Popierdułki trzycylindrowe z gwizdkiem. Wiesz o czym piszę?
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
Następny. Gdzie ja kazałem komuś sprzedać auto i zainstalowac apke??? Albo nie wiem, przesiadać sie do komunikacji miejskiej? No nigdzie nikomu nic nie kazałem. To, ze widze, ze istnieje jakies rozwiazanie, i rozumiem, ze są ludzie, dla których to rozwiązanie jest korzystne, automatycznie oznacza, ze ja musze sam z niego korzystać? No co wy macie w tych głowach? Bo na pewno za grosz logiki.
Ostatnio edytowane przez Tomtrz ; 28-12-2022 o 21:33
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Kilkanaście lat to nie jest "zaraz"?
Za kilkanaście lat będą istnieć tylko aglomeracje z hulajnoga mi i zbiorkomem a reszta pokryta panelami i wiatrakami?
Jak jest jakość spalinowych ograniczana? Zerknij na gamy silnikowe w USA i EU . Na tym forum pytać jak jest jakość aut ograniczana karami... Z Tonale jego cena i osiągami. Już giulie qv zamiast porządnego wolnossaka to z turbinkami i ojej aż 6 cyl. Łał. Szczyt możliwości inżynierów po prostu. Bez tych celów klimatycznych nie sądzisz że więcej by mogli ?
Naprawdę kasa płacona na "kary" czyli podatki od nieeoektrycznosci nie mogłaby być lepiej spożytkowana w wyposażeniu auta czy portfelu nabywcy?
Kilkanaście lat to nie zaraz...
Zresztą jakie kilkanaście lat. W aglomeracjach przywileje jak buspas są już. Z jakiej racji, elektryk wiezie 10 osób na dachu i w bagażniku czy jak, buspas ma usprawniać przepustowosc-woecej osób w krótszym czasie. Jak ten cel uprawnione do buspasa elektryki spełniają?
U mnie buspas to martwe prawo dla wyrwania dotacji z EU ( w papierach się zgadza. Powstał. Są znaki. Jest cudnie i zdrowo. Ale rzekomo w stolicy faktycznie są egzekwowane. To jest już. Nie kilkanaście lat. Jak ten elektryk osobowy z 1 kierowca usprawnia transport publiczny nie łapie.
No tak, bo historycznie nawet, jeszcze sprzed czasów jakichkolwiek norm, to wcale czesto nie wsadzano do wyczynowych samochodów mniejszych silników, nieraz i z czeterema turbinami, zamiast wiekszych, wolnossących. W ogóle, ani troche. Niewazne, maja byc wszedzie wielkie silniki dla zasady, żeby zaspokoić Andrzeja 1%ale ja juz nic nie mówie, twój własny świat, twoje zabawki.
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była