Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Azalgo
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T

Domyślnie

Jazdę próbną miałem w voyager Poznań. Bardzo ładny salon sprzedaży zrobiony tylko pod alfę. Sympatyczny młody człowiek z dużym parciem na zrobienie dealu. Dużo do mnie dzwonił i mailował walcząc, żebym u nich kupił. Dla niego niestety zdecydowałem się na auto ze stocku a w ganinex mieli akceptowalny setup. Nie chciałem czekać na auto do jesieni bo największa frajda jak się latem dostaje zabawki

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Suzumushi
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    155Q4, 147GTA, Giulietta QV, Giulia Q, Ducati STF V4S

Domyślnie

Cytat Napisał Garraty Zobacz post
    No tak bo to jest najbardziej istotne! Nie liczy się niezwykle precyzyjny układ kierowniczy, który bije na głowę konkurencje. Bez znaczenia jest idealnie zestawione zawieszenie. Rozkład masy to tylko marketingowy bullshit a najlepsze noty w dwóch testach bezpieczeństwa to jakaś bajka wyssana z palca. Wał napędowy z włókna węglowego w każdym modelu to niepotrzebny wydatek bo przecież klasa sama w sobie BMW czy Audi nie ma a działa perfekcyjnie i nigdy się nie psuje bo to Niemiecka precyzja!! Ordnung muss sein! Bez znaczenia jest również najlepszy współczynnik oporu powietrza bo przecież komu to na co!? Ma jeździć, ja! Kompletnie nie liczą się wrażenia z jazdy a radość z prowadzenia schodzi na daleki plan, przecież można jak kogoś stać jeździć Panzerkampfwagen - niemiecki i pancerny mówie wam . To, że np Giulia Q jest najszybszym sedanem też kompletnie nie zdaje egzaminu a Veloce nie ma bezpośredniej konkurencji gdzie BMW 340i kosztuje 100 tysi więcej a ma podobne wyniki. No ale ale Panowie wiadomo system multimedialny to NAJWAZNIEJSZY element samochodu za taaaka kase! A nie czekajcie jeszcze swiatla ledowe nawet nie zwykle tylko matrycowe bo ksenony nie dzialaja w ogole i sa stare jak swiat A nie sorry czasem bija na glowe te ledowe... ( polecam poczytac kilka testow ). Tragniczna ta [notranslate]Alfa[/notranslate] BUUU...
    ale sie usmialem naprawde

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Statyczny Zobacz post
    Niezła burza w szklance wody Jak dla mnie najważniejsze jest to, że taki Garraty się dobrze bawi i jest szczerze zadowolony ze swojego nabytku. To mega cieszy. A chłop widać, że mówi co myśli, a nie hiperbolizuje.
    raczej psychika mu siadla,
    nie jestem jakims tam psychologiem, ale objawy są że tak powiem standardowe
    broni i wysmiewa, zlego zdania miec nie mozna bo.... "bo ja takie auto kupilem"
    to się dzieje w psychice, podswiadomie

i piszę to jako potencjalny klient na etapie zakupu
    co nie powoduje ze jako Alfista od kilkunastu lat ~19 nie potrafie dostrzec wad i zalet samochodu.

W

Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T

Domyślnie

Żona jest psychologiem klinicznym, może Ci zrobić konsultacje.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Garraty
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał Suzumushi Zobacz post
    ale sie usmialem naprawde

- - - Updated - - -

raczej psychika mu siadla,
    nie jestem jakims tam psychologiem, ale objawy są że tak powiem standardowe
    broni i wysmiewa, zlego zdania miec nie mozna bo.... "bo ja takie auto kupilem"
    to się dzieje w psychice, podswiadomie

i piszę to jako potencjalny klient na etapie zakupu
    co nie powoduje ze jako Alfista od kilkunastu lat ~19 nie potrafie dostrzec wad i zalet samochodu.

W
    Odpowiedz adekwatna do komentarza a jesli nie potrafisz dostrzec sarkazmu to problem masz raczej Ty. W kilku innych postach pisalem rowniez o wadach samochodu i niejednokrotnie mowilem, ze konstruktywna krytyka jest jak najbardziej na miejscu. Jesli nie rozumiesz slowa konstruntywna odsylam do slownika. Jest to forum zwiazane z marka [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo jesli dobrze pamietam i nie mam problemow ze wzrokiem. To co mam krytykowac samochod, ktory autentycznie mi sie podoba i bardzo dobrze mi sie nim jezdzi? Mam szukac na sile dziury w calym? To chyba Ty masz problemy po pierwsze, z czytaniem ze zrozumieniem a po drugie z akceptacja pewnych faktow. To co pisze jest subiektywna opinia a jesli tego tez nie potrafisz zrozumiec odsylam jw.

Chyba w tym kraju naprawde trzeba tylko i wylacznie narzekac, zeby nikt nie mial zadnych pretensji. Potem Ci powiedza, ze masz problemy z psychika Parodia.

Ah tak co do psychiki wszystko z nia ok.
    Ostatnio edytowane przez Garraty ; 09-11-2017 o 16:29

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie Alfa Giulia- 2015

Apeluje o spokój [emoji4]

W swoim pierwszym poście tutaj napisałem, że chyba nie będę się udzielał, bo fala hejtu tu się wylewa, po czym dostałem kilka niewybrednych komentarzy, plus wiadomości prywatne, że jakim prawem z zerowym stażem pozwalam sobie na takie komentarze. Niestety złamałem się i zacząłem pisać obserwując równocześnie niektórych flustratów mających ewidentne problemy osobowościowe, wiec panowie naprawdę zachowujcie dla siebie personalne wycieczki co do osobowości itp i nie dajcie się prowokować zwykłym trollom, będzie nam lepiej, wszystkim. W końcu tworzymy jakąś społeczność, lepsza, gorsza ale jednak ze wspólnym włoskim dobrem.

Nie miałem na celu urazić nikogo w tym wątku, tylko nadmienić delikatnie, żeby skupić się na tym po co tu jesteśmy.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Cytat Napisał kamilski Zobacz post
    Apeluje o spokój [notranslate]Alfa[/notranslate] Giulia- 2015
    +1

Cytat Napisał Azalgo Zobacz post
    Jazdę próbną miałem w voyager Poznań. Bardzo ładny salon sprzedaży zrobiony tylko pod alfę.
    Tak, ja też tam
    Voyager ma w ofercie Jeepa, Alfę, Mazdę i Mercedesa i bardzo fajny serwis (przynajmniej ten Mazdy).
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html

Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T

Cytat Napisał tomaz Zobacz post
    +1 [emoji4]

Tak, ja też tam [emoji4]
    Voyager ma w ofercie Jeepa, Alfę, Mazdę i Mercedesa i bardzo fajny serwis (przynajmniej ten Mazdy).
    Ale... żeby nie było kolorowo, to sprzedawca nie miał balansu między wiedzą o technice sprzedaży a techniką w sprzedawanym samochodzie. Na temat auta nie umiał odpowiedzieć na kilka pytań i ale miał straszne ciśnienie na sfinalizowanie dealu, do takiego stopnia, że mieliśmy dobry ubaw z żoną, która jest też szkoleniowcem w technikach sprzedaży[emoji4]

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Q

Teraz nasuwa się pytanie czy byłeś zdecydowany na Giulię czy to wahałes się pomiędzy innymi markami? Ciekaw jestem ilu alfisti kupiło Giulie a ile jest osób z innej bajki? Bo w przypadku Q to conajmniej 2 przesiadło się z BMW a tylko jeden miał wcześniej Alfę, z tych których znam.

Ja sam nie miałem nigdy Alfy ale za dużo naoglądałem się Clarkson’a i stąd jestem.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Garraty
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Ja mielem wczesniej 159 i F30 330i... Zastanawialem sie jeszcze nad kilkoma innymi opcjami - testowalem Jag XE iMercedes C klasy ( ale byl tez rodzynek BMW M140i ).

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0JTS; Ford Fiesta ST 3D 200KM, Fiat 500X, była Alfa Romeo Mito i Vespa125

Domyślnie

Cytat Napisał Suzumushi Zobacz post
    popuscili ze smiechu widzac "entertaiment" system w Giulii
    brak swiatel matrycowych led
    itd itp

fantazja cie poniosła
    Nie.

Ale np. z masy własnej samochodu.

To jest inżynierski majstersztyk zrobić samochód 10% lżejszy od podobnego BMW.