Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Pirat drogowy Avatar dereza
    Mieszka w
    Zwoleń
    Auto
    AR

Domyślnie

Cytat Napisał jersey Zobacz post
    Spoko dereza - użytkowników VW (nówek i używek) hejcą tylko Ci, których na samodzielne kupno VW nie stać i muszą popylać firmówkami, albo spawać 156 i wymieniać TSy na potęgę (podeprę się hejtem a'la Omron ).

majster ma rację. Jeżeli kupiłeś auto za własne, uczciwie zarobione pieniądze to nie ma czego się wstydzić, choćby to była Multipla
    Nie wstydzę się,zawsze kupuje auta za ciężko zarobione pieniądze,może nie jestem bogatym i nie jeżdże lususowymi markami,dla mnie kupno 156 było wielkim sukcesem pracowałem na pierwszą alfę bardzo długo zanim kupiłem,przed kupnem czytałem wiele o tych autach opinii negatywnych pomimo to pojechałem,zobaczyłem przejechałem się i zrozumiałęm,że są to samochody inne niż wszystkie,dają niesamowitą frajdę z jazdy,piękne z duszą itd.
    dlaczego jeżdżę passatem skoro tak bronię marki i interesuje się nią,oglądam za każdą przejechaną alfą?passat jest bardzo pojemnym autem kombi,który jest dla mnie idealny do pracy jaką wykonuję,inne auta odpadają,miałem 156sw ale niestety bagażnik był mały i dlatego musiałem sprzedać plus słaba podłoga.
    Ważne,że za swoje pieniądze ciężko zarobione bez kredytów,może stare ale własne.
    Nie rozumiem po co ludzie wchodzą od paru lat tylko po to aby demotywowac innych użytkowników do tej marki,gnębienie psychiczne,ludzie czekają tyle czasu na nowy model/modele przyjdzie taki banan i wróży z fusów słaniając się faktami.
    Prawdziwi alfaholikiem jest ten co czeka,nie narzeka a wręcz przeciwnie,jest optymistą i widzi pół szklanki pełnej a nie pustej.
    Czym więcej kasy tym człowiek jest większym burakiem i nie szanuje biedniejszych od siebie,najedzony biednego nie zrozumie.
    Czekajmy na nowy model ja wierzę w to,że Giulia będzie bombą,ceny swoja sprawą,wszyscy wiemy,że alfy bardzo szybko zlatują z ceny,także to jest plus i nie będzie tak źle.
    Dobrze,że na forum passata nie ma takich ludzi przemądrzałych jak ten użytkownik,każdy jest miły,sympatyczny wspiera,dobrej myśli i po co taki co wejdzie powróży,zdemotywuje,pognębi słabą sprzedażą.
    Najśmieszniejsze będzie to gdy zobaczmy już Giulię,ludzie nagle zaczną się ślinić,ale wcześniej pitolenie o małej sprzedaży.
    Będzie dobrze,nie ma się co przejmować,na początku będzie drogo,ale z czasem będą pewnie przystępne i osiągalne ceny na rynku wtórnym,grunt to pozytywne myślenie,jojdaczenie na markę nic tu nie da
    obecnie moim marzeniem jest 166,może śmieszne,ale są tacy ludzie,którym marzy się 166 bo 159 jest nieosiągalne jak na razie,myślę,że niedługo będę szczęśliwym posiadaczem takiej 166 2.4jtd i wrócę do korzeni,bo passat nie daje mi takiej radości jak alfa
    Moim zdaniem najładniejsza wizka jest dana ostatnio przeze mnie czyli-tak mi się widzi następca 159,ale ile osób tyle opinii
    najgorsze w posiadaniu alfy jest chyba opinia o nich,każdy się ze mnie śmiał,że mam alfę romeo,drwienie,dogryzanie,żarty były na porządku dziennym,strasznie to denerwujące,takie w stylu tego człowieka,który jest anty w tym temacie.
    Wiadomo,że kazdy jest mądrzejszy od radia,od prezesów,dyrektorów,inżynierów itd itd takim ludziom jeśli mogę doradzić to złożyć papiery i pokazać/wykazać się,bo najłatwiej to jest narzekać i śmiać się a najtrudniej wdrążyć to w życie,każdemu łatwo się gada ,a tu chodzi o inwestowanie takich sum,że głowa mała.
    Alfa romeo istnieje od tylu lat,zawsze jakoś przędła produkcję,większość wybierała inne marki i jakoś dalej istnieje pomimo zastoju,jest fajny pomysł ambitny,trzeba go tylko wdrożyć w życie i zobaczymy jaka będzie sprzedaż,przekonamy się czy to wróżenie z fusów anty alfaholików będzie słuszne.

Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2016-Alfa-Romeo-Giulia-.jpg
Wyświetleń:	727
Rozmiar:	53.2 KB
ID:	163066  
    Ostatnio edytowane przez dereza ; 10-04-2015 o 22:31

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Cytat Napisał dereza Zobacz post
    jojdaczenie na markę nic tu nie da
    Myślę, że nie tyle na markę, co na ludzi nią zarządzających. Ja też mam nadzieję, że Giulia będzie ładna i szybka, że zachowa ducha marki lepiej niż Julka i Mito, a przede wszystkim że dużo ludzi ją jednak kupi, bo wtedy jest szansa na coś z rynku wtórnego
    4C podtrzymuje moją wiarę, że jednak można.
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
    Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html

Mieszka w
    Zwoleń
    Auto
    AR

Domyślnie

8c też podtrzymuje choć nie jest już produkowane.
    Giulietta nie jest taka zła nie przesadzajmy chętnie bym się przejechał taką,ale nie mam takiej możliwości,Mito jak dla mnie jest dla kobiety,brakuje właśnie Giulii jakiegoś SUVA,kabrioletu,czegoś tylnonapędowego i 4x4,może jak Alfa się rozkręci w przyszłości to zrobią niezłą konkurencję dla bmw z tym,że ciężko będzie,bmw wymiata na rynku,bardzo dopracowane auta,jeździłem dziś e46 kolegi,ale znów nie ma tego czegoś co alfa czyli stylu w środku itd.
    Będzie dobrze głowa do góry,nie ma się co przejmować,bo na zawał co niektórzy padną
    Jeszcze 2 miesiące,rzut beretemAle przyznajcie,że to czekanie ma też plusy,wzmacnia apetyt
    @Down
    Zgadzam się w każdym calu
    Ostatnio edytowane przez dereza ; 10-04-2015 o 22:55

jersey
    Gość

Domyślnie

tomaz

Z 500 przesadzasz - to nie są odmiany Fiata 500, tylko samochody o wspólnej linii stylistycznej. Nazewnictwo Fiat dobrał sobie nieszczególnie, ale pewnie były podstawy do takiej decyzji. Mnie dziwi obecność w salonach wozów opartych o stare wzornictwo (Punto, Panda). Bravo i Lineę na szczęście już wycofali, można mieć nadzieję, że wozy na P też polecą. Natomiast totalnie nie rozumiem, dlaczego Freemont dostał znaczek Fiata. Powinien trafić albo do Lancii i z nią zniknąć, albo do Alfy. Przy swojej cenie pasuje do klienteli Fiata jak pięść do oka.

Fiat ma w tej chwili wystarczająco dużo modeli przy tej linii stylistycznej, nie potrzebują nowych. Jest miejska 500 z odmianą dla bogatych (C), jest typowy kompakt dla rodziny (L) z wersjami: "podmiejską" (Trekking) i "kombi" (Living). Jest wreszcie "SUV" w postaci 500X i sportówka 595 od Abartha. Wg mnie brakuje tylko większego wozu sportowego nadającego się na trasy. Takiego odpowiednikia Focusa ST czy Golfa GTI - coś w rodzaju Abartha 595L.

Natomiast Alfa to zgoda - porażka. Tylko też weź pod uwagę, że cel AR chyba się zmienił między produkcją 159 i Giulietty. Wygląda to tak, jakby AR z walki z BMW przeszła do walki z VW. I to było błędem co Sergio sam przyznaje mówiąc o tym, że tanie wozy rozmywają wartość marki. Cóż, z Giulią zobaczymy powrót do walki z BMW czy DSem. Pytanie tylko czy Alfa będzie miała czym walczyć?

MiTo nie jest konkurencją ani dla DS3, a BMW w ogóle nie ma miejskiego auta poza i3. Giulietta podobnie - z BMW 1 czy DS4 może konkurować co najwyżej ceną, a i to niekoniecznie. Nawet wersje QV nie mają startu do konkurencji, zwłaszcza do BMW, ale i DS4 ustępuje Alfie tylk silnikami bo wzornictwem czy wygodą bije na głowę. A i z silnikiem niekoniecznie jeżeli weźmie się pod uwagę że DS stawia na luksus i wygodę podróżowania raczej niż na sportowe doznania i można w DSa wsadzić fajnego dwulitrowego diesla.

Jeżeli Giulia będzie kontynuować ten szlak, to z konkurencją nie wygra. Jeżeli nie, to będzie tylko jedna Alfa bo Giulietta i MiTi będą wyglądać przy nowej Alfie jak Golf w salonie BMW.

Pożyjemy, zobaczymy. Życzę AR jak najlepiej, mimo, że mnie raczej na nowy wóz stać nie będzie. Ale AR szybko traci na wartości to może za 10 lat używaną Giulię będę mógł sobie fundnąć. Jest szansa że dzięki silnikom od Maserati przetrwają tyle

dereza - "alfiści" obrzydzają VW bo zazdroszczą marce (w sumie całej grupie VAG) popularności. To tak, jak pryszczaci nastolatkowie stojący pod scianą dyskoteki nabijający się z ładnych dziewczyn że puszczalskie bo mają powodzenie u normalnych facetów.

marti - normalnych jest sporo, ale niestety najbardziej widać tych, co plują jadem.
    Ostatnio edytowane przez jersey ; 10-04-2015 o 22:55

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

A zastanawialiście się może, na ile nowa AR będzie podobna do nowego Chryslera 200?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    PO
    Auto
    Alfa Romeo powered by @sdero - była/ Obecnie Volvo V60 CC T5 AWD

Domyślnie

Nie chce być złym prorokiem, ale ze względu na zaplecze, technologie ect. będą to bardzo podobne samochodu....

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Chrysler 200 powstał na platformie CUSW, na której powstaje Giulietta, Dodge Dart i Cherokee, a Giulia ma mieć nową platformę
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Mieszka w
    Zwoleń
    Auto
    AR

Domyślnie

Możecie mieć rację,osobiście podoba mi się chrysler 200,czas pokaże co tam wyskrobią

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    PO
    Auto
    Alfa Romeo powered by @sdero - była/ Obecnie Volvo V60 CC T5 AWD

Domyślnie

No właśnie Maćku, ma mieć...przy obecnej sytuacji koncernu, rodzi się pytanie, czy nie będzie to ta sama platforma, może delikatnie zmodyfikowana pod inne jednostki napędowe i tyle.
    Obym się mylił;-)

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Gulia nie może być oparta na tej samej platformie co Chrysler 200 z prostego powodu - bo będzie miała napęd na tył.