Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

QP spieprzyli po liftingu i wygląda znacznie gorzej, tutaj moge się częściowo zgodzić ze sie nie wyróżnia. Ale ww. segment czyli 5, E i Ghibli to stylistycznie dwa światy i zupełnie inne charaktery aut. Maserati doskonale wypełnia lukę pomiędzy meeeega nudnymi autami z Rajchu.

Użytkownik Znawca Avatar koskar
    Mieszka w
    WL // GA
    Auto
    Alfa Romeo 156 Berlina 2.0 T.S. 1999r., Renault Clio III Ph2 1.2 2010r.

Domyślnie

Jakim liftingu? Chodzi Ci o nową generację?

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Do Maserati ,Alfy , Lancii trzeba dorosnąć . Ja do niedawna patrząc na Lancie Deltę nową krzywiłem się , Thesis ochyda ...do czasu . Patrzysz raz jeszcze - w sumie nie taka kupa , trzeci raz - nawet ,nawet . Za którymś razem stwierdziłem ,że te auta w swoim niekonwencjonalnym wyglądzie są piękne i oryginalne . Podobnie patrząc na Maserati i konkurencje . Teraz po Ferrari moim faworytem jest trójząb . Do muminów ( Mito , Gullietta ) też nie mogłem się przekonać do czasu) dotknięcia QVki kolegi Dachy z ARGŚ -cudo ) Teraz chciałbym Mito dla żony . Ludzię się zmieniają . Jedno jest pewne -Alfa Gulią musi powalić świat na kolana ( technicznie tego nie zrobi ale musi stylistycznie ) bo inaczej będzie tylko gwozdziem do trumny i wtedy albo nowy plan restrukturyzacji sprowadzi się do zrobienia z marki aut wypuszczanych w małych seriach jak 8C dla szejków albo marka zniknie bądz zostanie sprzedana gebelsom . Trzymajmy kciuki za dobre czasy dla marki i dla nas bo nic nam innego nie zostało .

jersey
    Gość

Domyślnie

Kiedy mnie się Alfy podobają (wyjątkiem jest Giulietta, bo MiTo mi się strasznie podoba). Lancie i starsze Widelce (tak do epoki 3200/4200 GT) także. Moja wina, że jak patrzę na współczesne QP to widzę MB czy BMW z inną atrapą i znaczkiem? Nie chodzi mi o to, że są brzydkie. Bogowie chrońcie. Raczej o to, że wyglądają jakby je projektowała jedna osoba licząca na łatwy zarobek.

Co do Ghibli to trudno się mi wypowiedzieć, bo widziałem na żywo raz i w ruchu. Wydało mi się ładniejsze niż QP które widuję ostatnio całkiem często, ale z drugiej strony było białe i ta charakterystyczna czarna atrapa wyglądała o wiele lepiej niż srebrene grille na MB.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Z racji czasowego pobytu w tzw. stolycy widuję wszystkie auta bardzo często i mogę się już w pełni zgodzić z drugą częścią Twojego posta. Ghibli bije na głowę QP które po liftingu (czy jak kto woli - nowa wersja) jest nudne i zabrali temu autu charakter. A co do samego porównania Ghibli do konkurencji to poszukaj zdjęć, w zupełności wystarczą żeby zauważyć że te auta (w porównaniu do niemcowni) to stylistyczna przepaść. MB jeszcze jakoś próbuje się bronić "finezyjnymi" przetłoczeniami linii bocznej ale 5er i A6 są proste jak cep, przy czym to drugie to już stylistyczna porażka.
    Jednak słusznie zauważyłeś jedno - w tej klasie konserwatyzm jest ponad wszystko. I o ile konkurencja ma do czego nawiązywać o tyle Alfa zrobi coś a'la amerykanie czyli stylistyka klasycznej Alfy z lat świetności (nie istniała w USA więc odpada) lub zrobi zupełnie nowe auto.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

NA fejsbuku na fanpage Project 952, pojawiła się opinia kogoś kto ponoć widział Giulie, tłumaczenie translatorem IT -> EN:

The comment of someone who has seen the new alpha sedan:
    "the style seems trivial but plays on the point of view of those who look (like for juliet) and reflexes, so yeah, it ' s a '' German missed '' But for simplicity of together.
    Having said that, you should have seen the proposals discarded, some really beautiful but with obvious problems of Volumes, Costs and bold choices.".

I mean, it confirms what we already knew a few months ago from who had already seen the 952: Beautiful, but not overwhelming.

Oryginal:

Il commento di chi ha visto la nuova berlina Alfa:
    "Lo stile sembra banale ma gioca sul punto di vista di chi guarda (come per Giulietta) e dei riflessi, quindi si, è una ''tedesca mancata'' ma per semplicità dell'insieme.
    Detto questo, avreste dovuto vedere le proposte scartate, alcune davvero bellissime ma con ovvi problemi di volumi, costi e di scelte ardite.".

Insomma, si conferma ciò che abbiamo saputo già qualche mese fa da chi aveva già visto la 952: bella, ma non travolgente.

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał Luke77 Zobacz post
    NA fejsbuku na fanpage Project 952, pojawiła się opinia kogoś kto ponoć widział Giulie, tłumaczenie translatorem IT -> EN:

The comment of someone who has seen the new alpha sedan:
    "the style seems trivial but plays on the point of view of those who look (like for juliet) and reflexes, so yeah, it ' s a '' German missed '' But for simplicity of together.
    Having said that, you should have seen the proposals discarded, some really beautiful but with obvious problems of Volumes, Costs and bold choices.".

I mean, it confirms what we already knew a few months ago from who had already seen the 952: Beautiful, but not overwhelming.

Oryginal:

Il commento di chi ha visto la nuova berlina Alfa:
    "Lo stile sembra banale ma gioca sul punto di vista di chi guarda (come per Giulietta) e dei riflessi, quindi si, è una ''tedesca mancata'' ma per semplicità dell'insieme.
    Detto questo, avreste dovuto vedere le proposte scartate, alcune davvero bellissime ma con ovvi problemi di volumi, costi e di scelte ardite.".

Insomma, si conferma ciò che abbiamo saputo già qualche mese fa da chi aveva già visto la 952: bella, ma non travolgente.
    Jeśli to napisał ktoś kto siedzi w temacie to dwa zdania są najważniejsze.

1. Odrzucili, niektóre naprawdę piękne, ale z oczywistych względów wielkości, kosztów i odważnych wyborów.

2. ładne, ale nie przytłaczające.

Jeśli faktycznie polegało by to na prawdzie, mozna by powiedzieć- miało być jak nigdy, wyszło jak zawsze. No ale trzeba poczekać na prezentację.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar dereza
    Mieszka w
    Zwoleń
    Auto
    AR

Domyślnie

Bądźmy dobrej myśli,alfy zawsze były pięknego,będzie tak i tym razem,ze sprzedażą okaże się,nie wróżmy z fusów.
    Moim zdaniem trudno będzie zrobić ładniejsze auto od 159(jak dla mnie najładniejsze auto jeżdżące seryjnie po naszych drogach-oczywiście na mój portfel)
    Za ponad miesiąc dowiemy się,także bliżej niżdalej

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 159 Sedan 1.9 190 KM & 430 nm

Domyślnie

Ta prezentacja następcy 159 pod koniec czerwca to jest taka pewna na 100 % ?

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Alfa romeo 156 2002 2,5 v6

Domyślnie

Biuro prasowe FCA i Automotive News potwierdzają, że sedan segmentu D ma być zaprezentowany 26 czerwca. Niedawno również ogłoszono, że fabryka w Termoli ma składać silniki dla Alfy.

Daje linka do newsa: http://www.alfaromeopress.pl/press/article/1764

Pozdrawiam.