HELP !
Właśnie zakupiłem felgi 16", jednak nie są takie jak w opisie...Miały być 6,5J ET35...są 7j ET25 i od razu jedno pytanie, czy nie będzie mi obcierać na oponach 205/55 ?? Kurde, jak będzie...albo "raczej będzie", to muszę je odsyłać![]()
HELP !
Właśnie zakupiłem felgi 16", jednak nie są takie jak w opisie...Miały być 6,5J ET35...są 7j ET25 i od razu jedno pytanie, czy nie będzie mi obcierać na oponach 205/55 ?? Kurde, jak będzie...albo "raczej będzie", to muszę je odsyłać![]()
Kupiłeś te AEZ? Zasadniczo to te felgi będą wystawały 4mm bardziej na zewnątrz niż 7,5" ET35 które mam na lato, ale czasem te 4mm robi różnicę i obstawiam, że przy komplecie z tyłu może przycierać.
Przy 16" pomyślałbym o czymś takim: http://moto.allegro.pl/ShowItem2.php...ars_rule_id=72
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Taa, wziąłem te AEZ. Poza Allegro utargowałem 800zł łącznie z wysyłką... Dość rzadko trafia mi się komplet z tyłu, bardziej tu o przody się martwię czy o błotnik nie obetrzeA wystawać będą poza obrys auta? W sumie i tak zamierzałem wcześniej dystanse dokupić do 6,5J, żeby poszerzyć...ale chyba nie aż tak
Co za gość, a pytałem go o to ET, ale czułem, że zbytnio nie wie jak patrzeć na te oznaczenia felg, więc to raczej nieświadoma pomyłka, felgi wizualnie ok 5/6Jeszcze na stronie AEZ sprawdzałem je, ale właśnie nie było wcale 6,5J et35, tak myślałem, że to będą jednak 7J...głupiec ze mnie
A Tobie drift-r nic nie obciera?? Jak jest ok, to chyba je zostawię no...
U mnie nie obciera ale tak jak mówiłem - te 4 mm może zrobić różnice.
Znalazłem kalkulator felg i wychodzi na to, że w stosunku do obecnych 15" 6.5J ET38, te felgi będą o 19mm wystawały na zewnątrz... Będzie dooobrze chyba
Jeszcze tylko jakieś dłuższe śruby muszę dobrać![]()
Dzięki Nazar, to śruby darujePrzy tym poszerzaniu, to chyba właśnie najważniejsza ta opona będzie...jakbym dał 205/50 lub 195/55, to pewnie też byłaby gitara
Jednak koniecznie chcę 205/55...najwyżej wiosną przy wymianie kół jak wyjdzie, że będą przycierki, to felgi będę zmuszony sprzedać...
Poczekamy, zobaczymy
![]()
Dla 16stki standardowy rozmiar to 205/55/16 i jego sie trzymajWszystkie inne beda sporo droższe jako "nietypy".
Jak będzie trochę przycierało to zawsze możesz podgiąć lekko tylne błotniki i będzie ok.
ale ...
zawsze możesz zadzwonić i powiedzieć że felgi są niezgodne z tym co mówił i masz prawo odstąpić od umowy bez żadnych kosztów ( nawet wysyłka i odesłanie nie powinno być po twojej stronie bo towar jest nie ten za który i za którego wysyłkę płaciłeś , możesz zaproponować mu że albo pokryje koszt ..... czegoś tam ( np musisz kupić inne śruby albo coś tam wymyśl ) albo odstępujesz od umowy
zaproponuj mu zwrot np .... ( kwotę wybierz sam ) i zobaczysz co ci powie
ja bym zagadał - a może ...