W julce jest coś rewolucyjnego? Przecież ten multiair jest wsadzany do mito, tak mi się zdaje, to już jeździ jakiś rok. aaa w salonie dowiedziałem się, że już są 3 zamówienia na najsłabszą wersję.
W julce jest coś rewolucyjnego? Przecież ten multiair jest wsadzany do mito, tak mi się zdaje, to już jeździ jakiś rok. aaa w salonie dowiedziałem się, że już są 3 zamówienia na najsłabszą wersję.
Tu nie chodzi o rewolucyjność, ale wyregulowanie maszyn na taśmach produkcyjnych, spasowanie części i przetestowanie tego na drogach.
Rewolucyjna jest cała platforma Compact, jak mi się zdaje...
Warto podkreślić, że Alfa Giulietta niedawno wybrana została najpiękniejszym modelem wśród samochodów małych i kompaktowych według czytelników niemieckiego pisma branżowego "Auto Bild". Pojazd uzyskał 24,4% głosów, wyprzedzając w tej klasyfikacji takich konkurentów jak drugie w kolejności Audi A1 (18,4%) oraz Opla Astrę (17,6%).
Za onetem - faktycznie było kogo bić :-|.
Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 29-05-2010 o 13:28
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Przed chwilą byłem widziałem macałem.
Dla mnie bomba. Srodek rewelka, różni sie od tych pospolitych i wygląda dużo lepiej niz na fotkach. Nie jest zabawkowo ani zbyt surowo.Kiepskie lakierowanie-niedomalowany klar np. we wnekach nie wiem czy w innych autach tez tak jest nie zwracałem uwagi.Co do drzwi i boczków nie mam zastrzeżeń tworzywa nieco inne niż w Mito, gałka faktycznie większa niż przeciętnie ale fajnie leży w dłoni. Przyczepić się moge tego niby aluminium na konsoli. Kto pisał że to alu to chyba widział to z kilku metrów albo inna wersja była. Normalny plastik polakierowany identycznie jak w Mito (czyli nienajlepiej dobrany lakier).Zwykły srebrny metalic koło alu nawet nie leżało.Inne detale są metalizowane i są OK. Gdyby była oklejka folią szczotkowanego alu byłoby o niebo lepiej. Klamki chromy jak w innych autach tej klasy -plastik. Ogólnie wrażenie na tle konkurencji bardzo pozytywne.
Astra przy tym to stylistyczna nędza.
70 kpln za 120 koni ze skrzynia 6 to chyba dobra cena.
Ostatnio edytowane przez metan ; 29-05-2010 o 14:15
Nie wiem, czemu ktokolwiek zwraca uwagę na tę wersję 120KM, jak za zaledwie chyba 6koła więcej masz 170KM, które teoretycznie według producenta nawet palą mniej![]()
Gdyby było wolnossące 120KM, to ja bym zwrócił.
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
W Hiszpanii juz emitowana jest telewizyjna reklama Giulietty, czekamy na Polskę
http://www.youtube.com/watch?v=kxXC0PFQAok
czonk, podawałeś ceny opcji - widziałeś już dokładny cennik?
Co rozumiesz pod pojęciem dokładny cennik? Wiem ile kosztuje jaki silnik z jakim wyposażeniem, lakiery i wiem, że są pakiety z ksenonami i dwa sportowe, ale wymagają dopłat do skóry, to sorry. Pytaj, jak będę wiedział, pamiętał, to powiem.
Metan, chłopie, skąd ta pewność, ze to nie aluminium? skąd ta pewność? Poza tym masz, jak widzę, podobne zdanie z grubsza jak ja. Nie zauważyłeś jednak kierownicy z Bravo? Pasuje do tego nowatorskiego wnętrza taka stara, sztampowa kierownica? Mnie to razi.
A przyciski, malutkie, wąskie wyłożone na błyszczącym czarnym plastiku? Czy ten plastik, tak tylko pytam, wytrzyma setki i tysiące dotknięć tipsem albo długim paznokciem?
Jeśli nie wytrzyma, to deska będzie masakrą po roku eksploatacji auta.
Jeden kolega tu pisał, ze ma 185 cm i fajnie mu się siadało z tyłu. Ja mam 188 i ledwo się wgramoliłem a potem siedziałem jak w czołgu.
Trzy centymetry a jaką robi różnice.
Co do tylnej kanapy to mam odniesienie do większości kompaktów do których się przymierzałem i julka wypada dobrze, w golfie było więcej miejsca. Zwracałem uwagę na to, by nie dotykać głową podsufitki, co mnie rozczarowało, to wielkość tylnych drzwi, malutkie i trochę się musiałem faktycznie wgramalać tam. NA dłuższą trasę bez dwóch zdań szału nie ma, ale nie po to jest ten samochód a na tle konkurencji jest przyzwoicie.