Strona 124 z 181 PierwszyPierwszy ... 2474114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134174 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,231 do 1,240 z 1804

Temat: Co myślicie o chińskim radiu z odtwarzaczem DVD, GPS i DVB-T zamiast fabrycznego?

makarov
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał khazar Zobacz post
    A to robi najlepiej Google Maps.
    Hm, no z tym akurat, to bym się nie zgodził - jak już wcześniej pisałem, mam Sygica legala z Traffickiem i będąc w Warszawie, jechałem Grójecką w kierunku centrum i nagle komunikat z Sygica "samochód na pasie ruchu", podjechałem z dwieście metrów i faktycznie, na prawym pasie, którym jechałem, bo szukałem miejsca do zaparkowania, stał bus na awaryjnych - wiesz, dopóki nie porównasz z innymi, to masz trochę niepełny obraz - Google Maps, trochę przesadzają z objazdami, korkami i skracaniem trasy, czasami kierują na jakieś totalne zadupia.

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał makarov Zobacz post
    [MENTION=64862]khazar[/MENTION], przecież jemu nie chodziło o przedstawienie żadnej alternatywy, tylko na obronie tego, co on ma, bo to uważa, za skończona doskonałość, a Win CE, za najlepszy system na Świecie.

Najpierw pisze, że znalazł pojedyńcze opinie, ale że są pojedyńcze, to dla niego nie są wiarygodne, a za chwilę pisze, żeby mu je znaleźć, bo on takich nie widzi - może i jest weekend, ale to chyba za wcześnie na upojenie alkoholowe.
    Nadal piszesz bzdury nie mając argumentów. Nigdzie nie napisałem ze wince jest najlepszy tylko ze nadal działa i póki co jest wspierany. Ty twierdzisz ze zdecydowanie lepiej kupic coś na androidzie ale nie jesteś w stanie napisać konkretnie co. Próbujesz za to nieudolnie ośmieszyć rozmówcę. Napisz w końcu co twoim zdaniem lepiej i taniej kupić ze stacji na androidzie ktora bedzie przyszłościowa i funkcjonalna albo przyznaj ze nie masz pojecia czy coś takiego istnieje bo wychodzi na to ze właśnie nie masz bo od kilku stron sie nie można doprosić o sprzęt z zaimplementowanym androidem spełniającym wszystko to co w teorii wymieniłeś. Wiele osób stojących przed wyborem stacji zapewne bedzie ci wdzięcznych a nawet i ja może zmienie zdanie jesli sie okaże ze sprzedając obecne radio mogę kupic za te kasę cos o wiele lepszego.
    Ostatnio edytowane przez Pływak ; 07-04-2017 o 15:32

makarov
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    i póki co jest wspierany.
    Przez kogo?

Czy Ty czytasz, to co ja piszę, czy niekoniecznie - nasza dyskusja dotyczyła systemów, a nie konkretnych urządzeń, napisałem Ci już kilka razy, że ja nie wiem co mogę Ci doradzić, a nawet gdybym Ci doradził to i tak uznałbyś to za mało wiarygodne, bo sam napisałeś, że jedna opinia nie jest dla Ciebie wiarygodna, czego więc się spodziewasz???

Równie wyraźnie napisałem, ze sam szukam czegoś, ale że na pewno nie będzie to z Win Ce na pokładzie, co więc miałbym polecać Tobie, skoro sam szukam - pomyśl, to nie boli - sam się o tym przekonaj.

To, Ty sam się ośmieszasz, sam sobie przecząc, co wyraźnie Ci wypunktowałem, raz piszesz, że takie opinie są, ale są pojedyńcze, a więc, dla Ciebie, niewiarygodne, a za chwilę piszesz, że ich nie ma, żebym ja Ci ich szukał - no, na coś się w końcu zdecyduj - ja Ci ich, szukał na pewno nie będę, nie licz na "drapane".

Są, w sumie cztery, wliczając Win Ce, systemy - Android, iOS i WP, o których wspomniałem, ale Ty stwierdziłeś, że Win CE jest najlepszy, bo 90% nawigacji na nim pracuje, skąd wziąłeś te dane, Bóg jeden raczy wiedzieć, bo Ty sam tego nie wiesz - więc po raz kolejny, sam sobie przeczysz - ja, naprawdę nie mam tu pola do ośmieszania Cię, bo bardziej niż Ty sam, ośmieszyć się Ciebie nie da.

Wiele osób stojących przed wyborem stacji zapewne bedzie ci wdzięcznych a nawet i ja może zmienie zdanie jesli sie okaże ze sprzedając obecne radio mogę kupic za te kasę cos o wiele lepszego.
    Jeszcze raz więc, przejrzyj wątek, popytaj ludzi, którzy użytkują konkretne egzemplarze, jeśli nie na ogólnym, to na priv - wykaż jakąś inicjatywę, a nie spodziewasz się od kogoś, kto sam liczy na takie opinie, żeby Ci doradzał - ja Ci mogę doradzić tylko jedno, kup coś z Androidem - "koniec i bomba, a kto czytał ten trąba", żeby zakończyć po gąbrowiczowsku

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Aby system się do czegoś nadawał potrzebne jest tez odpowiednie urządzenie. Skoro takiego nie możesz albo nie chcesz polecić to na co komuś sam system opisywany przez ciebie w teorii? W teorii przyznam z opisów wygląda doskonale ale mnie bardziej interesuje praktyka i codzienny użytek, a nie teoria. Skoro sam szukasz, a zarazem odrzucasz kompletnie WinCE to chyba jakieś porównanie do czegoś miałeś czy tylko teoretyzujesz? Skoro piszesz też o przyszłościowym wsparciu i rom'ach to chyba również jakieś doświadczenie masz z takimi stacjami multimedialnymi czy z tym też tylko teoria? Z jednej strony piszesz o mega wsparciu developerów z drugiej napisałeś, że sa aplikacje które na kitkacie już nie są wspierane i lepiej brać coś na 5.X. Skoro na 3 letnim systemie nie są wspierane to co będzie z takimi stacjami za kilka lat? Nie wspominając już o tym jak Kitkat będzie miał tyle lat co WinCe.

Tutaj jeszcze cytat odnośnie tych 90% bo znów zaginasz rzeczywistość:

"Dodatkowe aplikacje? jedyne czego faktycznie brak na WinCE to yanosik. Automapa jeszcze przez bardzo długi czas będzie wspierana na winCE bo to podejrzewam nadal 90% rynku nawigacji w PL."

"Pisałem, że 90% rynku urządzeń stricte nawigacyjnych to nadal WinCe i nadal aplikacje do nawigacji będą wspierane"

i warto sprawdzić co znaczy słowo "podejrzewam" oraz zdać sobie sprawę, ze wielu ludzi nadal używa sprzętu zakupionego lata temu kiedy o androidzie nikt nie słyszał... ponadto spróbuj doszukać się tam słowa "najlepszy"...

Jako, ze nie miałem czasu dzwonić po sprzedawcach nawigacji jak radziłeś odpaliłem allegro i wybrałem kategorie nawigacje, segregowanie po popularności. Pierwsze kilka miejsc wg kupionych przedmiotów to nawigacje na WindowsCE 6.0

http://allegro.pl/7-cali-nawigacja-s...430227536.html
    http://allegro.pl/5-cali-nawigacja-s...582259778.html
    http://allegro.pl/nawigacja-gps-7-ca...368535762.html
    http://allegro.pl/nawigacja-gps-gocl...684102782.html

Kto kupuje tego dinozaura jeszcze? Pewnie jakieś mohery 11 letni system nadal jest wspierany przez producentów urządzeń i developerów oprogramowania do nawigacji. Czy google nadal wspiera aktualizacje 7 letniego androida 1.X ? Najnowsze wersje Sygic, Automapa, tomtom, here z tego co znalazłem na google play nie są wspierane na androidach starszych niż 4.X wiec jaka pewność, że zakupione radio na kitkecie nie przestanie być za kilka lat wspierane? Taka sama jest w przypadku WinCE czyli żadna

Jako, że na pewno z twojej strony nie doczekam się żadnej propozycji bo dobry jesteś tylko z teorii to uważam dyskusje z Tobą za zamknięta. Jednak chętnie poznam propozycje kogoś kto prócz pięknej teorii testował taki sprzęt z wbudowanym androidem w praktyce i opisze jak faktycznie wygląda to wsparcie producentów i funkcjonalność oraz stosunek ceny do jakości. I nie chodzi o to, ze ktoś tydzień temu kupił z chin i działa tylko ktoś kto to użytkuje je od dłuższego czasu i możne napisać czy producent zapewnia jakiekolwiek wsparcie co do nowszych rom'ów i czy faktycznie z czasem system nie zwalnia i zimny start trwa kilkadziesiąt sekund, oraz to, ze sterowanie z kiery działa tylko na niektórych fabrycznych aplikacjach?
    Ostatnio edytowane przez Pływak ; 07-04-2017 o 19:16

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Tak czytam i czytam i nie w záb nie rozumiem o co Wy się kłócicie
    Rok temu stałem przed dylematem co kupić zamiast fabrycznej nawigacji.
    Najpierw założyłem cenę 1000 potem 1500 i k....a poległem bo jak mam tyle płacić za technologiczná historię bo na androdzie to stwierdziłem nic z tego.
    Poszedłem w sprzęt na win szukałem platformy otwartej prawie tak jak android.
    Ceny niestety powalały.
    Kolega z forum fiata poradził mi kup używkę z daci. Tak dla eksperymentu.
    Dałem za 7 cali 120 zł z win i co ważne odblokowana.
    Mogę wgrywać każdá nawigację byle była na win.
    Mogę odtważać filmy. Mam blutka kamerkę cofania ,wejście na USB i ajfona.
    Zestaw głośnomówiący.
    I stwierdziłem ,że za taká kasę jest więcej niż super.
    Sprzęt ma jeszcze jedná zaletę ma bardzo dobry procesor dźwięku.
    Sá i wady.Dziwny sposób sterowania z kierownicy typowy dla renault czyli 6 przewodów a nie jak w Alfie na 3.
    Na mówiłem kumpla z MiTo ,też to kupił i założył.
    Radio ma nawet logo startowe alfy.
    Na moim mam lancię.
    Android ma wiele zalet ale to co sprzedajá na aliexpres to niestety większości technologiczny syf .Gdyby chcieli max 500 to tak ale 1000 w wzwyż to przesada.
    Aha to radio od daci to jest firmy LG

P 9
    Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 07-04-2017 o 19:29
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Testowałeś może na nim FESmobile?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar khazar
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm 8V

Domyślnie

Pływak, pokazujesz urządzenia nawigacyjne takie jak kupowało się 10 lat temu, serio spróbuj czegoś nowszego. Ja jestem zdecydowany na tego Pioneera DA120, za miesiąc pewnie będę go miał u siebie - o ile wyrobię się z wygłuszeniem drzwi, zdanm wtedy relację, ale sądzę że nie będę zawiedziony.

Użytkownik Romeo Avatar dejon
    Mieszka w
    Warszawa/Bielsk Podlaski
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 2,4JTD...wkoncu jest 159 SW 1,9JTD 16V 150KM

Domyślnie

Piotriix juz takiej dobrej ceny nie ma na radio od daci499zl najmniejsza. A pytanie jeszcze może masz fotę jak to wygląda w 159?

Napisane na Commodore C64..

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Szukaj na olx lub u lokalnych szrociaży może znajdziesz. Z dopasowaniem tego w 159 pewnie będzie lekka rzeźba.

Cytat Napisał khazar Zobacz post
    Pływak, pokazujesz urządzenia nawigacyjne takie jak kupowało się 10 lat temu, serio spróbuj czegoś nowszego. Ja jestem zdecydowany na tego Pioneera DA120, za miesiąc pewnie będę go miał u siebie - o ile wyrobię się z wygłuszeniem drzwi, zdanm wtedy relację, ale sądzę że nie będę zawiedziony.

I jak widać kupuje się do dzisiaj bo działa i jest stabilne, a skoro ludzie nadal kupują to nadal komuś się będzie opłacało robić na to oprogramowanie więc argument jakoby najbliższym czasie miało nie być wsparcia dla anwigacji na WinCE jest raczej średnio trafiony. Pioneer byłby fajny gdyby był sprzętem autonomicznym, a takim nie jest. Bez zewnętrznego systemu z innego urządzenia jest bardziej upośledzony niż mój Win.

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Testowałeś może na nim FESmobile?
    Próbowałem ale mi się nie udało.Ale moja wiedza o win 5 czy 6 jest tragiczna.
    A Tobie się udało?

P 9
    Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 07-04-2017 o 19:59
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest