!"
A tak na poważnie, to jeśli samochód chwyci w Chinach to będzie tam musiał pojechać nasz kolega i im mówić, że nie są klientami docelowymi (Anderson, to nie złośliwość; ten tekst to już jest "golden classik"), bo inaczej czas oczekiwania wydłuży się o pół roku
![]()
A są już dane sprzedażowe na luty w euopie?
http://carsalesbase.com/european-car...-romeo-giulia/
na ex left lane jeszcze pusto, w USA 412 sztuk
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Holandia
Giulia 78 sztuk
Mito 14 sztuk
Giulietta 21 sztuk
W wloszech ogolna sprzedaz AR 3796 sztuk a cale FCA 53.959 aut tylko w IT.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ostatnio edytowane przez omen ; 22-03-2017 o 11:43