Ja pitole, dobrze, że nie zamawiałem, a też chciałem, a jakieś wieści coś gdzieś może się pojawić... Bo ja już za bardzo nie mogę czekać... Chyba się zdecyduje na oryginał...
Zgłosiłem to wczoraj do nich. Zachowali się ogólnie spoko (poza tym, że ktoś, kto pakował pudełko w ogóle się nie zastanawiał co pakuje). Dostałem dziś kilka telefonów, nie udało im się namierzyć innej piasty niż oryginał w cenie 960 zł (ciekawe czy też trzeba trzymać kciuki czy to będzie przednia czy tylna). Obiecali odezwać się za kilka dni jak uruchomią kilka swoich kontaktów, ale sprawa nie wygląda ciekawie jak nawet ASO ma problem ze zdobyciem piasty. Porażka.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Podzwoniłem do kilku większych hurtowni. W Intercars stwierdzili, że piast nie ma jeszcze dostępnych u producentów (SKF, FAG, Optimal, SNR). W Intervito (SNR) dostałem info, że piasty będą nie wcześniej niż 5 sierpnia...
Napisał Autosklep24
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Niestety spełniają się moje przewidywania:
Od początku roku terminy są co chwile przekładane. A jak wygląda sprawa z dostępnością za granicą? Kilka miesięcy temu były części w Niemczech i Anglii. Cena była w okolicy 500-600 zł, ale w tych trudnych czasach może to nie jest wygórowana cena? Mnie szczęśliwie poratował swego czasu Tomek, ale on piast też już nie ma.
Panowie a coś takiego :
http://www.pezzidiricambio24.it/alfa...scinetto-ruota
Sierpień już mocno boli...
A ktoś jest zdecydowany zamawiać skądś zza granicy? Bo to już paranoja...
Można podobno zamówić oryginały w ASO, twierdzą, że mają je dostępne. Ale cena dość zaporowa.
Na szybko przetłumaczyłem zdanie napisane czerwoną czcionką przy ilości:
W przypadkach piast przednich SKF i FAG. Nie zdziwiłbym się, gdyby też ich nie mieli.Dostępność produktu jest ograniczona, prosimy o kontakt telefoniczny
Ale naszła mnie myśl, czy ASO zejdzie z ceny przy zakupie grupowym (o ile rzeczywiście mają te piasty). Jutro się przekonam![]()
poszukiwania w Niemczech chyba tez zakończa się dla mnie lipąpozostaje tylko używka ale czy to ma sens? Co do ASO to jest tak dzwonie mówią że maja a za chwilkę że jednak trzeba poczekać bo musza zamówić a w Koszalinie pani powiedziała że Fiat Polska czeka na dostawe mowa tu o oryginałach więc jak ktoś ma namiar na ASO gdzie na 100% maja oryginał na przód to proszę o namiar biorę wszystko
co myślicie o zakupie używanej ?
Mój znajomy kupił używaną i jeździ. Jeździ dopiero kilka tygodni, ale pewnie kilkadziesiąt tysięcy powinien przejeździć. Gdyby nie brak nowych części to pewnie nikt nie myślałby o takim rozwiązaniu, bo jest ono lekko delikatnie mówiąc nieracjonalne. Ale na bezrybiu i rak ryba. Gdybym nie trafił na ostatnią partię Optimali w Polsce to też miałbym już używaną piastę w aucie.