polecam 1.9 JTD. fajne osiagi i niewielkie spalanie. oczywiscie nie bedzie palic 5 litrow w miescie jak niektorzy pisza. ale 3d o wiele wiele ladniejsza od 5d. ale to kwestia gustu
polecam 1.9 JTD. fajne osiagi i niewielkie spalanie. oczywiscie nie bedzie palic 5 litrow w miescie jak niektorzy pisza. ale 3d o wiele wiele ladniejsza od 5d. ale to kwestia gustu
a ja znowu obstaje przy 3d ladniejszy kompaktwychodzi , drzwi dluzsze... bo np w astrze II 3 drzwiowka...hmmm wtedy to 5d lepiej sie prezentuje(taki przyklad) sa gusta i guscikico kto woli a 3d mi nie przeszkadza bo i tak czesto sam jezdze
![]()
owszem, pod względem "oszczędności" lepiej zakupić JTD, niby paliwo takie samo cenowo, lub minimalnie droższe.. ale jednak jtd nie powinien normanie spalać wiecej niż 8 litrów... a w benzynie nie będziesz miał takich spalań...
i 3d jest o wiele bardziej stylistycznie ładniejsza, ale 5d praktyczniejsza. wiadomo .. wsiadanie na tylna kanape w 3d troche mało wygodne
8l osiągnąłem tylko raz. Przy -19C, zimnym silniku i 3 km w jedna i druga stronę + 2x światła. A przyznam, że nie jeżdżę "na kapelusznika".
Na odcinka w dwie strony 6,7 km, to już było ok. 6,5 l/km. Jeśli ktoś pojedzie po emerycku, to myślę, że te 5 będzie. Tylko po co ? Za lekko ponad 5 zł więcej na 100 km tak się męczyć ?![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
sdero twoje spalanie to naprawde ideal, wiem cos o tym bo u siebie z tym walcze ale nie zszedlem ponizej jeszcze ponizej 8 litrow na tak niskiej trasie ..... ale skoro ktos tak ma to znaczy ze mozna
Nie wydaje mi się, ze to ideał. Chyba tak ma być. Faktem jest, że w żadnym posiadanym przeze m nie PB i nieszczęsnym TDI nie miałem nigdy wskazań poniżej fabryki.. Nawet się z tego nabijałemJednak wtedy gdy ją kupiłem paliła znacznie więcej. Spalanie unormowało się po wymianie filtra powietrza, filtra paliwa, czyszczeniu przepływomierza, czyszczeniu EGR i dolotu. Wcześniej była wyczuwalna turbo dziura od dołu. Teraz jeździ jak wolnossący (znaczy ma power ale bez dziury)
Chociaż nie wiem czy nie pomogła w tym też modyfikacja trójnika podciśnienia. Dokładnie zwężenia, które w nim jest. Z tego co porównywałem w drugiej Ali, to u mnie grucha reaguje natychmiast na każde przyciśnięcie gazu.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Witam, wszak pisałem już w innym temacie odnośnie Alfy bo jestem już od dłuższego czasu zainteresowany jej kupnem, ale że tak powiem nigdzie mi się nie spieszy tak jak założyciel tego tematu chcę rozważnie zakupic 147 -kę i dołączyc do Waszej społecznosci. Przez to że czekam 3 miesiące budżet wzrósł do 18 tys, a więc pora na kolejną wyprawę na oględziny http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-1-9...C23000781.html . Jakby ktoś był miły i rzucił okiem na to autko byłbym wdzięczny . Czytałem mnóstwo tematów dotyczących kupna i wiem na co zwracac uwagę i gdzie auto sprawdzic...można by powiedziec, że jestem przygotowany. Przeglądam giełdę na tym forum ale na razie nie znalazłem tam modelu dla siebie, a tematu nie mogę założyc w tamtym dziale więc będę się podpinał tutaj, liczę że administracja zrozumie.
Forza AR!
Co do stanu technicznego i blacharki ze zdjec to wrozenie z fusow moim zdaniem. tyle co nie wyglada na zniszczone(kierownica gałka uchwyt) ale to tez takie wrozenie...ja bym szukał czegoś innego bo wybrałes tzw. "golasa" w podst wersji chyba impress sie nazywala. klima manual, nie klimatronic dwustrefowy, brak multi etc. klimatronic ma zamiast tych gałek z rysunkami, galki i male wyswietlacze cieklokrystaliczne, kierownica multi to wiadomo jak wyglada![]()
Ostatnio edytowane przez noname ; 27-02-2012 o 16:50
To powodzenia szojtki![]()
Nie spiesz się, a na pewno znajdziesz w końcu coś fajnego
Mnie to zajęło 8 dni od założenia tutaj tematu, siedziałem codziennie na Allegro i przeglądałem oferty i wypytywałem...i tak w kółko, ale udało się i jestem zadowolony
Jedno co ja Ci mogę doradzić teraz, to szukaj z silnikiem v8 115km i koniecznie przed liftem. Te silniki podobno są najbardziej elastyczne, jakby Ci kiedyś było mało mocy, to do 140km możesz zchipować
...i generalnie one są najbardziej chwalone z tego co się dowiadywałem wcześniej. Wersja 3D uważam najbardziej pasuje do tego modelu, ale to już wiadomo - kwestia gustu
Raczej unikaj wersji z niższym zawieszeniem, jeśli głównie będziesz jeździł po kiepskich drogach. Golasów też nie bierz. Klima dwustrefowa i podłokietnik naprawdę się przydają, a w tych pieniądzach co Ty chcesz, to aż grzech nie kupić full opcji
To tak kilka porad od "Świeżaka"
Pozdrawiam