Jedno i drugie to zarowka , tylko ta druga to zamiennik h7 z przetwornica
Jedno i drugie to zarowka , tylko ta druga to zamiennik h7 z przetwornica
RAFAŁ ...![]()
To czemu nie pytasz tu o hondę albo mercedesa? To też samochód jak alfa![]()
Ja jestem przeciwnikiem HID'ów. Wole żarówki dobrej jakości i ostatnio kupiłem żonie Night Breakery i też jest bardzo fajny efekt. Kiedyś miałem instalację HID, w aucie ,ktore kupiłem i szybko się tego pozbyłem. Dzięki tej chińszczyżnie miałem przypalone kostki.
Po zakupie Alfy testowałem dużo żarówek nawet te z których mega byłem zadowolony w poprzednim aucie.Ale nie wiem czemu nie byłem zadowolony z oświetlenia drogi może po prostu alfa tak ma.Na wypróbowanie założyłem hidy o barwie 4300 K.i nastała jasność. Szybkim pędem na stacje diagnostyczna by ustawić światła test nocny na oślepianie w nocy.Jest ok.I tak jeżdżę do dziś i jestem zadowolony.Zeby nie było tak pięknie to zapomnijmy o używaniu CB
BYŁ LEON by COMPSPORT
JEST ALFA 159 SW by TUNE-UP
Panowie a co sądzicie o osram cool Blue hyper 5000k? Chcę założyć ale co z tą homologacja, przejmować się tym?
Skończyła mi sie jedna żarówka, poszedłem po sąsiedzku do hurtowni Osram, powiedzieli że wycofane są Night Breaker Plus a w ich miejsce weszły Night Breaker Unlimited, podobno lepsze. Po założeniu jednej zapaliłem światła i rzeczywiście świeci jasniej (bielsze światło) niz stary osram. Zobaczymy jak z trwałością.
Ja jeździłem na tych żarówkach z 3 lata w 156 i nie miałem żadnych problemów. Wyglądają ładnie i są dosyć wytrzymałe (jeździłem 3 lata i po sprzedaży auta pewnie nadal jeżdżą). Jedyny problem to oświetlenie drogi - nie jest zbyt rewelacyjne, ale jak się przyzwyczaiłem to nie było to dla mnie problemem.
Jest:
- Alfa Romeo 159 1.9 JTD 150 KM 2006 r
Była:
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2003 r
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2001 r
Założyłem osram cool Blue intense i praktycznie świeca tak samo jasno jak cool Blue hyper niehomologowane, nie męczą wzroku, zobaczymy jak z wytrzymałością. Pzdr