Witam kolegę, już tam nie parkuję, ale dowiedziałem się kto to. Sympatyczna dziewczyna której kilka dni później przeskoczył rozrząd i teraz jeździ Oplem.
Witam kolegę, już tam nie parkuję, ale dowiedziałem się kto to. Sympatyczna dziewczyna której kilka dni później przeskoczył rozrząd i teraz jeździ Oplem.
spalanie 7.8l/100km
====================================
pomoc w diagnostyce komputerowej Alf
Pod Mariną stoi też często bordowa 159.... A srebrna to 2.0 z tym wielkim spoilerem? Dziś na Casto obok niej parkowałem.
Arek i jak Twoja Alfa?
mam jeszcze pytanko do Wszystkich. Macie czasem problem z zamarzającymi spryskiwaczami? Ja już dawno wlałem zimowy płyn, do tego 0.5 denaturatu, a mimo to zamarza podczas szybszej jazdy i temperaturze poniżej 0. Dziś pojechałem kupić nowe dysze spryskiwaczy do salonu skody. Z tego co czytałem na forum, to pasują z delikatnymi przeróbkami. Dysze mgiełkowe od octavii II. Może jutro uda mi się zamontować. Koszt 46zł za 2szt, więc tragedii nie ma. jeśli to nie pomoże to jeszcze pozostaje wymiana zaworków zwrotnych (jeśli jakieś tam jeszcze są) A kupiłem je również ze względu na to że ciężko było odpowiednio ustawić oryginalne spryski. Może teraz będzie tak jak bym chciał. U mechanika z zawiechą nadal jeszcze nie dotarłem, a za elektrykę nie wiem czy sam się nie wezmę, ale muszę jeszcze pogłębić wiedzę
![]()
Wpada ktoś dzisiaj? bo głodny jestem...trochę późno, ale jak by ktoś chciał się spotkać to dajcie znać. 17.00 pod kinem?
Maciek ja mogę wpasc ale nie mam auta, chyba ze umowimy sie w konkretnym miejscu do dojadę autobusem. Mam czas do 17.30 dzisiaj,.
spalanie 7.8l/100km
Mogę podjechać po Ciebie. Tylko o której? bo jak o 17.30 będziesz już uciekał to nie ma za bardzo sensu spotykać się o 17.
Widzę Panowie że działa tutaj fanclub w SłupskuBędę miał na oku teraz ten dział
![]()
Działa cały czas na bieżąco. Spotkanko w niedzielę Jantar lub MC Donald. Godzina 18.00
spalanie 7.8l/100km
Witam, pewnie ten temat już tu był, ale proszę o odpowiedź: kogo i gdzie polecacie jako dobrego mechanika dla Alfy 156 2,4 jtd? kwestia wymiany płynów, przegubów itp. Dzięki bardzo
- - - Updated - - -
Który rocznik? czy już poszła?
- - - Updated - - -
Jak kupią autko w sobotę, to bardzo chętnie spotkam się, by pochwalić się nabytkiem
Pozdrawiam
Co do mechanika to ja już się nie będe wypowiadał ponieważ zawsze pisze to samo... i myślę że opłaca się prowadzić tam gdzie zawsze ja ponieważ Arek zaprowadził do jakiegoś innego to wyszło z tego więcej śmiechu (pieniędzy, czasu) niż to warte...i chyba jeszcze nie odebrał bo nie daje nic znać...
No a jak kupisz to chętnie obejrzymy... jak coś to daj znać parę godzin przed spotkaniem że będziesz to gdzieś się spykniemy...
- - - Updated - - -
Co do mechanika to ja już się nie będe wypowiadał ponieważ zawsze pisze to samo... i myślę że opłaca się prowadzić tam gdzie zawsze ja ponieważ Arek zaprowadził do jakiegoś innego to wyszło z tego więcej śmiechu (pieniędzy, czasu) niż to warte...i chyba jeszcze nie odebrał bo nie daje nic znać...
No a jak kupisz to chętnie obejrzymy... jak coś to daj znać parę godzin przed spotkaniem że będziesz to gdzieś się spykniemy...
Moja Alfa pochłania fortunę na ubezpieczenie, serwis i paliwo. Ale kiedy ją prowadzę, czuję się, jakbym miał milion dolarów i uśmiech na mej twarzy trwa cały dzień!
No wydawało mi się że jest w tym Słupsku ostatni żywy dobry mechanik, ale już nikogo nie polecam, bo musiał bym se k*** rękę odgryźć. Proponuję zrobić listę zakładów gdzie warto lub nie warto zostawiać auta, warto też dopisać w jednym zdaniu dlaczego TAK lub NIE.
Zacznę od siebie
"PitStop" Leszczyńsiego TAK- robią na poczekaniu, wpuszczają na halę więc widzisz co robią i jak robią, cena za to wyższa, rozliczenie na roboczogodziny, miła Pani, hamownia, poczekalnia,
"AutoGana" Bukowa 4 NIE- długi czas oczekiwania, cena niezbyt wygórowana, nie dokładne wykonanie napraw (przez nich zerwał mi się rozrząd bo nie dokręcili śrub koła zębatego wałka rozrządu),
"McGaiwer" Leśna NIE- nie podjęli się naprawy Alfy, długie kolejki ok 2 tygodni czekania,
"AutoNaprawa" Portowa NIE- mechanik dokładny, ale auto stoi już 40 dni, zepsuł dwie części co wydłużyło czas naprawy, nie zna się na silnikach TS, nie ma własnych narzędzi do ustawienia rozrządu, nie ma doświadczenia z tymi autami,
"Eltek" Słoneczna TAK, wymieniony miałem tam kolektor ssący i uszczelkę, naprawa wykonana poprawnie, czas naprawy dwa dni. Mam tylko trzy małe minusy, 1) brakuje specjalizacji w silnikach TS, 2) nie można być na hali podczas naprawy auta, 3) młody mechanik na siłę wyszarpał wąż podciśnienia idący z serva pompy hamulcowej do kolektora ssącego, zamiast rozpiąć na złączce to wyjął rurkę a króciec został w złączce. Nic się nie stało, ale mało to było profesjonalne. Mam nadzieję że to były jego pierwsze "śliwki robaczywki", Ogólnie ok.
- - - Updated - - -
http://www.youtube.com/watch?v=pNqzP_UFb6g
niezłe bydle, nie widziałem takiego
spalanie 7.8l/100km