Kupiłbyś taki tani bubel do swojej alfy wiedząc ile to jest zachodu przy wywalaniu skrzyni? Filtr paliwa też masz maxgear za 50zł i np MAN za ok 250zł
Kupiłbyś taki tani bubel do swojej alfy wiedząc ile to jest zachodu przy wywalaniu skrzyni? Filtr paliwa też masz maxgear za 50zł i np MAN za ok 250zł
,,w życiu pokochalem kobietę i alfe, ujmują za serce i potrafią zrujnować domowy budżet"[/COLOR]
LUK to jest tani bubel?
Demokracja jest zdobywaniem wolności dla siebie kosztem wolności innych, podstawianiem jednej normy przymusowej, na miejsce drugiej.
Wg mnie w tak poważnych naprawach lepiej zainwestować w częsci z górnej półki albo w oryginały.Kwestia zasobności portfela i tyle w temacieChociaż przyznam że tarcze Brembo odbiły mi sie czkawką.
,,w życiu pokochalem kobietę i alfe, ujmują za serce i potrafią zrujnować domowy budżet"[/COLOR]
Alfa 159 z klucz kartą??? Alfa ma klucz wykonany z tworzywa w kształcie prostokąta, ktory umieszcza sie w otworze na konsoli środkowej i wciska guzik start/stop w celu odpalenia jak i późniejszego zgaszenia silnika.
- - - Updated - - -
Jakubwawa jedź obejrzyj co zamierzasz kupić i doczytaj o elementach wyposazenia dla 159.Nie odrobiłes lekcji i te pytania o panoramiczne dachy i klucz karty sa rozbrajające.Dorwij 159 i obejrzyj.
Obecnie szukam samochodu z dieslem na trasy +/- 1000km tygodniowo i po odrzuceniu kilkudziesieciu samochodow wybor padl na alfe 159 1.9jtdm 150KM z 2009roku z udokumentowanymi 140 tysiacami km przebiegu. Zanim kupie chcialbym Was spytac o opinie? Auto ma jezdzic po Holandii 90% na autostradach. Naczytalem sie roznych rzeczy, ze to kolektor pada, ze ospaly motor itp itd. Nie wiem ile w tym prawdy, a ile to bujda. Pozdrawiam Was i prosze o szczera porade.
Milego weekendu wszystkim!
PS. Nie mam polskich znakow - przepraszam za pisownie.
Nie siej grozy. Jak kolega wyżek wspomniał ceny spadły. Za 3K zł można kupić kompletny zestaw LUK, dwumas, sprzegło, docisk, łożysko z wysprzeglikiem. Jak dobrze poszukasz to i dwumas Sacha można kupić poniżej 2,5K zł. Wiadomo jak ktoś leci do pierwszego lepszegosklepu albo ASO to zapłaci 3,5k zł ale kto bogatemu zabroni![]()
Na autostrady to 2.4 :-) Prawdziwy pochłaniacz kilometrów. Co do 1.9 to wystepowały w nich awaryjne skrzynie biegów chyba o symbolu M32. A klapy w kolektorach pozmianowych to jeszcze gorsze dziadostwo jak przed zmiana.Potrafią sie urwać i zrobić bałagan w komorze spalania.Jak kupisz 1.9 to zainteresuj sie tematem klap.Czy sa czy ich nie ma.W motorze 2.4 klapy tez sa ale nie bylo przypadku aby ktoras sie oderwala i wleciala do silnika.Jedynie moga sie zacinac i powodowac nierowna prace silnika zaraz po odpaleniu.Nie chce sie reklamować ale mam na tą chwile zadbana 159 z silnikiem 2.4 Autostrada to żywioł tego auta.
Na autostradach 1.9 po chipie też doskonale daje radę i kapkę mniej pali.
Automat zainstalowany w 159 to japoński Aisin, dość solidna konstrukcja, ale czasem sterownik potrafi się wysypać i koszt naprawy wtedy równa się kosztowi wymiany kpl sprzęgła z kołem. Czy przy automacie, czy manualu, nie ma się czego bać.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10