Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Fiat Bravo 1.4 T-Jet

Domyślnie

Cytat Napisał Bakus Zobacz post
    Czy miał ktoś okazję oglądać 159 Tbi z Carserwisu w Warszawie ?

carserwis.pl/samochody-uzywane/alfa-romeo_159_33063
    otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-salon-polska-pierwszy-wlasciciel-serwisowany-ID6ysnZR.html

Auto stoi już jakiś czas a z tym silnikiem i znaną historią powinno zejść na pniu. Myślicie że warto się nią zainteresować na poważnie za taką cenę ?
    Oglądałem dzisiaj tą 159-tke i wracam z pustymi rękami. Pomijając opieszałość i podejście pracownika tego przybytku, samochód jest pomimo relatywnie niskiego przebiegu zmęczony. Fotel kierowcy ma bardzo mocno wytarty boczek, brakuje pokrywy silnika. Lakier na lewym tylnym nadkolu jest poodbijany. Maska i przednie błotniki były malowane, dość nieudolnie (z maski schodzi bezbarwny, dodatkowo ma kilka sporych odbić lakieru i rysę nad atrapą). Podobno kosmetyka, jak dla mnie coś jednak tam się działo. Szybko zakończyłem oględziny bo według mnie samochód nie był warty zainteresowania. Przebieg prawie 145k, podobno świeżo po regenracji turbiny. Według sprzedawcy serwis do 110k, z tego co udało mi się ustalić ostatni serwis był w maju br. przy 144k. Gdyby ktoś był zainteresowany mogę udostępnić wydruk z bazy ASO.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar FerraEnzo
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulietta 2.0 jtdm (170cv)

Domyślnie

Cytat Napisał Bakus Zobacz post
    Oglądałem dzisiaj tą 159-tke i wracam z pustymi rękami. Pomijając opieszałość i podejście pracownika tego przybytku, samochód jest pomimo relatywnie niskiego przebiegu zmęczony. Fotel kierowcy ma bardzo mocno wytarty boczek, brakuje pokrywy silnika. Lakier na lewym tylnym nadkolu jest poodbijany. Maska i przednie błotniki były malowane, dość nieudolnie (z maski schodzi bezbarwny, dodatkowo ma kilka sporych odbić lakieru i rysę nad atrapą). Podobno kosmetyka, jak dla mnie coś jednak tam się działo. Szybko zakończyłem oględziny bo według mnie samochód nie był warty zainteresowania. Przebieg prawie 145k, podobno świeżo po regenracji turbiny. Według sprzedawcy serwis do 110k, z tego co udało mi się ustalić ostatni serwis był w maju br. przy 144k. Gdyby ktoś był zainteresowany mogę udostępnić wydruk z bazy ASO.
    Dzięki za info, też na nią zerkam/łem. Z Twojego postu wynika, że nie ma sensu jechać oglądać.
    Ja byłem dzisiaj oglądać tę z postu #13488 - też nie ma sensu jechać. Z całą sympatią dla sprzedającego (bardzo fajny gość) - auto do poprawek lakierniczych. Odpryski na zderzaku, błotnikach, z maski schodzi bezbarwny...ta sama historia co u Ciebie w Warszawie.
    Dodatkowo malowany cały prawy bok, tylny błotnik szpachlowany.
    Żeby oddać sprawiedliwość to muszę napisać, że środek bardzo zadbany, nie zmęczony. Przebieg 125 k.
    Ja coraz częściej myślę, żeby się wstrzymać parę miesięcy odłożyć więcej kasy i jechać do Niemiec. Na mobile.de jest kilka fajny 9' ale cena powyżej 12 k ojro.
    Ostatnio edytowane przez FerraEnzo ; 16-07-2016 o 16:20

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    ZAMOŚĆ
    Auto
    VOLVO V60 D3 + MERCEDES 190E 2.6

Domyślnie

Niestety ciężko jest znaleźć używany samochód w stanie około fabrycznym - zwłaszcza w "polskich" cenach.
    Były:

159 1.9 JTDM 2006
    156 2.4JTD 2002

Mieszka w
    100lica
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 2,4 JTDM

Domyślnie

I ja w końcu się zdecydowałem na piękną Włoszkę. Śledzę forum i auta pokazujące się w necie od jakiegoś czasu i tak nie od końca jest z czego wybierać. Założenia mam takie: po lifcie max 30k, min 170hp i podgrzewane fotele (to ostatnie zostało mi narzucone). Wstępnie wybrałem dwie sztuki, które chyba zdecyduję się odwiedzić, ale że to będzie moje pierwsze auto ze scudetto z przodu to prosiłbym wielmożnych członków tego czcigodnego grona (trochę wazeliny nie zaszkodzi o zweryfikowanie wyboru. Pierwsza to allegro 6341011331 Wygląda fajnie cena aż za korzystna, tylko komis a jakoś nie do końca wierzę w takie podmioty. Poza tym na zdjęciach ewidentnie widać, że jest wyposażona w parktronik a w ogłoszeni szaa, czyżby przeoczenie?? Silnik wymyty - norma i chyba belka z przodu malowana, halogen do wymiany i brak oznaczenia silnika, ale nie wiem czy we wszystkich były lakiernik zapomniał przykleić czy tak powinno być. Druga to olx 245395007 tutaj to chyba nie mam się do czego przyczepić. Co o nich myślicie?

Auto
    Stilo 3D 1.9 115KM 2005 698GrigioTecno

Domyślnie

Obie również miałem na oku xD
    6341011331- też się napaliłem, alee mi się włączyła lampka nad głową.
    Na + że pełen wypas w środku....wsio panie co chcesz to masz, a siedzenia wyglądają jak z salonu.
    Na - to co wypisałeś....nie przekonuje mnie i już...po prostu coś mi śmierdzi w niej. A tu znaczek, a tu halogen, a tu silnik myty i problem z elektryką może wyjść...nope nope nope.

245395007-Bardzo ładna i osobiście nie mam nic do niej....nawet mi się przebieg zgadza
    Na + że to jedyny słuszny kolor w belli
    tyle że ja ze startu ją odrzucam bo szukam automatu....
    Dodatkowo nie ma skór i navi.

ja znalazłem za to taką na olx 246728583. chyba pojadę i obejrzę osobiście
    Ostatnio edytowane przez Zakochanywalfie ; 22-07-2016 o 12:45

Auto
    Wciaz w poszukiwaniu odpowiedniej.

Domyślnie

Panie i panowie, czy ktos z was moze mi doradzic czy warto podjechac i obejzec ta Alfe z ogloszenia? Bardzo mi sie podoba w takiej konfiguracji, lecz moze ktos z forum juz ogladal i moze mi cos doradzic.
    Ogloszenie: otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-alfa-romeo-159-2-0-jtdm-stan-idealny-polski-salon-ID6ytsDb.html

Mieszka w
    100lica
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 2,4 JTDM

Domyślnie

Podpowie mi ktoś gdzie w Poznaniu można by sprawdzić samochód przed ewentualnym zakupem? Czy warto się udać do ASO i dać 350 zł (ze sprawdzeniem kompresji na cylindrach już 650) czy jest jakiś sprawdzony warsztat/ diagnosta który zrobi to samo w korzystniejszej cenie? Dodam tylko, że historię samochodu już mam.

Auto
    W planach

Domyślnie

Witam serdecznie!
    Od dłuższego czasu poszukuję dla siebie Belli, mam określone wymagania - SW, raczej benzyna, więcej niż 150KM, skóra (najlepiej jasna), no i z Zachodniopomorskiego.
    Czy sądzicie że warto się zainteresować autem z otomoto, ID:6​004947381 ?

Auto
    jeszcze nie posiadam Alfy

Domyślnie

Witam, poszukuję Alfy 159, znalazłem na OLX auto we Wrześni dodane dzisiaj 2006 rok 1,9 150 kM w kolorze szarym, niestety nie mogę wkleić linku. Gdyby jednak ktoś coś wiedział o tym aucie lub mógłby rzucić na nie okiem byłbym bardzo wdzięczny.

Auto
    megane

Domyślnie

Cześć, jak sporo osób w tym wątku, ledwo co się zalogowałem by zadać pytanie o konkretne ogłoszenie... Ale powoli, z Alfami wiele wspólnego nie miałem do tej pory, ale przez 6 lat jeździłem Lancią Deltą (80% ludzi i tam mówiło, że to Alfa Włoskich się więc nie boje.
    No to do dzieła: otomoto id:6005008149
    Zna ktoś? Widział ktoś? Interesował się może? Cena za rocznik wydaje się adekwatna, przebieg niski (bardzo), silnikowo bieda-wersja. Warto się wybrać i oglądać? Nie opisana jako bezwypadkowa. Ze zdjęć, na pierwszy rzut oka specjaliści coś widzą?
    Ostatnio edytowane przez halis ; 26-07-2016 o 08:01