Strona 13 z 362 PierwszyPierwszy ... 3456789101112131415161718192021222363113 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 3620

Temat: Zakup Alfy 166

szubi
    Gość

Domyślnie

jak chcesz to mam do sprzedania 166 2,5 V6 190KM z 1998 roku z gazem na gwarancji 5letniej w tym roku sprowadzona ze Szwajcarii kolor rosso proteo m.s. rozrząd wymieniany przy 180tys teraz ma 212tys oczywiście książka serwisowa jest cena jaka mnie interesuje około 12tys jak byś był zainteresowany to zapraszam na gg 686891 lub telefonicznie 796860892
    Ostatnio edytowane przez szubi ; 14-11-2010 o 19:16

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Cytat Napisał redek83 Zobacz post
    Ale się uśmiałem z tego "znaczka-dzwona" Chłopaki często wymieniają przedni znaczek bo blaknie od słońca a tylni rzadko bo jest sporo droższy, połączony z zamkiem. Ja u siebie mam naklejkę na znaczku od kolegi wiertlo i to znaczy że na 99% zrobiłem sobie dzwona heheh Litości.
    Moze zle napisalem o co mi chodzi nowy znaczek + auto ze szwajcarii oznacza ze lepiej sie przyjrzec samochodowi bo sprowadzenie stamtad auta jest strasznie drogie. same oplaty to ponad 40% wartosci samochodu (akcyza + vat). W tym przypadku mamy auto za 11 tys z czego 2 idzie dla handlarza zostaje 9 odejmij 40% i wyjdzie ci mniej wiecej suma za jaka samochod zostal kupiony. Nie, za 2 tys frankow nie da sie kupic dobrego bezwypadkowego auta oraz nie, nie da sie obejsc 22% vatu (no ewentualnie mozna go zaplacic w niemczech i bedzie to wtedy 19%). Plus dodaj fakt ze auto jest od handlarza a tu zawsze trzeba weszyc podstep... Teraz moze lepiej wytlumaczylem o co chodzilo mi z nowym logiem z przodu.

TomekF150
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał redek83 Zobacz post
    Ale się uśmiałem z tego "znaczka-dzwona" Chłopaki często wymieniają przedni znaczek bo blaknie od słońca a tylni rzadko bo jest sporo droższy, połączony z zamkiem. Ja u siebie mam naklejkę na znaczku od kolegi wiertlo i to znaczy że na 99% zrobiłem sobie dzwona heheh Litości.
    Tak troche zwiało szyderstwem... ,,zrobiłem sobie dzwona heheh Litości" jak napisałem jestem świeży w temacie dlatego pytam , a z takimi tekstami pozdrawiam serdecznie...

A co do tej alfy , spoko kolego odezwe się pewnie , w ciągu 1,5 tyg. wyjaśni mi się sytuacja czy biorę od kolegi ML-a

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Cytat Napisał TomekF150 Zobacz post
    Chciałbym bardzo automat ale nie za wszelką cene ... Czy są różne rodzaje skrzyń automatycznych bo np. w mercu w124 były dwa rodzaje automatu 4 biegowy niezniszczalny i 5 biegowy totalny nie wypał bardzo drogi w naprawie
    W f150 za remąt skrzyni zapłaciłem 3000tys.zł jak to wyglada w 166
    Tak, jak koledzy pisali: przed liftem skrzynia 4-biegowa firmy ZF, oznaczenie 4HP20 tylko w V6. Generalnie skrzynia dobra, ale pod warunkiem że ktoś dbał (wymieniał olej, nie katował, nie doprowadził do znacznego wycieku itp.) - przy dużych przebiegach często pada sprzęgło hydrokinetyczne - koszt 600 - 2000 za samo sprzęgło (regeneracja/nowe) + sporo za robociznę. Jak jeździsz automatem to powinieneś wyczuć na próbie że coś jest nie halo (nie może szarpać, przy gazie w podłodze kickdown nawet o dwa biegi). W razie poważniejszych problemów ze skrzynią koszt naprawy może przewyższyć koszt auta :|
    Po lifcie w JTD były skrzynie 5-biegowe. Nie znam ich, więc się nie wypowiadam. Osobiście bym nie brał z jednej prostej przyczyny: wersje z tą skrzynią miały ograniczony moment obrotowy (żeby skrzynia wytrzymała)

Ogólnie automat 4-biegowy bardzo przyjemny i wygodny, jedyny minus jak dla mnie to strata na przyspieszeniu ze względu na opóźniony start i 4 biegi, a nie jak niektórzy piszą/sądzą zbyt powolne ich przełączanie.

Pozdrawiam,
    ~tomaz
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
    Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html

sylwiusz
    Gość

Domyślnie

ja kupiłem swoją alfe 166 2.0ts w komisie za 12000zł + recykling 500 i rejestracja. rocznik 2000. wnętrze w stanie idealnym. siedzenia skóra w bdb stanie. przebieg 173000 sprowadzona z niemiec. poszła do przeglądu do znajomego i nie była bita. jest za to trochę podrapana ale poprawiona zaprawkami także nie widać. jednak wolałem taką niż całą malowaną (widzę co kupuję)

co zrobiłem w niej po zakupie:
    - rozrząd 600zł + 300 robocizna.
    - kupiłem jeden przekaźnik za 50 zł robocizna moja.
    - wymieniłem podświetlenie jednego wskaźnika 2zł robocizna moja.
    - telefon odpaliłem bez problemu
    - navi dostałem z płytą więc wiem że działa choć tylko w niemczech ale świadomość jest.
    - już ją kilkakrotnie myłem woskowałem, odkurzałem i impregnowałem skórę

nie wiem co będzie dalej ale wiem jedno jak wsiadłem do tego samochodu to już wysiąść nie chciałem. będę o moją alfę dbał, pucował ją i przytulał bo jest to bajeczny samochód. miałem omegę i jeździłem ale to był czołg a alfa to limuzyna.

silnik 2.0 TS nie jest taki najgorszy jak chcesz kogoś łyknąć na drodze to łykniesz, dźwięk przepiękny.

w TOP GEAR Jeremy Clarkson powiedział: "... kto ma ALFĘ ten ma klasę..."

Użytkownik Romeo Avatar redek83
    Mieszka w
    Raszyn
    Auto
    Inny

Domyślnie

Cytat Napisał abezus Zobacz post
    Moze zle napisalem o co mi chodzi nowy znaczek + auto ze szwajcarii oznacza ze lepiej sie przyjrzec samochodowi
    Jak dla mnie wcześniej napisałeś dość wyraźnie że "99%" dzwon... Twój post jednoznacznie sugerował że jak alfa ma nowy znaczek to już była bita. Jak chcesz napisać że Twoim zdaniem warto jej się lepiej przyjrzeć to nikt Ci nie broni ale każdy mógł to odebrać inaczej, np jak ja

Tak samo jest z oznaczeniami z tyłu auta (166, V6, 24V, JTD itd). Nie każda Alfa wyjeżdżająca z salonu takie miała. Zależało to od 1 właściciela - czy sobie życzył czy nie. Jak ich nie ma to można się temu przyjrzeć dokładnie, ale sugerowanie "99% dzwona" też mnie śmieszy. Wychodzi na to że mechanik poskładał z ostrej rozpierduchy zgrabny tyłek 166 ale już przykleić znaczka nie potrafił...

Cytat Napisał TomekF150 Zobacz post
    Tak troche zwiało szyderstwem... ,,zrobiłem sobie dzwona heheh Litości" jak napisałem jestem świeży w temacie dlatego pytam , a z takimi tekstami pozdrawiam serdecznie...
    Szyderstwo owszem tam było ale zupełnie nie do Ciebie więc za pozdrowienie podziękuję. Rozumiem że jesteś świeży dlatego każdy próbuje po trochu pomóc ale jak widać z różnym skutkiem. A na przyszłość na forum nie obrażaj się o głupoty Zdrowej Alfy życzę.
    STOP CIOTOM DROGOWYM
    Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
    Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Moj post odnosil sie do auta z ogloszenia. Nigdzie nie napisalem ze wszystkie auta ze zmienianymi logami sa powypadkowe. Ale Alfa 166 ze szwacjarii kupiona tam za cene seicento plus zmienione logo po prostu smierdzi.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Najlepiej to pojechać i zobaczyć na żywo....samochód ma swoje lata, więc takie coś jak obity błotnik, czy zderzak lub cała malowana nie powinny nikogo dziwić. Najważniejsze czy nie jest naruszona cała konstrukcja czyt. podłużnice itp., oraz jeśli coś było, czy jest dobrze poskładane.

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Tez uwazam ze smialo mozna kupic auto po poprawkach jak ma nieruszona konstrukcje. Mi to nie przeszkadza ze robiony byl blotnik czy klapa. Jak ktos juz chce taki ideal to jego sprawa ale ja sie za tym nie zabijam.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

A znaleźć samochód 10 letni bez żadnych poprawek blacharskich w dzisiejszych czasach graniczy z cudem :-)