potwierdzam każdemu zainteresowanemu. yatour YT-M06 działa z nawi connect nav marelli magneti, po podłączeniu zostają 2 kable czarne "dyndające - trzeba włożyć jeden w drugi - to usuwa problem z dudnieniem i przydźwiękami.
potwierdzam każdemu zainteresowanemu. yatour YT-M06 działa z nawi connect nav marelli magneti, po podłączeniu zostają 2 kable czarne "dyndające - trzeba włożyć jeden w drugi - to usuwa problem z dudnieniem i przydźwiękami.
Witajcie.
Odkopuje temat z pytaniem odnośnie kabla aux. Alfa 2006, radio z nawigacją + system bose. Zakupiłem kabel na aledrogo, po wyjęciu radia okazało się, że w miejscu, gdzie wchodzi żółta kostka (jest w niej jeden brązowy przewód, z tego co wyczytałem uziemienie) mam tylko jeden pin, właśnie na to uziemienie.
Pytanie brzmi: skoro mam tylko jeden pin więc nie mogę mieć wyjścia aux? Trochę szkoda, tym bardziej, że mam dodatkową opcję jeżeli chodzi o nagłośnienie. Jeżeli nie mogę, czy jest jakiś inny dość prosty sposób?
Dzięki![]()
mam ten sam problem czy sytuacja została wyjasniona? prosze o info
Została. Również mam Bose i również zakupiłem kabel z allegro, rzekomo do tego radia i auta, ale kable te są źle zarobione. Mają nie te 3 piny co trzeba. Rozwiązanie to wyjąć piny i włożyć do rzędu obok - tam gdzie nie ma kabla od Bose. Jak wyjąć? Nie wiem, mi się nie udało żadnym ekstraktorem do pinów (Molex itp). Koniec końców zrobiłem sobie własny kabel z własnym gniazdkiem, dokładając piny do oryginalnej żółtej kostki z kabelkiem od Bose.
Rysunek poglądowy. Brązowy to kabelek od BOSE, czerwone to AUX, czarne to piny żółtej kostki. Po lewej kabelek jaki dostałem z allegro, po prawej jak prawidłowo powinien być zarobiony.
![]()
Ostatnio edytowane przez anAlfaBeta ; 18-09-2015 o 18:42
Rozumiem to co napisałeś. Ja jednak dostałem z allegro kostkę zarobiona tak jak pokazałeś na prawym schemacie a problem u mnie polega na tym, że w miejscu gdzie wpinam tą żółtą kostkę (która ma 3 piny), u mnie z radia wychodzi jeden pin na brązowy kabelek. Reszty pinów wychodzących z radia nie ma.
![]()
No więc albo przekładasz brązowy kabelek do tego z allegro, albo piny tego z allegro do tej kostki od BOSE. Z resztą super kabelek ekranowany, tylko że ekran nie jest podłączony![]()
Taki dostałem...
Nie żyję w zgodzie ze wszystkich co składa się z kabelków, wybacz ale dalej nie rozumiem. Nawet jeżeli przełożę brązowy kabelek w moją zakupioną wtyczkę to co mi to da, jak w radiu po wypięciu oryginalnej żółtej wtyczki, wystaje mi tylko jeden pin tylko na ten brązowy kabelek? Montując taką wtyczkę dalej podłączony będzie tylko brązowy bo do reszty nie mam w radiu wystających pinów.
Nie wiem też czy ty mnie dobrze rozumiesz. Jak potrzeba to pójdę, wyciągnę radio i zrobię zdjęcie.
Teraz rozumiemNie masz po prostu AUX w radio. Z przodu na panelu lewy górny przycisk to jest SRC czy MUTE? Czy wciśnięcie CD bez płyty raz, a z płytą dwa razy powoduje pokazanie na wyświetlaczu AUX?
Tak wygląda moje radio. Po wciskaniu małego przycisku w każdy sposób (chyba że nie umiem) SRC radio nie przechodzi w tryb AUX tylko na stacje radiowe. Nie wiem czy w dolnym panelu gdzie mam wyświetlane źródła CD, FM, AM nie powinno być też wyświetlane AUX jakbym miał. Dziwi mnie to, z tego względu, że mam te BOSE. Czyli nic się nie da z tym zrobić bez jakiejś rzeźby?
Tak samo dziwi mnie brak możliwości przewijania piosenek z CD... I brak możliwości wejścia w equalizer przy BOSE, czytałem, że przy tej konfiguracji ponoć specjalnie zdezaktywowali tę opcję (można aktywować wypinając jakiś pin).
![]()
No to jak nie ma pinów to nie ma AUX. Wątpię żeby to było do dorobienia, wpinanie się gdzieś na dziko w bebechy podczas gdy radio nie obsługuje takiej funkcji to trochę partyzantka.
Brak equalizera przy BOSE ma sens, bo teoretycznie cały zestaw jest już zestrojony idealnie pod auto oraz posiada własny wzmacniacz.