Strona 13 z 17 PierwszyPierwszy ... 34567891011121314151617 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 165

Temat: Zapytanie o kolizję

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

bocian

Sytuacja czysto hipotetyczna. Sprzedajesz auto w kwietniu ktore bylo ubezpieczone na caly rok platne z gory w styczniu. Masz znizki na maxa. Osoba ktora kupila od Ciebie auto ma znizki 0%, po 30 dniach od zakupienia idzie do agenta i dokonuje rekalkulacji skladki i doplaca roznice miedzy tym co ty zaplaciles a tym co by musiala osoba zaplacic jakby kupila nowa polise na rok.
    Po prostu przez te 8 miesiecy bedzie miala troche taniej. Przy okazji tez agent pewnie da jej znizke za kontynuacje

Wyjscia z sytuacji:

1) sprzedawac auto przed wygasnieciem polisy
    2) placic skladke na raty ( polroczne czy kwartalnie), tyle ze wtedy tracisz znizke za oplace skladki za rok z gory. Trzeba policzyc co sie bardziej kalkuluje
    3) wreczac przy umowie kupna oswiadczenie o wypowiedzeniu polisy OC. Tyle ze nie bata na kupujacego, bo jak ci oswiadczy ze wypowie a nie wypowie to nic mu nie zrobisz. Auto sprzedane, dokumenty dostarczone a ubezpieczyciel i tak bedzie czekal te 30 dni ustawowe zanim ci odda twoja skladke.
    Ostatnio edytowane przez pieta ; 24-09-2012 o 12:19 Powód: literowka

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

na pewno cena zaproponowana będzie dużo niższa. Mnie osobiście chcieli naciągnąć na ok 14 000 zł podczas wypadku. Sprawa wylądowała w sądzie. Kilkukrotnie opisywałem to gdzieś na forum. W przypadku niesatysfakcjonującego Cię odszkodowania udaj się do jakiegoś dobrego mechanika, moze nawet ASO i poproś o wycenę szkód i pełen spis i kosztorys napraw. Dobrze by było, gdybyś uzyskał jakieś podpisy albo pieczątki owego majstra. Na tej podstawie mozesz składać odwołania, apelacje, itd. Jednakże zawsze mogą uprzeć, że nic takiego nie dostali (w moim przypadku tak właśnie było i to dwukrotnie). Zawsze też pozostaje naprawa na koszt polisy sprawcy, ale jak to wygląda to ja już nie wiem- u mnie była szkoda całkowita.

odison
    Gość

Domyślnie

sprawa zamknieta dostalem ponad 3 tys autko zrobione perfekt jestem zadowolony

ViP Romeo Avatar Mdx
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Volvo V60 D4 2015r.

Domyślnie

Podłączę się pod temat. Poniżej wklejam zdjęcia mojej alfy klepniętej w zad przez ciężarówkę i mam dwa pytania: Jak myślicie, będzie szkoda całkowita ? I drugie pytanie to na ile wyceniacie samochód w takim stanie ??

Alfa 156 1,9 JTD 115km 2004r.

Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej.... wtedy zaczyna się Kyokushin

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Niezłe klepnięcie... Jak wygląda podłoga bagażnika i dach?

ViP Romeo Avatar Mdx
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Volvo V60 D4 2015r.

Domyślnie

Podłoga bagażnika skurczyła się o połowę, dach na oko wydaje się prosty. Drzwi tylne lewe się nie otwierają, a drzwi kierowcy przy zamykaniu lekko wadzą o drzwi tylne. Fotel kierowcy złamany, poduszki nie odpaliły....

- - - Updated - - -

Najgorsze jest to, że niedawno wymieniłem kompletne sprzęgło, dwumas i zawieszenie z przodu

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Przy takich uszkodzeniach możliwe że będzie szkoda całkowita bo przy klepnięciu przez ciężarówkę często uszkodzeniu ulega więcej niż widać. Trzeba byłoby sprawdzić podłogę ogólnie czy jest prosta.

ViP Romeo Avatar Mdx
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Volvo V60 D4 2015r.

Domyślnie

szkoda zgłoszona do ubezpieczyciela sprawcy wypadku i rzeczoznawca ma być w przeciągu 7 dni. Firma UNIQA... miał ktoś z nimi jakieś doświadczenia ?

Byłem u lekarza robić prześwietlenia i kości wszystkie całe, natomiast w kręgosłupie szyjnym stwierdzono niewielką niestabilność w sektorze C4/C5. Zalecenia to kołnierz usztywniający przez 7 dni, jakieś tam lekarstwa i miesięczna przerwa w treningach.

Jak myślicie za to ubezpieczyciel sprawcy też powinien coś zapłacić ??

PS: Szukam kupca na nią! Chwilkę przed wypadkiem Alfa dostała nowe sprzęgło, koło dwumasowe, zawieszenie przód + nowe klocki TRW. Rozrząd wymieniony 7 tys km temu także nie było już co wymieniać w aucie aż do teraz....

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

mdx - kilka tysięcy złotych miałem za 7 dni kołnierza i 4 wizyty u lekarza
    to jest to o czym zawsze tu piszemy - kasa z OC sprawcy za zdrowie , nawet jak kości całe to boli - a za ból też się należy , zwrot kosztów leczenia , lekarstw itp
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 15-10-2012 o 14:50

ViP Romeo Avatar Mdx
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Volvo V60 D4 2015r.

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    mdx - kilka tysięcy złotych miałem za 7 dni kołnierza i 4 wizyty u lekarza
    to jest to o czym zawsze tu piszemy - kasa z OC sprawcy za zdrowie , nawet jak kości całe to boli - a za ból też się należy
    o kurcze to chyba jeszcze wybiorę się do lekarza bo ból w karku coś nie przechodzi...