Temat: Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

huragan
    Gość

Domyślnie

Najfajniejsze sa wypowiedzi tych ktorzy nie maja pojacia o budowie,wygladzie i wlasciwosciach jezdnych Julki a wypowiadaja sie i wyciagaja wniosku.Gdzie tu logika?
    Po pierwsze zanim wypowiadasz sie na temat Julki najpierw powinienes (nas ) poczytac na temat tego jak zostala skonstruowana od podstaw.Pomocny jest tutaj ten link:
    http://www.youtube.com/user/TheAlfaG.../2/A1cofrfzmHo

To ze silnik jest taki sam jak w Fiatach, czy kierownica, czy przyciski, ktore ponoc nie wytrzymaja zaniedbanych paznokci to wszystko juz bylo w poprzednich modelach.Wszystko sie zuzywa nie ma na to rady.

To czy ta Julka jest piekniejsza czy brzydsza od poprzednich modeli Alfy to rzecz gustu i nie na tym to polega, ze np:159 jest bardziej Alfa niz np.MiTo.
    Prosze zauwzyc, ze nawet kolejne modele swoich poprzednich wersji to zupelnie inne samochody nie tak jak np Golf, ktory jest caly czas taki sam beznadziejnie nudny.(to jest moje zdanie na temat golfa).
    Mysle, ze to co pisze jest zrozumiale dla wiekszosci z Was bo smiem twierdzic, ze majac 159 czy inna Alfe nie koniecznie jest sie inteligentnym na tyle zeby wiedziec co poeta mial na mysli......

Oto przyklad kolejnego linku: http://www.youtube.com/user/TheAlfaG.../1/brPuuh0qBkw

Pewnie kazdy z was zapyta zwykly filmik w roli glownej biala Alfa z jakas tam muzyka niewiadomo jaka?????
    Biala strasznie nie Alfowska bo nie czerwona i w dodatku te wylupiaste oczy.....
    Ja odpowiem w ten sposob, ze Julka ma wiecej wspolnego z historia alfy i technologia nowatorska niz najpiekniejsza 159. Oczywiscie wnioski moje poparte na konkretnym przykladzie :
    http://www.youtube.com/watch?v=wPgZbRTEvr0&translated=1

Teraz wsluchajcie sie w muzyke Moriccone i w muzyke z linku....
    Dodatkowo spojrzec prosze na masc konia z czym wam sie kojarzy ten jasniejszy KUŃ???
    Czy niektorzy z was powoli jarza co poeta konstruujac Julke maial na mysli????
    Wiecie gdzie przy Julce stoi 159??? A no stoi w dziale:- zrobmy cos agresywnego dla ludzi o poczuciu malej wlasnej wartosci...
    Dla mnie Biala Julka jest nie zaba tylko mustangiem.MiTo to zrebak Wiaze sie tez w kierunku jakim podaza Fiat chyba kazdy wie jakim.Tu nie chodzi o to zeby Wlosi wyprodukowali kolejnego mustanga tylko o to zeby amerykanin mogl w niej sie tak poczuc a to jest najwazniejsze.

Mysle, ze ten moj post poprostu pozwoli wam spojrzec w innym swietle na Alfe jej historie, oraz to co poeta mial na mysli.
    Oczywiscie to jest tylko moje zdanie.Zycze milego ogladania i sluchania
    E. Morricone geniusza filmowej muzyki pozdro.
    Ostatnio edytowane przez huragan ; 30-05-2010 o 15:24

Użytkownik Rowerzysta Avatar r0bertos
    Mieszka w
    Stalowa Wola/Kraków
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTDm 105KM Bianco Ghiaccio

Domyślnie

Wątpię żeby twój przekaz dotarł do pewnej osoby, która jest ślepo zapatrzona w 159 i traktuje ją jak bóstwo...

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Cytat Napisał r0bertos Zobacz post
    forum.AlfaClub.pl
    - jedyne w Polsce forum dla prawdziwych miłośników Alfy Romeo
    Co to ma być jakaś nowa elita która się uważa za bardziej Alfoska od innych? Gdzieś to już było wałkowane
    Ciekaw jestem po co tu jeszcze piszesz.
    Mnie nowe auto jakoś nie zachwyca ale może to przyjdzie z czasem

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Pingwin
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał huragan Zobacz post
    Najfajniejsze sa wypowiedzi tych ktorzy nie maja pojacia o budowie,wygladzie i wlasciwosciach jezdnych Julki a wypowiadaja sie i wyciagaja wniosku.Gdzie tu logika?
    Wiecie gdzie przy Julce stoi 159??? A no stoi w dziale:- zrobmy cos agresywnego dla ludzi o poczuciu malej wlasnej wartosci...
    .
    To do mnie? Ja nie mam pojęcia o wyglądzie Julki? Siedziałem w Julce dobre pół godziny, kolego, i już jakiś czas temu. Do kogo to piszesz?
    A co do "ludzi o małym poczuciu własnej wartości", wybacz ale to są wnioski rodem z prostackich, powierzchownych pseudo-poradników psychologicznych z pism kobiecych) Rozśmieszyłeś mnie tym do łez....))))

I jeszcze powiedz mi, co mają właściwości jezdne Julki do oceny jej wyglądu? Czy ja gdzies pisałem o jej właściwościach jezdnych???? Bo jakoś... nie rozumiem))
    Ostatnio edytowane przez Pingwin ; 30-05-2010 o 18:30

Użytkownik Świeżak Avatar rysiek
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia 2.0 200KM

Domyślnie

Oglądałem dziś Julkę dobre kilkanaście minut w Słupsku, i muszę stwierdzić że to naprawdę fajne auto. Z zewnątrz wygląda świetnie, właściwe ciężko się do czegoś przyczepić. Świetna jest dyniamika rys auta widziana z tyłu
    Wnętrze ok, ładne materiały, obudowa wewnętrzna drzwi (temat dyskusji w temacie) wygląda zdecydowanie lepiej na żywo niż na zdjęciach. Gałka zmiany biegów wesoła. Jedyne rzeczy które mi się rzuciły jako negatyw to kierownica, mimo wszystko wygląda średnio (podobno opcjonalnie będzie można zamówić z "aluminiowymi" wstawkami jak jest w mito?) Siedzenia wąskie jak w 147 z tyłu miejsca jak to w kompkacie, mam 182cm wzrostu ale nie nierzekałem. Jak dla mnie drążek zmiany biegów jest za nisko.
    Poza tym jest bardzo dobrze.

Wnętrze porównuję sobie w głowie z 159/brerą bo takimi samochodami ostatnio jeżdże więć uwagi odnośnie szerokości siedzeń czy drążka zmiany biegów są w odnieśieniu do tych samochodów.

Nie wiem jak się jezdzi tym autem, jednak jak dla mnei pod względem wyglądu/wykonania jest to spory skok od 147, i zdecydowany, mocny, konkurent dla A3, i innych golfów.

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Co do tych przełączników dźwigienkowych na konsoli środkowej- ciekaw jestem jak będą znosic próbę czasu. Bo solidnie to one nie wyglądają, biorąc pod uwagę, że pracują w różnych płaszczyznach to pewnie mniej lub bardziej utalentowani mogą je urywac. Ale zobaczymy gdzieś za 5 lat jak całe auto zniesie trud użytkowania... zwłaszcza na poligonach, nazywanych przez ludzi z ciężkim poczuciem humoru, drogami w Polsce.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Giulietta w Bydgoszczy i Poznaniu: http://www.alfanews.pl/2010/05/29/gi...-i-katowicach/

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

W środę podbijam do Pol-Caru .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    W środę podbijam do Pol-Caru .
    Mam nadzieję, że mi też się uda, bo zanim do Auto Gryfu ją sprowadzą to będzie jesień

29 czerwca - 1 lipca - Auto Plus w Gdańsku

Użytkownik Romeo Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx. Alfa Romeo 164 3.0 V6