Strona 14 z 21 PierwszyPierwszy ... 456789101112131415161718192021 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 201

Temat: Podłączenie rejestratora trasy

Użytkownik Rowerzysta Avatar michuw81
    Mieszka w
    Manchester - Nysa
    Auto
    159 SW 2.0 170 Ti

Domyślnie

Cytat Napisał makarov Zobacz post
    Ten przewód pod lampka również ma bezpiecznik,
    Właśnie lampka... Lampka to nie gniazdko ;P
    Nie napisałem, że może być problematyczne
    Tylko, że jest mało profesjonalne to. Może mam zboczenie zawodowe i patrzę z innej perspektywy. Osobiście by mi nawet nie przyszło takie rozwiązanie do brania pod uwagę. I nie ma tu sugesti o osobnym bezpieczniku pod każdą żarówka (co nie oznacza że żarówki można w nieskończoność podłączyć pod 1 bezpiecznik)
    No ale każdy robi jak uważa że swoim autem
    Ja kieruje się podobnymi zasadami czy to 5V czy 415V niezależnie auto/dom/urządzenie

Sent from my E6633 using Tapatalk
    Always Loking For A drive

makarov
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał michuw81 Zobacz post
    I nie ma tu sugesti o osobnym bezpieczniku pod każdą żarówka
    Tak, jak w moim, nie ma sugestii o zastosowaniu jednego bezpiecznika na cały samochód - napisałem, że gdyby iść odmiennym tokiem rozumowania, bo podałeś porównanie z Księżyca, bazując na przejaskrawieniu, które ja, jedynie odwróciłem

Cytat Napisał michuw81 Zobacz post
    No ale każdy robi jak uważa że swoim autem
    100% racji, chodzi tylko o uzasadnienie, bo jak dla mnie, ciągnięcie metrowej, czy nawet ponad metrowej długości przewodu USB, jak mniemam po słupku i później pod podsufitką, to szukanie sobie, nikomu, do niczego, niepotrzebnej roboty, czyli, jak to się mówi, drapanie się lewą ręką w prawe ucho, można, ale po co? - ale jak słusznie wspomniałeś, każdy robi, jak lubi i chce.

Naprawdę w domu, też byś, miast ciągnąć przewód od bezpiecznika, nie podpiął się bezpośrednio do rozety albo gniazdka - jak dla mnie, jest to przerost formy nad treścią, ale jak wcześniej ustaliliśmy, każdy robi, tak, jak lubi - ja w ubiegłym roku, robiąc remont chałupy, podciągałem oświetlenie na balkon, biorąc zarówno zasilanie jak i "zero" z najbliższego gniazda, żeby odkuwać jak najmniej ściany, bo gdybym chciał ciągnąć od bezpieczników... masakra

Użytkownik Rowerzysta Avatar michuw81
    Mieszka w
    Manchester - Nysa
    Auto
    159 SW 2.0 170 Ti

Domyślnie

Cytat Napisał makarov Zobacz post
    "zero"
    To jest Neutrany, przy AC.

Przewód USB wraz z Antena TMC ukrylem w podsufitke i boczna tapicerkę słupka odchylajac je, bez demontażu ich.
    Przy czym jak wspominałem wcześniej, instalacje robiłem pod siebie uwzględniając moje potrzeby. Czyli kamerka i nawigacja stacjonarna. Które obydwie są zasilane z podwójnego USB.
    I zasilanie od nawigacji i tak wychodziło by z dołu czyli że skrzynki bezpiecznikow.
    Przy czym tak samo bym zrobił przy samej kamerce.

Co do domu. To możliwe że pociągnął bym od gniazdka światło na balkon. Ale już gniazdka ze światla nie. A USB jest gniazdkiem a lampla, no lampka.
    Przy czym skoro był remont i wszystko i tak rozbebeszone, to pokusił bym się o pociagniecie przewodu do najbliższej puszki rozgaleznej od światla.

Sent from my E6633 using Tapatalk
    Ostatnio edytowane przez michuw81 ; 31-01-2017 o 18:57
    Always Loking For A drive

makarov
    Gość

Domyślnie

Gdybyśmy dyskutowali na panelu naukowym, to być może Twoja uwaga byłaby zasadna, potocznie ten przewód nazywa się "zero", to tak gwoli ścisłości, a zmienny, różni się w tym przypadku od stałego tym, że przy podpinaniu zasilania zmiennym, musisz ciągnąć dwa przewody, w stałym wystarczy jeden i skądkolwiek masa - tylko tyle i aż tyle.

Chodziło mi jedynie o to, że musiałeś dodatkowo ciągnąć ponad metr przewodu, a więc, jak dla mnie, to jest właśnie to drapanie się lewą ręką w prawe ucho, można, ale po co - ja jestem pragmatykiem i szukam rozwiązań najprostszych, co oczywiście nie znaczy, złych i nie zamierzam ich nikomu narzucać - zrobiłeś, jak chciałeś, niepotrzebnie tylko próbowałeś to uzasadnić w ten sposób, że inne, jest rozwiązaniem gorszym, bo nie jest, pod żadnym względem, a na pewno jest zdecydowanie prostsze do wykonania, nawet jeśli nie ściągałeś maskownicy słupka, czy podsufitki.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    1.9 150KM

Domyślnie

A ja mam pytanie zgodnie z tematem, zakupiłem taką cam
    https://pl.aliexpress.com/item/Free-...308.0.0.pMpOng
    I chyba tam nie ma baterii która by trzymała po naładowaniu ba działa tylko jak jest podpięta pod żródło ale ciekawe że jak połączę pod usb to są inne funkcje i menu ( do współpracy np z PC)Chyba jest na jakichś kondensarorach czy coś ,nie znam się . W sumie mogę podłączyć po zapłonie ale ta kamerka oprócz G sensora ma też motion sensor a to by znaczyło że trzeba podłączyć na stały plus . Wyłącza się automatycznie(nastawia się czas) i jak wykryje ruch to się załącza i znowu się wyłącza, Niby nie potrzebne ale w moim przypadku jak najbardziej, Ostatnio miałem śrubokręt w lp kole i kartka za szybą że to ostrzeżenie za parkowanie. Wim co myślicie tyle że osoba która to zrobiła nie widziała wcześniej znaku albo się na mich nie zna bo po piętnastej mogę stać całą noc, Ot taki epizod.
    Więc ponawiam pytanie grzie w takim wypadku się wpiąć ,
    Ostatnio edytowane przez Pawelek_S ; 13-04-2017 o 21:31

Użytkownik Znawca Avatar Tytanowy
    Mieszka w
    Iława
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 8V

Domyślnie

Też właśnie mam ten problem, że dałem zasilanie na kamerę po zapłonie przez kabel USB i teraz zamiast nagrywać to wyskakują mi opcje do podłączenia PC itd a nie mam jak przejść w opcje nagrywania.

Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    1.9 150KM

Domyślnie

Przez usb tak będzie , przynajmniej w niektórych kamerkach. Musisz przez tą ładowarkę , Ja chcę podpiąć na stały plus a nie po zapłonie ale przez ładowarkę.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    159 2,4 210

Domyślnie

Stały plus przez jakiś bezpiecznik weźmiesz z instalacji alarmu. Do sprawdzenia w schemacie auta gdzie ten bezpiecznik jest. Reszta daje zasilanie w zasadzie tylko po zapłonie. Można też bezpośrednio z akumulatora. Czy stały plus jest dostępny w skrzynce bezpieczników pod kierownicą nie wiem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Ogier Avatar MarcinDGR
    Mieszka w
    Wąsosz DGR
    Auto
    Alfa 159 2.4 JTDm

Domyślnie

Witam czyli lepiej montować dodatkowe gniazdo zapalniczki niż USB i dać wszystko pod ori ładowarkę? Możemy mieć problemy z nie włączaniem kamerki w porcie usb przez zwykły kabelek? Zamiast włączyć się to kamerka myśli że podłączyliśmy ją pod PC tego bym chciał uniknąć.
    Ostatnio edytowane przez MarcinDGR ; 18-04-2017 o 10:26

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mat09
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Giulia Veloce Ti Trofeo White

Domyślnie

Zamiast dokładać kolejne gniazdo zapalniczki lepiej wykorzystać taki adapter http://www.wideorejestratory24.pl/ad...b-do-samochodu