raczej tak
Siema !
Mam taki przypadek , że np. dojeżdżając do skrzyżowania słychać jak coś "zrzędzi" jakby pasek , mechanik powiedział że to któraś z rolek. Miał ktoś podobny przypadek ?![]()
2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione
Witam. U mnie popiskuje cos podczas mocniejszego przyspieszania w okolicach schowka. Strasznie to irytujace. Wie ktos cos na ten temat?
Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka
No i nie wiadomo co to. Majowy wypad potwierdził – świerszcz uaktywnia się na mokrym, przy prędkościach powyżej 50 km/h, po dłuższej trasie coś „terkotało” również przy mniejszych prędkościach. Klocek jest w stanie wydawać takie odgłosy? (jak się zirytuję to wymienię tylne jeszcze raz, i tak czekam na tarcze + klocki na przód).
Skrzat nie da się wypędzić z lewego nadkola - demet...
Może ktoś już walczył ze skrzatem :
sytuacja wygląda tak że w czasie zatrzymywania (ostatni moment) skrzat zaczyna skrzeczeć - jest to dźwięk jakby metal o gumę albo metal o metal (raczej jest tam guma ) , nie mam pojęcia dokładnie skąd - na pewno lewa strona okolice nadkola.
Popsikałem wszystkie zawiasy w wahaczu wd40 - skrzat ciągle żyje
Skrzat nie występuje na dziurach, nie słyszę go jak bujam autem ( góra/dół lewo prawo) jest tylko w momencie hamowania - czasem trzeszczy jak stary kuter - masakra.
Oglądałem zaciski i pady - nic nie widać raczej coś z podwozia - poduszka?!? wahacz nie wiem.
Jak wypędzić skrzata ???
pozdro
Próbowałeś czyścić zaciski?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Nie próbowałem , ale jak jest podejrzenie że to zacisk to wyczyszczę .
dźwięk się pojawia w ostatniej fazie hamowania jak auto "przysiada" nagram to i podwieszę
( mam wrażenie jednak że to nie zacisk)