Nie ma opcji, skrzypi na zewnątrz.
Nie ma opcji, skrzypi na zewnątrz.
No to Twoj opis wskazuje na wysprzeglik mozliwe...ze nie jest takiej jakości jak powinien. A ten walek wchodzacy w skrzynie ktory na tych dwoch tulejkach pracuje nie krzywy nie mial jakiegos bicia?
Opis, a dźwięk?
Wałek jest w bardzo dobrym stanie, tam się nic nie dzieje.. na zdrowy rozsądek, przecież skoro tuleje są nowe i nasmarowane, to nie ma szans żeby ten smar (litowy biały) się wypłukał po 2 tygodniach...
Dlatego właśnie zastanawiam się czy to może być wysprzęglik. Dodatkowo jest taki objaw, że jak po nocy wsiadam do auta to pedał chodzi lekko i skrzypi jakby mniej, jak auto pojedzie w trasę, to pedał raz jest twardy, raz miękki, raz czuć na pedale sprzęgła chrobotanie raz nie czuć.
To co opisujesz w drugiej czesci tego posta ostatniego teraz to idealnie pasuje pod tulejki - u mnie bylo w 100% to samo dlatego troche patowa sytuacja. U mnie zmiana wysprzeglika na TRW nie pomogla dopiero ostatecznie tulejki z ASO walka rozwiazaly sprawe. Czyzby u Ciebie nowe tuleje w wyniku jakis nieprawidłowości ulegly uszkodzeniu?? Hm..dodam ze u mnie one na "oko" po wyjeciu nie wygladaly jakos specjalnie zle. Ale dopiero po wymianie jest ok.
A ta dolna tulejka w skrzyni jak dokladnie sie nazywa? Albo jak ktos ma nr OE to poprosze
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
No tak, rozumiem. Nie mniej jednak dolna tuleja ma dwa tygodnie i jest nasmarowana. Nie ma szans, żeby smar wypłynął nagle przez 2 tyg i była tam suchota..
W eperze poszukaj nr ale jak powiesz w ASO Swoimi slowami to gosc sie odnajdzie przeciez
- - - Updated - - -
Nie no smar nie mogl wyplyna to ma chodzic lata takze kwestii smarowania nie bierzemy pod uwage. A wymieniales plyn hamulcowy?
No więc właśnie. Tulejki mam oczywiście z ASO, i nie sądzę żeby Janek zrobił cokolwiek źle bo doskonale wiedział z czym się borykam.
Wymieniałem z 4 miesiące temu własnie w wysprzęgliku, był brudny ale nie jakoś tragicznie.
Jeszcze pompka sprzegla pozostaje dp sprawdzenia chociaz bardziej z objawami pokrywa sie temat sterowania juz od wysprzeglika dalej.
A jakie sprzeglo zalozyles?
Nie wiem zanim pojadę do Janka znowu, rozepnę sam wysprzęglik i zobaczę czy będzie poprawa, w sumie łatwo to sprawdzić jeśli po zmontowaniu będzie cisza to sprawa będzie jasna.
Sprzęgło Valeo, po 30kkm jest w BDB stanie.