No dwie stówy za tuleję to powinna być co najmniej wieczna![]()
No dwie stówy za tuleję to powinna być co najmniej wieczna![]()
Rafał to jest ta ori? Kiedyś pisałeś że ten spec za 200 montuje oryginały...
Powiem tak.
Skoro gość ktory zjadł zęby na zawiasach w autach porównuje te tuleje do ori to jest dobrze!
A dla grzesia proponuje zrobić zrzutke na jacka danielsa że to rozwiązanie naglosnil..
Pa Marek 2 stowy to drogo w wuj. Ale tak realne 130+ pln to jest warte... Tuleja 80 z BMW plus robota slusarza plus zarobek dla chyzia czy grzesia... W porównaniu do produktu tedzia z gownolitu to dobra cena... Jeszcze jak to do drewnianej pu porownasz to jest git.. bosko w wuj...mmmm . Jest alternatywa...
wysłane z WC
[C
No ale ten typ w warsztacie robi to na tej samej tulei co Grzesiu? I to od dawna? To kto komu podpieprzył pomysł? No gość z warsztatu raczej forum nie czyta.....
myślę że ten gościu robi już ten patent od dawna. W poprzedniej mojej 166 wkładał mi coś kombinowanego, ale wtedy nie wnikałem co to było ważne że spełniało swoje zadanie. A Grzesiu myślę że wpadł na identyczny pomysł, tylko nie wiem czy na tej samej tulei to robią.
Była ALFA ROMEO 166 2,4jtd
Jest ALFA ROMEO 166 3,0V6 FL http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...rafal0717.html
Skoro nie czyta to i się patentem nie podzieli... Chyba że,za 200. Dlatego proponuję zrobić złota tulejke tedgum jako nagrode za naglosnienie tematu dla grzesiu siedlce.. Nie ma covtypowo po polsku narzekać. Teza się cieszyć tematem.
wysłane z WC
[C
Ja miałem te same, zwykłe tulejki w ręku przed wprasowaniem w metal i chyba nie miały kołnierza.
Wydawało mi się też, że widziałem małe tulejki dystansujące. Kurde zamiast popatrzeć jak to składają to piłem kawke :/
Jak będę miał okazję to zajrze tam, ale wydaje mi się, że to są inne tuleje - wewnętrzna średnica pasuje, ale są krótsze, dlatego dystanse po obu stronach na osi.
Dokładnie taka by mi pasowała do opisu, też bmw.
http://www.iparts.pl/czesc/tuleja-wa...1-1080474.html
Ostatnio edytowane przez Tomtrz ; 02-03-2016 o 01:23
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Trochę mój tokarz ma mały poślizg z tymi tulejami. Ale patrząc tą tuleję co dał TomTrz to raczej mój patent będzie wytrzymalszy. Ta tuleja ma 45mm średnicy zewnętrznej. To raczej mało więc i wewnątrz tuleja jest mniejsza więc mniejsze obciążenie wytrzyma. Ta którą ja montuję ma 52mm zewnętrznej i takie śmieszne rowki. Toczę je na równo i wprasowuje redukcję. i musi wyjść 52,8mm aby dobrze siedziało w wahaczu.
Ew, takie coś jest, a nawet prędzej bo tamta dużo za krótka by była.
http://www.iparts.pl/czesc/tuleja-wa...5-3560801.html
Nie trzeba toczyć tulei. Dorabiasz tylko jedną redukcję i dwa dystanse po 6mm.
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
A dla tej drugiej, niepływającej jest jakiś lepszy zamiennik od TedGuma?
Give me back the eighties!
Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.