dariojaydee a masz jakieś fotki z gwintowania i zaślepienia kolektora?
dariojaydee a masz jakieś fotki z gwintowania i zaślepienia kolektora?
Ale co rozwalone 3 i 4? O zawór czy cylinder Ci chodzi? Żaden śmietnik, zarówno zawory jak i cylindry są w porządku, te małe zadrapania na 3 zaworze nie są żadnym problemem. To zdjęcie dziwnie wyszło, może dlatego, że była robiona próba szczelności naftą, wszystkie cylindry są szczelne.
Niestety nie robiłem, jest już poskładany kolektor więc nie bardzo mam jak zrobić zdjęcia. W każdym razie, przygotowanie kolektora zajęło jedną noc, tj. dokładne oczyszczenie z sadzy. Potem gwintowanie i śrubki fi6 na klej - 10 min roboty.
Tak z rana do poczytania
http://m.auto-swiat.pl/porady/eksploatacja,xje9m
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Ale co rozwalone 3 i 4? O zawór czy cylinder Ci chodzi? Żaden śmietnik, zarówno zawory jak i cylindry są w porządku, te małe zadrapania na 3 zaworze nie są żadnym problemem. To zdjęcie dziwnie wyszło, może dlatego, że była robiona próba szczelności naftą, wszystkie cylindry są szczelne.
Niestety nie robiłem, jest już poskładany kolektor więc nie bardzo mam jak zrobić zdjęcia. W każdym razie, przygotowanie kolektora zajęło jedną noc, tj. dokładne oczyszczenie z sadzy. Potem gwintowanie i śrubki fi6 na klej - 10 min roboty.[/QUOTE]
Witam ja mam pare fotek![]()
Ostatnio edytowane przez darek159 ; 28-10-2016 o 08:38
dzięki darek159. Kupie śruby M6x12 i M6x10, bo wygląda jakby 12mm były za długie. Może to tylko złudzenie.
Poza uszczelką kolektora ssącego np ELRING, loctite do uszczelnienia i zabezpieczenia gwintów, czy coś jeszcze jest potrzebne?
Czym czyścicie z nagaru? Nafta? Środek do kominków?
Ja czyściłem benzyną ekstrakcyjną i specyfikiem do rusztów o nazwie Grill, do tego oczywiście mechanicznie w dużej mierze. Myjka ciśnieniowa zrobiłaby robotę też.
Pod łeb śruby możesz smarknąć jeszcze jakiegoś sylikonu albo kleju do szyb. Ja dałem tylko klej na gwint i nie śpię spokojnie![]()
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
mam pytanko dotyczące klap
rano auto nie równo pracuje potem mu przechodzi
zrobiłem test przelewowy i sprawdziłem korekty
przelewowy ok ale korekty na 1 2 i 4 cyl ujemne a na 3 dodatnie 3.88
czy to wina tych nieszczęsnych klap?
jest możliwe aby jedna klapa wariowała?
Już w innym temacie pisałem ci, że możliwe. Nie wiem czemu tak jest ale najczęściej zaczyna się problem od 3 cylindra. Zmierz kompresję, bo to da ci informacje co tam się dzieje. Dopytywaniem się niestety nie wiele pomożesz. Trzeba zadziałać.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y