nie twoja ar tylko kabel jaki będziesz używał do diagnostykiod tego jest google jeśli oczywiście nie zainstaluje system po podłączeniu kabelka do kompa, wpisujesz nazwe kabla i ściągasz oczywiście kompatybilną do danego systemu na jakim pracujesz,
a tak po za Twoim pytaniem odradzam niedokładnego faiatecuscan
a doradzam oczywiście alfadiag'a za stronki 52, tylko uważnie czytaj by nie było dziesiątki pytań że nie chce się włączyć, najpierw do alfadiaga trzeba mieć system xp prof sp 3 instalujesz dotnetfx 3.5 pod SP1, i tak jak w instrukcji instalujesz alfa diag by mieć pełną wersje a nie płatnąpowodzenia
Dzięki. Instrukcja jest ze screen'ami z wersji 1.6 a w dostępnej 2.6.1 jest to już opisane. Zczytał mi bez problemu silnik, ale ABS i poduchy bez skutku. Wyskakuje komunikat "Do podłaczenia z tym modułem potrzebujesz Vag/KL/OBDKey".
Jesteś pewien, że to o kabel chodzi a nie o ECU alfy?
Poniżej zrzut z instrukcji - na nim o co chodzi z systemem (3) - i wg mnie to jednak chodzi o alfę a nie kabel.
Ostatnio edytowane przez drift-r ; 06-02-2011 o 22:27
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
pisze z tel, wiec bez aluzji
a wiec tak na tym skrenie to masz Wybrac sterownik swojego komputera w samochodzie czyli alfa potem model I rrodzaj sterownika alex tego nie instalujesz tylko wybierasz swoje urzadzenie jakie masz w aucie I connect czyli laczenie sie z samochodem przy podlaczonym kablem I laptopem!
Mam pytanie odnośnie czujnika temperatury. W alfadiagu bez uruchamiania zapłonu mam wartość - 33 st. Gdy uruchamiam zapłon mam już normalną temperaturę jaka powinna być. Czy wy macie podobnie??
Czy w alfadiagu (bez zapłonu silnika) w air temp macie pozcie 0 czy -33. ???
Pozdrawiam
Czesc
Mam do Was prosbe, czy moglby ktos mi przeslac na maila nowego alfadiaga i sterowniki do kabla viakena, zeby wszystko dzialalo pod win 7 32 bit? Z tego co czytalem to najnowsze sterowniki to CDM 2.014.16 z plikiem EXE ale nigdzie nie moge tego znalesc... Jak by ktos mial chwile to moj mail shrekulec@op.pl z gory dzieki.
Pozdrawiam
Krzysiek
nie lepiej było kupić Interfejs VAG KKL USB za 35zł i zainstalowac alfadiag ze str 52? za dużo nie wiem o tym kablu co masz, na forum poruszali ten temat jakieś 3lata temu, więc za dużo informacji nie dostaniesz, może jak bubu321 się odezwie to coś więcej Ci napisze,
codziennie jeżdże do nowego dworu jak by co moge wziąść kabel ale nie laptopa,
pozdrawiam
@selius
- najnowsze wersje alfadiaga (ostatnia wersja wyszła w dniu 24. 07.2010, autor pisze na swoim blogu ze nie ma zbytnio czasu na poprawki oraz na nowe funkcje, ABS, airbag ) to 3.4.0.1 oraz trochę starsza 3.3.1.0, pracujace bez problemu z win PL 32 bit oraz z win 64 bit.
- "nasza" wersja to wersja 3.3.0.10 tylko dla systemu XP SPxx, 32 bitowego.
- pewne kable od viakena stosują swój własny ( czytaj przerobiony ) sterownik dla chipsetu FTDI.
- sterowniki CDM nie bedą z takim kablem działać, nawet te najnowsze. ( gdzieś pisałem jak obejść ten problem ).
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
A czy moglby ktos mi powiedziec jak uruchomic alfadiaga pelna wersje na win 7 32 bit? Z gory dzieki.
Pozdrawiam