Strona 14 z 33 PierwszyPierwszy ... 456789101112131415161718192021222324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 328

Temat: Nasze Alfy kontra zima

a7198
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał H_A_L_T_I Zobacz post
    Tak nie w temacie -patrząc na deskę rozdzielczą. Mam taki sam problem, jak Ty. Kiedy włączam światła zapalają mi sie od razu przeciwmgielne z tyłu. Wkurzające to jest.

Użytkownik Znawca Avatar kobe83
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR 159 2.0 JTDM 170KM/ 156 1.9 JTD115KM była

Domyślnie

Cytat Napisał a7198 Zobacz post
    Tak nie w temacie -patrząc na deskę rozdzielczą. Mam taki sam problem, jak Ty. Kiedy włączam światła zapalają mi sie od razu przeciwmgielne z tyłu. Wkurzające to jest.
    Też tak mi się zdarza myślałem, że tylko mój egzemplarz tak ma. Da się z tym żyć więc po prostu tylko się naciskało dodatkowy guzik.
    Czym to auto jeszcze mnie zaskoczy
    Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.

Użytkownik Ogier Avatar H_A_L_T_I
    Mieszka w
    Lubliniec
    Auto
    CITROËN C5 Kombi EXCLUSIVE 2.2 HDi ; SIERRA RS500

Domyślnie

Cytat Napisał kobe83 Zobacz post
    Też tak mi się zdarza myślałem, że tylko mój egzemplarz tak ma. Da się z tym żyć więc po prostu tylko się naciskało dodatkowy guzik. Czym to auto jeszcze mnie zaskoczy
    Ja założyłem automatyczny włącznik świateł. Ten przeciwmgłowy nie zawsze się włącza - ale rzeczywiście wkurzające

Użytkownik Pirat drogowy Avatar balc3r
    Mieszka w
    Łomianki, Warsaw, Poland
    Auto
    AR 145 2.0 20VT / Peugeot 3008 1.6 THP

Domyślnie

Dziś zamarzł mi zamek w lewych drzwiach (nie mogłem włożyć kluczyka) - otworzyłem z prawych. Na szczęście centralny załapał
    AR 145 Blu Atollo Met

Moja Alfa Romeo 145

Użytkownik Alfa i Omega Avatar lesio80
    Mieszka w
    tychy
    Auto
    Narazie Fiat Panda 1.2 i 60 szalonych chabet , AR będzie za jakiś czas

Domyślnie

U mnie jak przyszły mrozy to ręczny zamarzł (naszczęście niezaciągnięty) , ale pojawił się inny problem, otóż przy -18 odpalił bez problemów, jadąc do pracy po paru kilometrach zapaliła się kontrolk wtrysków , jak już postawiłem auto na parkingu prubowałem gasić i odpalac auto (tak parę razy) i kontrolka nie gasła.
    Odrazu włączyłem forum i poszukałem co to może oznaczać (czarne myśli przed oczyma - wymiana wtrysków). Popracy wsiadam odpalam , kontrolka oczywiście nie gaśnie , lecz po przejechaniu może 3 km zgasła (dodam że śilnik chodził najnormalniej w świecie - żadnych anomali).
    Kolejna noc mrozów, rano wsiadam odpalam i kontrolka się nie świeci.
    Nie wiem co było przyczyną, przypuszczam tylko brak styku na którymś z przewodów i wyświetliło taki błąd, tak czy siak bedzie czas podjade na komputer zobaczyć czy nie ma błędów

Użytkownik Maniak resoraków Avatar martinpl
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Alfa 156 2.0 TS

Domyślnie

nie zagladalem tu dluzszy czas z powodu pracy, a potem swiat...

ale dodam ze Alfa milo mnie zaskoczyla, stala 9 dni nie odpalana, przysypana sniegien, mrozy siegaly -22 i po 9 dniach odpalila bez problemu akumulator ma conajmniej 2 lata, bo tyle posiadam auto

tym ciekawsze ze np. BMW 730D z nowym 100Ah boschem nie odpalila w poniedzialek rano po zgaszeniu w piatek (ale te auto ma pobor pradu, 10min po zgaszeniu silnika nawet do 10A )

P4TRYK
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał lesio80 Zobacz post
    U mnie jak przyszły mrozy to ręczny zamarzł (naszczęście niezaciągnięty) , ale pojawił się inny problem, otóż przy -18 odpalił bez problemów, jadąc do pracy po paru kilometrach zapaliła się kontrolk wtrysków , jak już postawiłem auto na parkingu prubowałem gasić i odpalac auto (tak parę razy) i kontrolka nie gasła.
    Odrazu włączyłem forum i poszukałem co to może oznaczać (czarne myśli przed oczyma - wymiana wtrysków). Popracy wsiadam odpalam , kontrolka oczywiście nie gaśnie , lecz po przejechaniu może 3 km zgasła (dodam że śilnik chodził najnormalniej w świecie - żadnych anomali).
    Kolejna noc mrozów, rano wsiadam odpalam i kontrolka się nie świeci.
    Nie wiem co było przyczyną, przypuszczam tylko brak styku na którymś z przewodów i wyświetliło taki błąd, tak czy siak bedzie czas podjade na komputer zobaczyć czy nie ma błędów
    Miałem dokładnie to samo kilka dni temu.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Rocky147
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    147 JTD 8V 115 km

Domyślnie

Ja też nie mam najmniejszych problemów z odpaleniem. Przy -12 kręci tak samo jak przy +10 Ale to już kwestia akumulatora ... który jest oryginalny a który w ciągu roku raz podładowałem a ostatnio dolałem wody destylowanej...I się śmiga.
    W sumie to silniki JTD czy JTDm wyjątkowo dobrze sobie radzą zimą.... A i co jest najpiękniejsze?? Odpalam ostatnio auto stojące całą noc i dzień na mrozie(od -10 do -18), 3 minuty odśnieżania ( bo nie stało w garażu), wsiadam do środka a tam z nawiewów leci ciepłe powietrze .Też tak macie?? Super szybko się nagrzewa

Użytkownik Pirat drogowy Avatar MaRcCo
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Alfa Romeo 166 2,4 JTD

Domyślnie

Wczoraj w nocy mrozy u mnie byly nawet miejscami - 30 rano gdy odjezdzalem sluzbowym autem do pracy temp. pokazal -21 i jedyny problem w alfie to zaszronione lekko szyby od srodka ;(
    Trzy Magiczne Cyfry
    Była - 156 2,0 TS
    Jest - 166 2,4 JTD

Pingwin
    Gość

Domyślnie

Białystooook Polska syberiada)) jak wy tam w ogóle wytrzymujecie? )