Do mnie także moduł dotarł, genialna rzecz, wszystko hula tak jak powinno. Polecam.
AR 159 SW, 09r, Distinctive Q-Tronic, 1.9 JTDm 16V była, Opel Insignia ST jest
Do usunięcia.
Ostatnio edytowane przez Mlody ; 30-04-2016 o 12:12
Panowie, będzie takie coś hulać w Brerze 2,0 jtdm? Podejrzewam, że tak ale zawsze warto zapytać dla pewności.
Druga sprawa - jaka jest cena tego przydatnego cacka? Przejrzałem pierwszą i ostatnie 3 strony i nigdzie ceny nie widziałem a aktualnie jestem na mieście i nie mam czasu przeglądać całego wątku.
315 zł z wysyłką za PRO 170 z hakiem chyba za podstawkę. W brerze chyba powinno śmigać? To już pytanie do autora tego "ustrojstwa".![]()
Mały a może sprobowałbyś stworzyć skaner can ? Tak by np wystawić przyciski z kierownicy jako jawne ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Że zobaczy, to nic mu nie da. Ale jak wystawisz sygnały jawne na jakiejś listwie przyłączeniowej to będzie to można spiąć z radiem aftermarketowym. Skoro aktualnie można zbindować 5 przycisków a kosztuje to koło 200-300 stów...
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Nawet lepiej. W moim przypadku będzie to coś od 'firmy' NewsMy. przykładowe modele to NU5002 albo NU3001. Po wypięciu oryginalnego radia zostaje złącze z CANem, można by wykorzystać.