Strona 13 z 21 PierwszyPierwszy ... 3456789101112131415161718192021 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 202

Temat: [Giulia] Kampania 6118, problemy z przyszpieszaniem po aktualizacji.

Użytkownik Rowerzysta Avatar janek
    Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto
    było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24

Domyślnie

Cytat Napisał azar Zobacz post
    Wybór powinien być ZAWSZE i wszędzie. Samochód może być skonfigurowany domyślnie i mieć włączone wszystko w fabryce ale każdy powinien mieć możliwość własnych decyzji żeby nie było takich patologii jak w Giulii że za każdym razem muszę wyłączać ten beznadziejny system Start&Stop, którego zalet nie jestem w stanie odnaleźć.

Jeszcze raz napiszę, że prawdopodobnie połowa samochodów na Polskich drogach nie ma kontroli trakcji. Teraz jak wyłączę kontrolę trakcji w swojej Giulii to od razu zabiję matkę z dzieckiem na pasach? Inni jakoś mogą jeździć bez kontroli a ja muszę. W dodatku ktoś napisał, że po ostatnim update jest mniej wrażliwa. Znowu producent decyduje co dla mnie lepsze.
    Te auta umrą śmiercią naturalną. Argument, że stare nie mają jest to jak - ktoś mieszka w jaskini to zamiast budować nowoczesne budynki zasiedlajmy jaskinie

Kierowca jest najsłabszym ogniwem nowoczesnego auta i przez kierowców ruch nie jest płynny. Jechałeś kiedyś w kilka aut z aktywnym tempomatem? Wszystkie hamują i ruszają w tym samym momencie bez efektu gąsienicy. Za parę lat stare auta zostaną wyeliminowane z dróg jak to już dzieje w Niemczech.

Od zabawy są tory a nie drogi publiczne gdzie wszystkim się spieszy. Szkoda marnować czasu i bezpieczeństwa. To jak z oponami zimowymi, ludzie nie zmieniają ich wybór, ale jak później zablokują drogę to mandaty powinny iść w grube tysiące to by się nauczyli szanować czas innych.

Użytkownik Znawca Avatar azar
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta 1.4

Domyślnie

Cytat Napisał janek Zobacz post
    Te auta umrą śmiercią naturalną. Argument, że stare nie mają jest to jak - ktoś mieszka w jaskini to zamiast budować nowoczesne budynki zasiedlajmy jaskinie
    Ja nie jestem za tym żeby nie było kontroli trakcji tylko jak ktoś chce mieszkać w jaskinii to powinien mieć wybór Nawet tylko dlatego żeby pojechać na zamknięty tor i się doszkolić własnym samochodem

Od zabawy są tory a nie drogi publiczne gdzie wszystkim się spieszy. Szkoda marnować czasu i bezpieczeństwa. To jak z oponami zimowymi, ludzie nie zmieniają ich wybór, ale jak później zablokują drogę to mandaty powinny iść w grube tysiące to by się nauczyli szanować czas innych.
    Oczywiście się zgadzam ale jak ktoś wyłączy kontrolę trakcji to nie staje się automatycznie mordercą. Z mandatami i oponami też się zgadzam. Są sytuacje właśnie w zimie gdzie z zaspy lepiej się wyjeżdża bez kontroli trakcji
    Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
    Jaram się, że jeździłem 147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
    Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C

Użytkownik Fachowiec Avatar rafal_155
    Mieszka w
    .
    Auto
    AR 155 1.8 8v 96'

Domyślnie

w sytuacjach granicznych odnoszę wrażenie, że te wszystkie systemy bardziej szkodzą bo auto staje się całkowicie nieprzewidywalne a już nie możność 'polecenia bokiem' w aucie rwd to całkowita profanacja...

zimą mam wszystko wyłączone oprócz abs, którego się nie da wyłączyć a szkoda.
    Ostatnio edytowane przez rafal_155 ; 25-05-2017 o 14:11

Użytkownik Rowerzysta Avatar sebol75
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce, 159JTDm150@192/405, 147JTD

Domyślnie

Taaa a temat dotyczy kampanii 6118...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto

Domyślnie [Giulia] Kampania 6118, problemy z przyszpieszaniem po aktualizacji.

Cytat Napisał rafal_155 Zobacz post
    w sytuacjach granicznych odnoszę wrażenie, że te wszystkie systemy bardziej szkodzą bo auto staje się całkowicie nieprzewidywalne a już nie możność 'polecenia bokiem' w aucie rwd to całkowita profanacja...

zimą mam wszystko wyłączone oprócz abs, którego się nie da wyłączyć a szkoda.
    Jak pojedziesz na speed day producenta to mechanicy zdejmą Ci ograniczenia na ten jeden dzień

W Alfie jeszcze tego nie ma, ale pewnie przyjdzie za chwile.

Byłeś autem chociaż raz na torze z instruktorem rajdowym obok czy płycie poślizgowej? Czy jechałeś ponad 60km/h na żwirze gdzie jest konieczność wyłączenia ABS? Skąd przekonanie że w granicznej sytuacji zareagujesz lepiej?

Dlaczego kierowcy MotoGP używają komputerów skoro człowiek lepiej reaguje? A to są profesjonaliści, którzy jeżdżą ponad 300km/h.
    Ostatnio edytowane przez janek ; 25-05-2017 o 14:18

Użytkownik Znawca Avatar azar
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta 1.4

Domyślnie

Jak pojedziesz na speed day producenta to mechanicy zdejmą Ci ograniczenia na ten jeden dzień

W Alfie jeszcze tego nie ma, ale pewnie przyjdzie za chwile.
    Piękne dojenie klienta. Przyjedź tylko na NASZ speed day najlepiej do Włoch i pewnie za drobną opłatą pozwolimy ci łaskawie poszaleć.
    Nie tędy droga. Zacznie się wyjmowanie bezpieczników czy modyfikacje softu i dopiero się będzie niebezpiecznie. Jakoś w Q da się wyłączyć WSZYSTKO jednym kliknięciem.

Dla mnie jest niepojęte, że są osoby które wolą aby ktoś inny zwolnił ich z myślenia i wyboru. To złudne bezpieczeństwo.
    Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
    Jaram się, że jeździłem 147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
    Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C

Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał azar Zobacz post
    Dla mnie jest niepojęte, że są osoby które wolą aby ktoś inny zwolnił ich z myślenia i wyboru. To złudne bezpieczeństwo.
    Ja nie boję się o siebie, bo cały czas się szkolę w aucie i na moto. Jak wprowadzą obowiązkowe szkolenie rajdowe raz/dwa razy do roku to niech jeżdżą sobie bez kontroli trakcji i ABS. Tylko musi być okresowe, żeby cały czas mieć dobre nawyki. A możliwości poznajesz jak zbliżasz się do granicy i czasem się wywalasz. Nie wiem czy dużo kierowców zaakceptuje takie koszty nauki.

Boję się bardziej o to że ktoś kto się nie szkoli zrobi krzywdę mnie albo mojej narzeczonej.

W ramach bezpieczeństwa na drodze akceptuje wysokie koszty związane z jeżdżeniem po torze i zabawą tylko tam.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia

Domyślnie

To jak było z tą aktualizacją?

Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał szopp Zobacz post
    To jak było z tą aktualizacją?
    Dla mnie wszystko działa. Poprawili nawigację.

Problemem są włoskie serwery, które są bardzo wolne. Aktualizacja dla auta z pierwszego kwartału to ponad 16GB i trwa prawie 6h.

Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Zaporożec 968, Giulia

Domyślnie

Nie włoskie serwery tylko nieżyciowe łącza u dealerów dla których neostrada i symetryk to to samo bo mają po 100mbit