Strona 13 z 19 PierwszyPierwszy ... 345678910111213141516171819 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 185

Temat: Grupowy chiptuning MR Motors - Rogalotti - 1000zł

ilnis
    Gość

Domyślnie

Szkoda, szkoda, co nie zmienia faktu że to mało poważne podejście... druga szkoda będzie jeśli po raz kolejny rozpadnie nam się grupa zdeklarowanych
    już się boję jak to będzie jak dojdzie do konkretów i trzeba będzie się umówić na konkretny termin...

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

wiem że część z was może pomyśleć o moim poście w sensie negatywnym
    ale ...
    dziwię się Wam że to wy jesteście w pozycji proszącego
    no ludzie ...
    to Wy macie ochotę na raz zostawić troszkę kasy u jednej osoby a ta osoba - hmmm "was olewa" ? może zbyt grubo
    ale tak czy inaczej - nadal nic nie wiecie itp
    absolutnie nie nawracam Was na Cinka ( bo mamy na II turę już prawie za dużo ludzi ) ale dziwi mnie samo podejście do Was tych z którymi się kontaktujecie
    albo to Wy coś sracie albo to oni srają i mają Was w ...

p.s.
    jezeli kogoś uraziłem tym postem to proszę go zgłosić jako naruszajacy reg. i zniknie

ale Was proszę - nie stawiajcie się w roli "służby" jeżeli to Wy chcecie zostawić u kogoś sporo kasy

...

ilnis
    Gość

Domyślnie

Niestety jako jeden z "petentów" muszę przyznać bocianowi racje - chcemy zostawić u gościa ok. 10 tyś, a jesteśmy traktowani ... jak wyżej. A wystarczyłby jeden post tutaj "cena X. Lista zaakceptowana, zgłaszajcie się na umawianie terminów". Dyskusja ciągnie się już drugą porę roku, mamy trzecią listę, były propozycje innych miejsc, itp. Zatoczyliśmy koło, nic się nie zmieniło, choć część winy jest na pewno po naszej stronie - ja próbowałem dzwonić dawno temu, po dwóch dniach bez skutku, dałem spokój. Potem jedynie ketron coś próbował, a że go trochę nie było temat siadł.

Użytkownik Świeżak Avatar ToHrn
    Mieszka w
    Zgierz
    Auto
    GT 1.9 JTD MultiJet '04, Giulietta 1.4 MultiAir TCT '11, MiTo 1.4 MultiAir TCT '12

Domyślnie

Bocian i ilnis, uprzedziliście mnie w wyrażeniu mojej opinii - popieram Was w całej rozciągłości. Zwracam również honor tym, których krytykowałem za zbyt szybkie odpuszczenie tematu chipowania w MR Motors, właśnie ze względu na ten słaby, a jak teraz widać zupełny brak kontaktu (zresztą CrocodileReggae też gdzieś "wsiąkł"). No cóż, kontakt z MR Motors wygląda, jak wygląda, widocznie wcześniej miałem szczęście (przed Świętami Bożego Narodzenia), bo chociaż nie mogłem się dodzwonić się, to przynajmniej odpisywano na moje SMS-y - może świąteczna atmosfera miała tu jakieś znaczenie . Powiem tak, proponuję olać temat z MR Motors - mówię to zdecydowanie i z pełną świadomością. To nie MR Motors robi nam łaskę, a my Im i nie my jesteśmy dla Nich, ale Oni dla nas. Nowe miejsce? Proponuję CinSoft lub GoodHope - do tej pory na Ich temat nie znalazłem żadnych negatywnych opinii, tylko same pozytywne. Co więcej z obydwiema firmami kontaktowałem się jeszcze na jesieni zeszłego roku - bezproblemowy kontakt, a odpowiedzi rzeczowe i wyczerpujące. Jak już wiemy do Cinka ciężko się będzie teraz dostać, bo ma już ponad komplet (chyba, że jakiś późniejszy termin, wkacyjny lub po wakacyjny). Pozostaje GoodHope, standardowa cena wyjściowa w zależności od sterownika to od 900 zł do 1100 zł (w zasadzie nasza grupa w całości łapie się na wyższy pułap, czyli 1100 zł - oprócz karola s, który zapłaciłby 900 zł). Jeśli byliby chętni, to mogę przedzwonić i zapytać na jaki rabat grupowy możemy liczyć. Myślę, że nie będzie z tym większego problemu, bo na Święta Bożego Narodzenia była zniżka 200 zł dla wszystkich na chipowanie (niestety nie zdążyłem się na to załapać ), więc zorganizowana grupa tym bardziej powinna mieć dobrą siłę "przebicia" .

Dopełniając obowiązek...
    CinSoft
    GoodHope

Ja mogę dodać od siebie tylko tyle, że jeśli nie pojadę do Cinka, to pojadę do GoodHope - dla mnie na dzień dzisiejszy nikt inny nie wchodzi w rachubę oprócz tych dwóch firm - wchodziłoby też MR Motors, ale jak wiadomo poległo dzisiaj ostatecznie w naszych oczach na płaszczyźnie Public Relations .
    Ostatnio edytowane przez ToHrn ; 29-03-2012 o 01:19

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    primera p12

Domyślnie

Dla mnie zaczyna się robić za daleko - obie lokalizacje.
    Też chciałbym wszystko zrobić u Cinka, ale to już zupełnie drugi koniec Polski dla mnie.

Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał Verdorn Zobacz post
    Dla mnie zaczyna się robić za daleko - obie lokalizacje.
    Też chciałbym wszystko zrobić u Cinka, ale to już zupełnie drugi koniec Polski dla mnie.
    uwierz na słowo że są tacy co przejechali ok 500km i nie żałują
    ...

---------- Post added at 10:30 ---------- Previous post was at 10:25 ----------

Cytat Napisał ToHrn Zobacz post
    Jak już wiemy do Cinka ciężko się będzie teraz dostać, bo ma już ponad komplet (chyba, że jakiś późniejszy termin, wkacyjny lub po wakacyjny).
    jak będzie nawet ok 40 osób to się po prostu rozbije na dwa razy i już - nie ma czegoś takiego , że się nie da
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 29-03-2012 o 09:29

ilnis
    Gość

Domyślnie

Refleksje słuszne (co tym bardziej mnie cieszy, gdyż początkowo byłem uznany za pieniacza i heretyka, który nie wie co dobre dla samochodu), ale sprawa nie jest taka prosta, a wręcz patowa. Bo MR Motors ma nas w głębokim poważaniu, ale część z grupy (o ile jeszcze w ogóle jest jakaś grupa...) nie chce w innym miejscu. Jeśli o mnie chodzi to raczej też zachowałbym zdrowy rozsądek i wolał nie jechać 300 km w jedną stronę żeby robić chip tuning.

Wysłałem SMS do MR Motors, że prosimy o kontakt go grupa się rozsypuje i trzeba działać szybko. Jak tylko (jeśli?) odpowiedzą dam znać co i jak...
    Ostatnio edytowane przez ilnis ; 29-03-2012 o 10:00

Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto

Domyślnie

a nikt z Was nie może osobiście z człowiekiem pogadać ??
    to mnie dziwi - bo brak kontaktu na emila czy gsm to jeszcze jakoś jestem w stanie zrozumieć ( aczkolwiek też nie bardzo )
    ale jedzie jedna osoba i rozmawia twarzą w twarz i tyle ( gorzej tylko pewnie potem by szło dogadywanie terminów dla każdej osoby skoro kontakt tel taki .... hmmmm żaden ?? )

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    primera p12

Domyślnie

Ciekawostka.
    Nie uzgadniając z nikim co i jak napisałem sobie dziś wiadomość do MR Motors o następującej treści:
    "Jestem jedną z osób, które zebrały się w grupę na forum Alfoholików i za pośrednictwem jednego z nas umawiały się u Państwa na grupowy chiptuning. Nie wiem co się dzieje, ale temat zaczyna upadać ponoć z powodu braku kontaktu z Państwem. Czy mogę wiedzieć o co chodzi? Czy nie są Państwo zainteresowani taką grupową transakcją, czy też są inne przyczyny? Proszę o kontakt, gdyż grupa zaczyna się powoli rozpadać i ludzie szukają innych usługodawców w tym zakresie."

Odpowiedź przyszła również na maila w 3-4 godz. później:
    "Witam
    Tak jestesmy zainteresowani, podesłaliscie listę aut które jak najbardziej można zmodzic.
    Ceny sa znane do i od 10ciu aut.
    Proponuje 23 i 24ty kwietnia dwa dni na Wasze 8em samochodów.
    Zapraszamy.
    Pozdrowienia Rogalotti MRMOTORS"

Nie wiem wobec tego jaki to mamy problem z kontaktem z tą firmą.
    Może to po naszej stronie leży wina?

---------- Post added at 12:26 ---------- Previous post was at 12:18 ----------

Wobec powyższego proponuję uaktualnić listę zainteresowanych, żebyśmy mieli pewność ilu nadal nas jest.
    Drugim krokiem będzie ponowne skontaktowanie się z Rogalottim i uaktualnienie listy jeśli zajdzie taka konieczność.
    Następnie należy podzielić się proponowanymi terminami. Ci którym nie będzie pasował żaden z powyższych powinni tu o tym napisać, a nastepnie indywidualnie skontaktować się z Rogalottim i ustalić odrębny termin (jeśli to możliwie).
    Tak ja to widzę.

ilnis
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał ToHrn Zobacz post
    1. ketron - Alfa 159 SW 1.9 JTDm
    2. karol s - Alfa 156 1.9 8V 115 KM, 2002 rok (FL wnętrza)
    3. Verdorn - Alfa 159 SW 1.9 16V 136KM, 2008 rok (poliftingowa)
    4. ilnis - Alfa 159 1.9 16V 136KM, 2006 rok
    5. lexisnexis - Fiat Croma 1.9 16V JTDm 150 KM, 2006 rok
    6. ToHrn - Alfa GT 1.9 16V JTDm 150 KM, 2004 rok
    7. mercury - Alfa 159 SW 1.9 8V JTD 115 KM, 2007 rok
    8. szamacz - Alfa GT 1.9 16V JTDm 150 KM, 2006 rok
    To jest ostatnia lista. Proponuję nie powtarzać się i nie tracić zdbędnie czasu na konstruowanie listy i potwierdzanie potwierdzonych...Jest nas 8, nawet jak 1-2 osoby wypadną, to cena nam sie nie zmieni. Jeśli do 20 kwietnia dobijemy do 10 osób to zmienia to tylko cenę na naszą korzyść (z wcześniejszych postów wnioskuję, że nikt nie rezygnuje, jeśli cena jest 1200, a nie 1000).

Mam nadzieję, że nie jest to kolejny zryw forumowiczów, spowodowany krytyką naszych działań przez osoby trzecie

Zatem - ponieważ mój dzisiejszy SMS pozostaje bez odpowiedzi, proponuję przesłanie listy do MR Motors przez Verdorna z zaznaczeniem, że będziemy próbować dobić do 10 osób.