bocian bez urazy, po prostu wiem ze swoich doswiadczen przy przesiadce na inne gumy, dla mnie najlepiej jest to zawsze widac przy wjazdach albo wyjezdzaniu z duzego sniegu, bo wiadomo ze przy drodze hamowania nikt nie zauwazy metra czy 2 roznicy.
bocian bez urazy, po prostu wiem ze swoich doswiadczen przy przesiadce na inne gumy, dla mnie najlepiej jest to zawsze widac przy wjazdach albo wyjezdzaniu z duzego sniegu, bo wiadomo ze przy drodze hamowania nikt nie zauwazy metra czy 2 roznicy.
Też o dębicy nie moge powiedzieć złego słowa, w 166 dawały radeW tym sezonie kupie bieżnikowane i zobaczymy jak sie sprawdzą.
No tak, racja, ale jakoś w wypadkach widzę że "brakuje" tych metrów zawsze tym z markowymi oponamibądźmy szczerzy. Statystycznie rzecz biorąc to Ci co myślą że Dunlop albo Michelin uratuje im dupę są w największym błędzie.
Nie kupujcie bieżnikowanych!!! Przerabiałem letnie i zimowe- głośne, brak przyczepności i pływają. Nigdy więcej. Nawet do samochodu Mamy, która jeździ 3 km do pracy się nie nadają.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No tak. Każdy może mieć rację bo tego w sumie nie możemy sprawdzić. Może i masz rację. Nawet jak to przyjmę za prawdę i tak kupię bieżnikowane bo wolę 3x mniej zapłacić a spokojniej jeździć. Potrafię nad sobą panować![]()
Witam,
Opony Zimowe Bieżnikowane Zdecydowanie odradzam
Miałem jedne żimy kpl 4 nowych Bargum i totalna porażka
gdy wczesniej miałem zwykłem frigo zima nie była mi straszna ,
a na tych bieżnikach zaznaczam nowych pod żadną górkę nie mogłem wyjechać
beznadzieja.
a na asfalcie straszne huczą..
Wypowiem się jeżeli można.Oczywiście ile ludzi tyle opinii.W zeszłym roku w zimę z kolegą wrąbaliśmy się w mega duży śnieg ja vectrą na oponach TOYO 3 letnie bieżnik ok 5,5mm,kolega renault scenic na rocznych bieżnikowanych(kupił je gdzieś w Łaziskach Górnych niedaleko Tychów)ja zostałem zakopany a kolega jeździł jak chciał wokół mnie i przez otwarte okno śmiał mi się w pysk.Na oponki wydałem grubo ponad 1000zł i taka wtopa.Wiecie jak mi głupio było jego opony kosztowały ok 600 zł i nie da złego słowa na nie powiedzieć.Także jak na wiele rzeczy w życiu i na opony nie ma reguły.Pozdrawiam