Miesiąc temu płaciłem ok 280zł sztuka, aktualnie są po 350-370zł. Jak kupowałem swoje to za niewiele więcej niż obecna cena HP2 bo 390zł był Hankook i*cept evo. Ci którzy przespali zakup opon mogą sobie pluć w brodę bo za aktualną cenę Dębicy mogli mieć miesiąc temu opony o klasę wyżej![]()
Dwa tygodnie temu też jeszcze tyle płaciłem.
Dziś dalsza część doznańByło sucho, pozwoliłem sobie ostrzej po mieście pojeździć i jest dobrze. W trasie przy wyższych prędkościach rzeczywiście trochę szumią, ale auto dobrze się prowadzi, nie czuję pływania. A przejechałem już aż ponad 400 km!
![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
magil to już prawie się polowa starła tego czegoś .....
Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...
A tak poważnie to czy mogą się wypowiedzieć inni którzy kupili opony budzetowe inne niż debica, szczególnie nowe modele nie testowane jeszcze w sieci. Ktoś tu pisał ze kupił imperiale, może się wypowie?
Śniegu jeszcze nie ma, mrozu, to wiecie co są warte te opinie o nowych modelach opon....
Moim zdaniem najwięcej, na śniegu to nawet nadlewka daje rade, ważne jest zachowanie na morym/suchym.
Na śniegu większość opon z dobrym bieżnikiem sobie poradzi , natomiast inaczej jest na błocie pośniegowym, na mokrej nawierzchni, na ubitym śniegu
Miałem kiedyś Firestone który kompletnie nie dawał rady w śniegu. Oczywiście kupiony nowy, a nie używany.
Jak ktoś jeszcze nie kupił zimowek to w linku dobra oferta na 205/55
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6577655820